Srpski klubovi izgubili 35 od poslednjih 40 utakmica u Evropi: Hrvati likuju zbog debakla u kvalifikacijama

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Loše stanje srpskog fudbala nastavilo se i u četvrtak veče, gde smo videli nova dva poraza timova iz Superlige u Evropi - Partizana i TSC-a!

Crno-beli su kod kuće poraženi od Genta sa 1:0, TSC je doživeo debakl od Makabija iz Tel Aviva, te uz nedavni kiks Crvene zvezde u norveškoj dolazimo do situacije od 35 poraza u poslednjih 40 utakmica.

Upravo o tome pipu i hrvatski mediji koji, u neku ruku, likuju zbog trenutne situaicje koja njima, doduše, ide na ruku. Nisu se ni tamošnji timovi proslavili ovog leta, mada vredi pomenuti da je Dinamo posle 3:0 iz prve utakmice na korak od grupne faze Lige šampiona.

TSC će igrati najmanje grupnu fazu Lige konferencije, Zvezda u džepu ima Ligu Evrope i realne šanse da se domogne i LŠ, dok Partizanu treba čudo u Belgiji posle četiri poraza iz pet utakmica u kvalifikacijama. Podsetimo, Radnički i Vojvodina su već završili učešće - uz četiri poraza i dve pobede.

Tako je portal "Index" vest o porazima Partizana i TSC-a javio kroz naslov "Debakl srpskih klubova u Evropi je sve veći. Izgubili su 35 od zadnjih 40 utakmica", dok je "Večernji list" to uradio na sličan način:" Evropska katastrofa srpskih klubova! Upisali 35 poraza u 40 utakmica."

Ti porazi u poslednje dve sezoine doprinele su i tome da Srbija polako pada na UEFA listi, te smo od situacije da imamo direktnu ekipu u LŠ, zatim i dve u kvalifikacijama, došli su situaciju da smo na 21. mestu. Hrvati su, primera radi, na 19. poziciji.

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luuk

    23. avgust 2024 | 10:11

    Klubovi katastrofa,reprezentacija još gora. A neki hoće da prave nacionalni stadion. Zemlja Srbija

  • beware of organized gangstalking

    23. avgust 2024 | 10:29

    pa moraju igrati samo sinovi čiji roditelji imaju pare. neće niko da nalazi talentovanu decu sa sela. sve je to kriminal

  • РВ

    23. avgust 2024 | 09:54

    Partizan je 5/5 šta mu vredi ona pobeda kad je u produžetku sve izgubio. Katastrofa. U dugoj i bogatoj njegovoj istoriji ovako jadan, bedan i čemeran, nije bio. Naravno bilo je pojedinačnih i težih i sramotnijih poraza a ovako u nizu ja se ne sećam a pratim ga više od 50 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA