Saznajemo! Partizan i kapiten moraju da razreše dilemu: Dve ponude za Markovića, znak pitanja pred crno-belima

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

U trci je i Makabi iz Tel Aviva koji sa klupe predvodi Žarko Lazetić

Kapiten Partizana Svetozar Marković nalazi se na meti Rajo Valjekana, o čemu je Telegraf.rs i pisao pre desetak dana, ali španski klub nije jedini "zagrizao" da angažuje defanzivca. Kako saznajemo, u trku se uključio i Makabi iz Tel Aviva, koji je poslao i konkretnu ponudu na adresu kluba iz Humske, naravno, na inicijativu trenera Žarka Lazetića, dobro upoznatog sa kvalitetima igrača.

Ponude se drastično razlikuju, jer Rajo Valjekano, zbog dodatno pooštrenih pravila finansijskog fer-pleja u Španiji, za početak može da ponudi pozajmicu sa otkupom. Sa druge strane Makabi je naoko izdašniji, Izraelci žele transfer odmah, ali ne bi baš previše da plate. Ta prva ponuda jedva da je prešla pola miliona evra i glatko je odbijena, no, priča je nastavljena i još uvek traje.

Pisali smo i ranije da Partizanovu situaciju u vezi sa Markovićem dodatno otežavaju procenti namenjeni Olimpijakosu, odnosno "penali" ako igrač napusti Humsku bez obeštećenja i to je tek stavka koja bode oči u kompletnim pregovorima o prodaji igrača.

Sam Marković, iako je na početku leta revidirao ugovor i odlučio da ostane i pomogne timu u kvalifikacijama, zainteresovan je da se okuša u novoj sredini, no, to potom otvara niz pitanja za Partizan i stručni štab, koji bi ekspresno trebalo da nađu zamenu.

Svetozar Marković Foto: MN Press / Marko Metlaš

U nekim normalnijim okolnostima, Partizan bi mogao da vaga, trguje i pokuša da izvuče najviše što može, a da pritom i sam Marković bude zadovoljan. Jer je u prethodnom periodu i igrač podneo veliku žrtvu pokušavajući isprva da se oslobodi "stega" Olimpijakosa, zatim i prihvati opciju povratka u Humsku, iako je možda imao i primamljivije izbore.

Međutim, u situaciji kada klubu klizi Evropa i garantovani novac, a nema drugih opcija za prodaju, kao što nema ni alternative da nadomesti odlazak kapitena, Partizan mora tri puta da izmeri sve što ima na stolu da bi na kraju presekao da li da pusti Markovića, zaradi nekakav novac za egistenciju ili, pak, rizikuje i zadrži ga zbog sportskog rezultata.

Ukoliko se kapiten odluči za Španiju, crno-beli će morati da reše problem u narednih pet dana, jer se na Pirinejima prelazni rok završava 30. avgusta. Ako, pak, Marković poželi da sarađuje sa Žarkom Lazetićem, rok za realizaciju transfera je daleko duži, pošto pijaca u Srbiji trakje do 13, a u Izraelu do 18. septembra, što i Partizanu daje nekakav prostor za menavar.

Međutim, pitanje je da li se tek tako može nadomestiti najstandardniji, verovatno i najkvalitetniji fudbaler u postojećoj odbrani ekipe. Igračem sa našim pasošem vrlo, vrlo teško, a u ovoj fazi prelaznog roka ni izbor internacionalaca, makar i sa pasošem EU, neće biti baš velikodušan, već će crno-beli moći da "pokupe" samo ono što je preostalo na tržištu...

(Telegraf.rs)

Video: Bil Dafi oduševljen Goranom Dragićem: "To je jedna od najboljih osoba koju poznajem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😅😅😅😅😅

    25. avgust 2024 | 13:01

    Dječko operisan od fudbala,nikad ništa znao nije.

  • Mickey

    25. avgust 2024 | 15:43

    I ako ode,eto njega za sest meseci nazad..

  • Дуле

    25. avgust 2024 | 22:59

    Uzmi sve sto ti zivot pruza, dok si u upravi kluba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA