Fudbal Liga konferencija FK Partizan FK Gent Foto: Mileta Mirčetić

Partizan poražen od Genta u sablasnoj Humskoj: Crno-beli promašili neverovatne šanse!

 
 
 ≫ 
  • 32

Fudbaleri Partizana poraženi su u praznoj Humskoj od Genta sa 1:0 u prvoj utakmici plej-ofa Lige konferencija. Jedini gol postigao je Omri Gandelman, koji je u 16. minutu posle prekida zatresao mrežu Jovanovića.

Partizan je dobro počeo meč i imao je dve dobre šanse već u prvih pet minuta. Oba puta je zapretio Mateus Saldanja, ali Brazilca na ovom meču nije hteo gol, jer je i u nekoliko dobrih situacija kasnije takođe bio neprecizan.

Na kraju se i povredio, pa je zamenjen u drugom poluvremenu i to posle nove velike šanse koju je propustio za 1:1 u 58. minutu.

Gent se brzo oslobodio pritiska i počeo da preti, a Gandelman je u 16. minutu posle prekida koji je izveo Kums zatresao mrežu Jovanovića.

Odbrana crno-belih je prilično loše reagovala ostavila mnogo prostora Izraelcu, koji je glavom zatresao mrežu.

Ubrzo je situacija postala još teža za Stanojevića, jer je Korejac Goh zbog povrede morao da izađe iz igre već u 22. minutu, pa je u igru ušao Stefan Kovač, kome je ovo bio debi nakon dolaska iz Čukaričkog.

Do kraja poluvremena su obe ekipe imale svoje šanse, ali su mreže mirovale.

Partizan je u drugom poluvremenu bio mnogo konkretniji i opasniji.

Crno-beli su imali čak tri zicer situacije u drugih 45 minuta. Najpre pomenuti Saldanja, potom i rezervisti Lazarević i Jovanović.

Svi su imali šanse koje su iz kategorije da ih je teže promašiti, ali lopta nije htela u gol.

Crno-belima je ovo treći meč na svom terenu u Evropi ovog leta, a sva tri puta su poraženi bez postignutog gola, što je poražavajuća statistika.

Revanš je na programu za nedelju dana u Gentu.

Najnovije
22:03

Kakva šansa za Partizan u 90. minutu!

Đorđe Jovanović je imao priliku da izjednači, ali golman Genta je refleksno reagovao i odbranio njegov udarac.

21:50

Neverovatna šansa za Partizan!

76. minut! Milan Lazarević je imao kolosalnu šansu! Neverovatno šta je propustio u 75. minutu, kada je mogao da izjednači na 1:1. Natho ga je idealno uposlio i spojio sa golom, ali je Lazarević šutirao katastrofalno.

Zanimljivo je da su i on i Natho ušli samo minut ranije umesto Zahida i Severine.

21:36

Povredio se Saldanja

Brazilac je ostao na travi sa bolnom grimasom. Umesto njega u igru je ušao Đorđe Jovanović, a takođe je na terenu i Grimaldo umesto Zubairua.

21:31

Velika šansa za Saldanju

58. minut: Nova velika šansa za Saldanju. Severina ga je idealno proigrao sa desne strane, Saldanja je dobio povratnu u srce kaznenog prostora, šutirao je iz prve, ali neprecizno preko gola.

21:30

Počelo je drugo poluvreme

46. minut: Trener Genta je izvršio dvostruku izmenu, umesto Brauna i Gudjansona igraće Fortuna i Pardo.

21:01

Kraj prvog poluvremena!

45. minut: Belgijanci vode nakon prvog dela igre. Imali su i crno-beli šanse, ali i Belgijanci i moglo je da bude još golova na obe strane. Nema sumnje da izabranici Aleksandra Stanojevića u drugom delu moraju da zaigraju još agresivnije.

21:00

Ogromna šansa za Gent!

45. minut: Severina je očajno ušao u duel, omogućio Braunu da centrira neometan sa leve strane, ali je lopta posle njegovog ubacivanja pogodila igrača Partizana i odbila se u korner. Potom je posle kornera Gandelman imao šansu ponovo da glavom ugrozi Jovanovića, ali je šutirao preko gola.

20:58

Napada Partizan u završnici poluvremena!

44. minut: Udarac Zahida je bio izblokiran, posle toga je došlo do kornera, koji nije doneo ništa.

20:54

39. minut: Saldanja ponovo neprecizan

Uporan je Brazilac, ali za sada ga lopta ne sluša! Probao je udarcem sa oko 20 metara levom nogom, ali je poslao loptu daleko od gola i deluje da se nervira kako ga neće večeras.

20:48

Partizan ima dobre situacije, ali nije konkretan u završnici

30. minut: Belgijanci su za sada pokazali bolji utisak i bili su konkretniji pred golom. Imao je i Partizan svoje šanse, posebno Saldanja na startu. Kasnije nisu uspeli u nekoliko izglednih situacija da ozbiljnije upute završni udarac i rezultat toga je 0:1 na semaforu za goste.

20:40

Nova pretnja Genta!

25. minut: Deluju opasno Belgijanci posle prekida i centaršuteva sa bokova, a to je ponovo bio slučaj u 25. minutu, ali je Jovanović bio oprezan i izboksovao je loptu do koje je prvi došao.

20:37

Goh izašao iz igre zbog povrede

22. minut: Korejac Goh ne može da nastavi meč, uhvatio se i za zadnju ložu, pa je Stanojević morao da menja već u 22. minutu. Umesto Goha u igri je Stefan Kovač, koji je nedavno stigao iz Čukaričkog u Humsku i kome je ovo debi za novi klub.

20:34

Šansa za Partizan posle prekida!

18. minut: Partizan je zapretio posle prekida, ali je Mujakić slabo šutirao nakon odbitka i lošeg ubacivanja Zahida sa desne strane. Zatim je umalo Gent povisio prednost, ali je Jovanović dobro reagovao i sprečio da Belgijanci povedu sa 2:0.

20:31

Gent vodi!

16. minut! Gandelman dovodi Gent u vođstvo!

20:27

Gent preuzima inicijativu i ima nekoliko opasnijih situacija

12. minut: Gent deluje sada nešto opasnije, mada nije uspeo ozbiljnije da ugrozi Aleksandra Jovanovića. Utisak je da je to moglo da bude drugačije da je Izraelac Gandelman uspeo da zahvati loptu glavom posle jednog centaršuta sa leve strane, ali je ostao "kratak".

20:21

Saldanja propustio zicer!

5. minut! Kakva šansa za Saldanju! Golman Genta je loše ispucao loptu, ona je došla do Zahida na nekih 30 metara, on je odmah uposlio Saldanju, koji je imao situaciju faktički 1 na 1, ali je loše šutirao i golman mu je odbrani0.

Tridesetak sekundi kasnije Saldanja je imao novu dobru šansu, povukao je dobru kontru, ali je lopta prošla nekih metar pored stative. Ponovo je to bila dobra šansa!

20:17

Počelo je!

3. minut: Partizan je krenuo nešto agresivnije od starta i to može da raduje navijače crno-belih. Ipak, za sada nema ozbiljnijih pretnji pred golom i gledamo opipavanje snaga na obe strane.

20:11

Tužna slika iz Humske pred start meča

Igrači su izašli na teren pred praznim tribinama Humske. Nema sumnje, navijači će žestoko nedostajati crno-belima, iako najvatrenije pristalice sa Juga već više od godinu dana bojkotuju mečeve na svom stadionu.

20:02

Zagrevaju se igrači

19:20

Sastavi timova

PARTIZAN (4-2-3-1): A. Jovanović – De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević – Arijaga, Zahid – Severina, Zubairu, Goh – Saldanja.

GENT (4-3-3): Roef - Gambor, Mitrović, Torunariga, Braun - Kums, Delorge, Gandelman - Surdez, Fadiga - Gudjonsen.

Video: Stefan Mitrovic o duelu u Partizanu i probi iz 2010. u Humskoj koju nije prošao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile PFC

    22. avgust 2024 | 22:05

    Sad će ova neznalica opet da udari po igračima. Pre tri četiri meseca je došao klub, a još nema ni formiranu formaciju, ni startnu postavu, niti mu se zna gde mu koji igrač igra. Sramota šta smo prisiljeni da trpimo na klupi.

  • GP

    22. avgust 2024 | 22:11

    Partizan je unisten klub! Stanojevicu, ostavka pod hitno! Uprava napolje!

  • Nik

    22. avgust 2024 | 21:31

    Koli ce sada biti kriv kmekavcima pitam se???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA