Gatuzo posle novog neuspeha Hajduka: "Trener ne može ništa da uradi kada igrač napravi grešku..."

 
L. I.
L. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Fudbaleri Hajduka iz Splita ponovo su razočarali svoje pristalice. Livaja i drugovi su u okviru 4. kola HNL-a remizirali sa ekipom Istre, a taj susret završen je rezultatom 1:1.

Dinamo već sada ima četiri boda prednosti, pa se stiče utisak da se Hajduk oprostio od titule u sezoni kupanja. Prethodno je splitski klub ispao iz kvalifikacija za Ligu konferencija od Ružomberoka.

Na konferenciji za medije posle meča Hajduka i Istre svoje utiske izneo je trener kluba sa "Poljuda", Đenaro Gatuzo.

- Otkad je Paolo stigao u Istru, oni igraju agresivno, čovek na čoveka po celom terenu. Protiv nas su neke stvari promenili. Bila je to utakmica kakvu smo i očekivali. Istra je tim koji može da te kazni iz kontranapada, to se videlo. Imali smo dosta prilika, ali kada lopta neće da uđe u gol, onda je teško pobediti - rekao je Gatuzo, pa nastavio:

- Kada tim ne stvara šanse, najveći problem je to što ideš kući sa brojnim pitanjima. Kada stvaraš, pa promašuješ, ni to nije lako. Mi smo Hajduk, imamo mnogo navijača... Ali, trener ne može ništa da uradi kada igrač napravi grešku. Ovo nije prvi put da nam se ovakvo nešto događa. Na meni je da pokušam da rešim problem. Kada se pogleda cela utakmica, šteta što nismo pobedili. Zadovoljan sam našom igrom. Glavu gore, idemo dalje.

Za kraj izlaganja naveo je da je i pored nerešenog ishoda zadovoljan izdanjem svoje ekipe.

- Mogu biti zadovoljan celom utakmicom. Imamo veziste, Rakitića i Krovinovića. Oni vole da se dodaju, ali kada se lopta izgubi, nije lako pokrivati teren. Majica Hajduka je teška. Treba je znati nositi. Bili smo bez bekova, nismo kompletni. Šta mogu da radim? Da radim puno, profesionalac sam i neću da se žalim. Svaki tim ima svoje prednosti i mane. Ali, mislim da ovaj ima više prednosti nego mana - rekao je Gatuzo.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Pred Lugano pričao o srpskom fudbalu, sudijama...: Nikad surovija konferencija Stanojevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA