Sve o meču Partizan - Gent: Očekivani sastavi, šta kažu kladionice, od koga preti najveća opasnost?

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 18

Prvi meč igraće se u Humskoj

Fudbaleri Partizanaće od 20.15 časova odmeriti snage sa belgijskim Gentom, u okviru plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija. Izabranici Aleksandra Stanojevića su prethodno eliminisani od Dinama iz Kijeva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok su kvalifikacije u Ligi Evrope okončali posle dvomeča sa Luganom.

Imali su crno-beli u Švajcarskoj vođstvo od 2:1 i igrača više pred produžetke, ali je Mau u 111. minutu poravnao rezultat i poslao srpskog predstavnika u Ligu konferencija. Podsećanja radi, klub iz Humske odložio je svoj duel u okviru Superlige Srbije sa Radničkim iz Niša. Takođe, crno-beli neće odmeriti snage ni sa Spartakom iz Subotice, kako bi se što bolje spremili za revanš sa Belgijancima.

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Duel izmađu Partizana i Genta se igra od 20.15 časova, uz direktan prenos na TV Areni sport Premium 1, kao nosiocu prava za evropske kvalifikacije naših klubova, i na kanalu RTS 1. Takođe, na stadionu neće biti navijača jer je Partizan kažnjen zbog izgreda svojih pristalica.

Ko sudi meč dva tima?

Azerbejdžanac Elčin Masijev delegiran je od strane UEFA kao glavni arbitar susreta u Humskoj. Njegovi pomoćnici biće Elšad Abdulajev i Parvin Talibov, dok je za četvrtog arbitra određen Farid Halijev. U VAR sobi sedeće Kamal Umudlu i Rašad Ahmadov.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Crno-beli u ovaj duel ulaze posle nesrećne eliminacije od švajcarskog Lugana u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope. Imali su izabranici Aleksandra Stanojevića aktivan rezultat i igrača više pred produžetke, ali su u 111. minutu fudbaleri Lugana postigli pogodak koji je značio kraj za Partizan u Ligi Evrope. Duel sa niškim Radničkim je odložen kako bi se Partizan što bolje spremio za duel sa belgijskim klubom, a valja napomenuti da su u prethodnom kolu prosuli bodove u Loznici protiv IMT-a.

Sa druge strane, Gent je posle poraza od Šarloe u belgijskom prvenstvu, eliminisao Silkeborg i zakazao duel sa Partizanom, dok su u nakon toga ubedljivo savladali Vesterlo rezultatom 4:1.

Partizan i Gent su odmerili snage u grupnoj fazi Lige konferencija u sezoni 2021/2022. Belgijski sastav je tada trijumfovao sa 1:0, dok je drugi duel završen nerešenim rezultatom 1:1.

Kvalifikacije Liga Evrope FK Partizan FK Lugano Foto: Tanjug/AP

Od koga preti najveća opasnost?

Gent je za vikend igrao utakmicu domaćeg prvenstva protiv Vesterloa. Pritom su igrali sa polovinom novih igrača u odnosu na revanš sa Silkeborgom pre prethodnog četvrtka.

Trener belgijskog tima Vranken poslao je na teren sastav: Ruf – Fadiga, Torunariga, Vatanabe, Braun – Delorg, Niper – Surdez, Gerkens, Gandelman, Gambor – Fernandes-Pardo. Na klupi su ostali starteri iz meča sa Dancima: Stefan Mitrović, Kums, Fortuna, Gudjonsen i Din, dok je Korejac Hong u međuvremenu prodat.

Mreže su mirovale do sredine prvog poluvremena, kada je došlo do eksplozije: za pet minuta postignuta su tri gola! Prvo je Gerkens otvorio seriju u 27. minutu, zatim je Fernandes-Pardo povisio na 2:0 u 29. minutu, a na 3:0 je povisio Gandelman u 32. minutu. Četvrti pogodak postigao je Delor-Niper u finišu susreta i tako značajno podigao samopouzdanje.

Gent je ovog leta doveo pojačanja u napadu i veznom redu, dok odbrana još uvek nije došla na red. Očekuje se da će se do kraja prelaznog roka angažovati defanzivci. Za sada su angažovana dva centarfora - Andri Gudjonsen iz Lingbija i Maks Din iz engleskog četvrtoligaša MK Donsa, krilni napadač Helio Varela iz Portimonensea, te centralni vezisti Atsuki Ito iz Urave i Matijas Delorg iz Sent Trudena.

Šta kažu kladionice?

Po kladionicama belgijski predstavnik je favorit na meču sa Partizanom. Pobeda gostiju "plaća" se kvotom 2.15, nerešen ishod iznosi 3,45, dok je kvota na pobedu Partizana 3,50.

Reč trenera

Aleksandar Stanojević (Partizan):

- Čeka nas nova evropske utakmica, a ostaje velika žal što će ona proći bez navijača. U meč ulazimo sa najjačim mogućim sastavom bez kadrovskih problema i to je ono što je dobro. Sa Gentom smo igrali već pre tri godine u Ligi konferencija, tako da znamo šta nas očekuje.

Aleksandar Stanojević Foto: FK Partizan

Vauter Vranken (Gent):

- Igramo protiv veoma dobrog tima koji se sjajno brani i koji ima jak individualni kvalitet gde mogu da reše meč. Imaju dobru radnu etiku, ali verujemo u naše šanse - rekao je Vranken na konferenciji za medije održanoj na stadionu Partizana.

Očekivani sastavi

Partizan: Jovanović - De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević - Zahid, Arijaga - Severina, Zubairu, Goh - Saldanja

Gent: Ruf - Fadiga, Torunariga, Vatanabe, Braun - Delorg-Niper - Surdez, Gerkens, Gandelman, Gambor - Fernandes-Pardo

(Telegraf.rs)

Video: Stefan Mitrović odgovorio na pitanje novinara o Crvenoj zvezdi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    22. avgust 2024 | 12:28

    Poraženi ide na sedmake iz OŠ. Drinka Pavlović iz Surdulice.

  • Vlada

    22. avgust 2024 | 16:48

    Najveca opasnost godinama nam preti od vazure i vucele

  • tirana zna

    22. avgust 2024 | 13:47

    iz kog razloga se ne da Natku da igra..jel strah da ne bi dao saldanji 2 do 3 fobre lopte..ovo se zove namjerno idemo izgubiti da bi Tirana bila zadovoljna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA