Saznajemo! Partizanov štoper u Španiji: Bojan Kovačević u Kadizu do narednog leta

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

U ugovor o pozajmici je uvrštena i otkupna klauzula

Samo šest meseci posle angažovanja iz Čukaričkog, defanzivac Bojan Kovačević napustio je Partizan i zaputio se put Pirinejskog poluostrva gde će u narednoj sezoni braniti boje Kadiza, saznaje Telegraf. Centralni defanzivac će, za početak, biti pozajmljen klubu iz La Lige 2, ali će u ugovor biti uvrštena otkupna klauzula, koja će biti aktivirana ukoliko nardnog leta sve tri strane budu zadovoljne.

Ovakav epilog se mogao i naslutiti s obzirom na činjenicu da od početka sezone trener Aleksandar Stanojević uopšte nije koristio Kovačevića, niti ga razmatrao kao opciju. Posle nekoliko meseci u kojima je bio prvotimac, defanzivac je pao u drugi plan dolaskom Nihada Mujakića, odnosno targetiranjem drugih igrača kao bonusa, pre svih desnog beka Vukašina Đurđevića.

Na početku priprema Kovačević je dobijao priliku u kontrolnim utakmicama, čak i odavao znake napretka, ali mu je, čini se, presudio turnir u Moskvi, gde je u poslednjem meču sa Dinamom postigao autogol i odigrao ispod očekivanja.

Posle toga ga stručni štab nije razmatrao čak ni za protokom mečeva u domaćem prvenstv u i Evropi, pa se već početkom avgusta pojavila slutnja da će doći do rastanka, samo se tražio modus.

U jednom trenutku se na "radaru" pojavio Kadiz kao zainteresovani klub i, s obzirom na nedaće koje španskli klubovi ovoga leta imaju sa pooštrenim pravilima finansijskog fer-pleja, opcija pozajmice sa otkupom je bila i najrealnija.

Kovačević je prošle zime stigao iz Čukaričkog kao ekspresna alternativa za Nikolu Miličića, koji se povredio na početku priprema (/ako je uopšte i kupljen zdrav) i izneo je celo proleće kao primarni bonus.

Ipak, promenom stručnog štaba i dobrim delom igračkog kadra, angažovanjem čak desetoriuce novih fudbalera, promenile su se i okolnosti i status Kovačevića, pa je rastanak u ovom momentu najbolji za sve...

Kovačević se već pozdravio sa saigračima i otputovao u Španiju, gde ga danas čekaju medicinski pregledi i potpis ugovora.

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović preporodio Lučance: Mladost razbila Čukarički sa 3:1

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    25. avgust 2024 | 14:53

    Ma koji je Stanoje trener i Pedagog veze on nema ima Partizan nekoliko mladih igrača puno boljih od onih izvitopetenih stranaca al' šta vredi kad' nema trenera koji može te momke da ubaci u vatru i da ih uputi na pravu stranu ŠTETA!!!

  • Дуле

    25. avgust 2024 | 22:56

    Opet su se omrsili, zato i ne daju fotelje, a dug kluba raste.

  • Dragisa

    25. avgust 2024 | 17:58

    Najgori igrac portizana od kad klub postoji.ko hoce njega dati ga djaba samo nzpolje sto dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA