Haos u Mančesteru: Retklif smanjuje troškove, osoblje na Old Trafordu prisiljeno da jede u WC-u

 
L. I.
L. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U Manchester junajtedu, novi vlasnik Ser Džim Retklif uveo je stroge mere štednje koje su izazvale kontroverzu među zaposlenima. Nakon što je u februaru 2024. postao akcionar, Retklif je sproveo niz ekonomskih odluka, uključujući smanjenje broja zaposlenih i promenu uslova za osoblje.

Jedna od najnovijih mera uključuje drastične promene u obrocima za osoblje. Ranije su radnici na utakmicama imali pristup lanč paketima sa sendvičima, žitaricama, čipsom i bezalkoholnim pićem. Sada, kako tvrde upućeni, dobijaju hranu koja je prethodno bila predviđena za korporativne kladionice.

Osoblje je izjavilo da su prisiljeni da jedu u WC-ima, gde su stolovi za obroke postavljeni pored WC kabina. Iz kluba su odgovorili da je prostor zapravo zasebna soba sa susednim kupatilom, a ne WC.

Pored toga, klub je ukinuo besplatne štampane programe za navijače u VIP ložama. Navijači su ovu promenu primetili tokom utakmice protiv Fulama, a neki su se žalili da se osećaju uskraćeni s obzirom na troškove koje plaćaju. Klub je objasnio da su štampani programi često završavali u kantama za otpad i da navijači sada mogu da preuzmu digitalne verzije putem QR koda.

Podsećanja radi, Ser Džim Retklif je 71-godišnji britanski milijarder i hemijski inženjer, preuzeo je deo vlasništva u Manchester junajtedu sa ciljem da unapredi poslovanje kluba, ali njegove mere štednje već su izazvale različite reakcije među zaposlenima i navijačima.

(Telegraf.rs/The Sun)

Video: Stefan Mitrović odgovorio na pitanje novinara o Crvenoj zvezdi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA