Legenda Zvezde se prisetila onog čuvenog preokreta i pozvala navijače na Bode: "Čuo sam za akciju..."

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

- Što bi rekao Miljan Miljanić "rezultat je aktivan". Nema više pravila gola u gostima, neće biti dovoljno da postignemo samo jedan, ali uveren sam da ako Marakana bude ispunjena do poslednjeg mesta i navijači pruže podršku kakvu samo oni mogu možemo zajedno da slavimo plasman naše Zvezde u Ligu šampiona. Čuo sam i za akciju da svi na utakmicu dođu u dresovima, tako da će to biti pravi crveno-beli spektakl - rekao je legendarni fudbaler crveno-belih Dušan Savić uoči revanša protiv Bode Glimta.

Legendarni golgeter bio je akter jednog od najvećih preokreta u istoriji kluba kada je u sezoni 1978/79 Dinamo iz Berlina stigao na Marakanu posle 5:2 u prvom meču.

- Svaki put kad se setim ove utakmice i dalje mi je neverovatno šta smo postigli. Nakon poraza u Nemačkoj, Dinamo je poveo u prvom poluvremenu, te su oni nakon prvih 45 minuta u Beogradu vodili ukupnim rezultatom 6:2. Ipak, nismo odustajali, verovali smo da bi nas dva brza gola vratila u igru. Na kraju smo postigli četiri i zasluženo prošli dalje, a ta utakmica nam je bila odskočna daska koja nas je vodila sve do finala sa Borusijom iz Menhengladbaha - prisetio se Savić.

Crveno-beli su tada beležili najveću posetu, a dotakao se anegdote vezanog za navijača koji nije verovao u Zvezdu i napustio je teren posle prvih 45 minuta.

- Druga su vremena u pitanju. Tada nas je posle teškog poraza u Berlinu na Marakani sačekalo više od 70 hiljada ljudi, što je bio prosek te sezone kada su u pitanju evropske utakmice. Znali su da su oni naša najveća snaga, što se na kraju pokazalo kao tačnim. Znam da je par ljudi otišlo sa zapada na poluvremenu, a jedan od navijača koji je napustio stadion i dan danas žali što nije prisustvovao istorijskom preokretu Crvene zvezde - istakao je Savić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Troicki: Novak je tu sa nama pored neuspešne grend slem sezone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rikajlo

    23. avgust 2024 | 14:12

    Ovaj fudbal koji igra Zvezda, ne treba ni gledati. Za sve je do trenera koji je inertan, mrzovoljan, da ne idem dalje. Zvezdu pratim još od vremena Beara, Durković,...........

  • M.D.

    23. avgust 2024 | 16:50

    Bila druga vremena ,drugi igrači NSI i drugi treneri i uprave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA