Stanojevića obuzele emocije na konferenciji: "Ne interesuje me gde si, uđi u golmana, pojedi loptu"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 48

Trener crno-belih ističe da mnogo nedostaju navijači i njihova energija, ali i jači karakter igrača u poslednjih 30 metara

Trener Partizana Aleksandar Stanojević održao je konferenciju za medije nakon poraža svoje ekipe od Genta (0:1) u prvoj utakmici plej-ofa Lige konferencija.

On je rekao da njegova ekipa po svemu viđenom nije zaslužila poraz i da je nedostajalo malo više karaktera da se "ugura lopta u gol".

- Nažalost, izgubili smo utakmicu koju nismo zaslužili da izgubimo po svemu prikazanom. Otvorili smo dobro meč sa dobrim šansama, posle toga smo imali šanse da rešimo, ali nismo uspeli. Falilo nam je nešto, malo više karaktera u poslednjih 30 metara da budemo konkretniji i damo gol. Normalno je da su igrači dali maksimum, dobro su odigrali, protiv dobrog protivnika - rekao je Stanojević, koji ističe da se nada dobrom rezultatu u revanšu.

- Druga utakmica nas čeka tamo, ozbiljan su protivnik, njihov stadion, navijači, ali s obzirom na šanse naravno da se nadamo. Nismo u situaciji da pretimo. Kao i protiv Lugana, gde ovde nismo imali neke šanse, ali smo uspeli da pobedimo u regularnom delu.

Osvrnuo se Stanojević i na jednu burniju reakciju tokom meča, kada je gestikulirao igraču da mora da bude na pravom mestu.

- Igrač kaže bio sam ovamo, mogu i ja da kažem da nisam bio ovde, moraš da si tamo, u prošlom mandatu smo imali veliki faktor, to su navijači, koji su bitan faktor, to je pucalo sa svih strana, uterali smo loptu u gol. Ne interesuje me gde si, uđi u golmana, mora neko da bude tu i da pojede loptu. Ta vrsta karaktera nam fali. Ne možeš da budeš pobednik i šampion ako nisi tu. To te čini pobednikom i šampionom. Ne mogu ipak da grešim dušu da stalno kritikujem, ali eto mislim da nam je to falilo.

Fudbal Liga konferencija FK Partizan FK Gent Foto: Mileta Mirčetić

Upitan je Stanojević šta misli o odlaganju utakmica u domaćem šampionatu da bi ekipa bila spremna za Evropu.

- Ja sam protivnik toga. Ja se izvinjavam klubovima kojima smo odložili, jer se oni nisu spremali da igraju sreda - subota, mi smo imali problem jer smo imali 6-7 povređenih igrača posle veštačke trave u Luganu. Mi imamo 30 igrača, mi moramo da iznesemo to, ali opet se izvinjavam Radničkom, žao mi je zbog toga. Nisam za to, gledali smo interese kluba i viši interes, imamo pritisak da igramo Evropu i zajednički smo se dogovorili.

Naglasio je još jednom koliko im fale navijači.

- To je suština. ne volim nikad poređenje da pravim, trenere, mene ranije, ali izletelo mi je, malo sam pod nekom energijom. Energija navijača je nešto što nas je prošli put uvelo u Ligu konferencija. nismo mogli, gubili smo protiv Sočija, izneli su nas sami. To nam fali. Ne znam da li bismo prošli, kroz ove šanse bi uneli i njih, sve bi uneli. Ali tako je ove godine se sve nešto mučimo u svim situacijama.

Da li vaša ekipa ima snage i kondicije za produžetke u Gentu?

- Nadamo se, u Luganu nismo odustali. Biće još teže u Gentu. Mi napravimo situaciju da nije ništa posebno, jer dobro odradimo priču, ali moramo, ako sada osećamo šanse. Ja verujem lično, videli smo danas da možemo i verujem da možemo da uradimo nešto.

Partizan bi mogao da bude prvi koji bi ispao iz svih takmičenja u kvalifikacijama?

- Ne znam, imali smo izuzetno teške protivnike, nismo igrali protiv nekog iz Andore, ovo su lige koje su iz jačih liga nego naše. Teško je, nisu navidni protivnici, ne gledamo tako. Prošli put smo prošli boljeg rivala, pa nismo tako apostrofirali.

Na kraju Stanojevića novinari pitali o lošoj realizaciji Mateusa Saldanje na ovom meču.

Fudbal Liga konferencija FK Partizan FK Gent Foto: Mileta Mirčetić

- Za razliku od Lugana, gde je bio totalno bezopasan i dezorjentisan, sada je bio opasan, bio je u šansama i to je za mene dobra stvar, u Luganu je bio van svega. On ima izvanrednu završnicu, danas nije dao gol, ali ne mogu da mu zamerim, jer je makar bio u dve ozbiljne šanse i dve tri situacije. Nije bio loš, ne mogu da grešim dušu.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Genta posle pobede nad Partizanom: "Možda zbog vrućine nismo igrali dobro u drugom delu meča"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    22. avgust 2024 | 23:19

    Šta ti pričaš čoveče

  • miki

    22. avgust 2024 | 23:26

    Druze juris rezultat igras sa dva desna beka o cemu ti pricas ovo je cisto tvoj poraz, ovaj Gent nikad gori…

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    22. avgust 2024 | 23:09

    Тренер по њиховој мери. Најбољи. Уз веома стабилну, дуже вековну управу, која ради много добре ствари за клуб...остали још векова👍👍👍👏👏👏👋

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA