Jedan Srbin srušio Galatasaraj, drugi Malme, Salcburg zaustavio Dinamo Kijev

 
D. U.
D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Spektakularan meč u Bernu

Sreda nam je donela mečeve preostalih parova plej-ofa Lige šampiona, a najbliži grupnoj fazi posle njih deluju Salcburg i Sparta Prag, koji su slavili kao gosti sa 2:0.

Fudbaleri Salcburga savladali su Dinamo iz Kijeva sa 2:0 na neutralnom terenu i tako zaustavili nalet Ukrajinaca, koji su prvo bili ubedljivi protiv Partizana u dvomeču u kojem su slavili sa ukupno 9:2, da bi potom eliminisali i Glazgov Rendžers.

Međutim, šampion Austrije je očigledno nepremostiva prepreka, iako će za šest dana Kijevljani imati priliku za revanš u Salcburgu. Nene je postigao gol u 29. minutu, a Kjergard je sa bele tačke u 50. minutu postavio konačan rezultat.

Ono što je briga za selektora Dragana Stojkovića jeste povreda Alekse Terzića, koji je u 26. minutu morao da izađe iz igre.

Pobedu od 2:0 nosi i Sparta u Prag za revanš protiv Malme. Za prvi gol zasluge snosi i Veljko Birmančević. On je uputio šut sa distance, a lopta je na putu ka mreži pogodila Striger Larsena, koji je skrenuo u sopstvenu mrežu.

Konačnih 2:0 postavio je Rines i Sparta ima sjajnu priliku da se domogne elitnog takmičenja.

Midtjiland i Slovan su remizirali sa 1:1, pa će definitivan odgovor za ovaj duel doneti revanš u Bratislavi.

Najuzbudljivije je bilo u Bernu, gde je Jang Bojs slavio sa 3:2 protiv Galatasaraja, a velike zasluge za trijumf idu Srbinu koji igra za Švajcarsku, Filipu Ugriniću, koji je asistirao za prvi od dva gola Monteira.

Jang Bojs je vodio sa 2:0, da bi potom Galatasaraj dao dva gola i vratio se u meč. Ipak, u 86. minutu je Jang Bojs ponovo došao do gola, i to preko Ugrinića, koji je realizovao jedanaesterac.

(Telegraf.rs)

Video: Stefan Mitrovic o duelu u Partizanu i probi iz 2010. u Humskoj koju nije prošao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Кикирики

    22. avgust 2024 | 06:41

    Један Србин срушио ове, други срушио оне... Док Срби руше друге, нас странци руше. И Звезда и Партизан су постали колоније странаца, зато ништа неће ни направити...

  • NIŠ

    22. avgust 2024 | 00:29

    Ne pominjite više naše fudbalere!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA