Ovaj čovek je najveća opasnost po Zvezdu: Na korak je od ispunjenja sna, krv Glimta mu pumpa u srcu

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Patrik Berg je momak čija cela porodica je igrala za Bode

Patrik Berg Foto: PressFocus / ddp USA / Profimedia

Ako zaustavi Patrika Berga, Crvena zvezda je verovatno odradila pola posla kada je u pitanju Bodo Glimt i prvi meč plej-ofa Lige šampiona.

Čovek koji je duša i telo kluba u bukvalnom smislu definitivno će biti glavna opasnost po srpskog šampiona u utorak veče. Ne zbog toga što je Berg čovek koji trese mreže rivala, već zbog činjenice da je glavna poluga tima na terenu i da svaka lopta, iole opasna, polazi od njega.

Berg je klasičan vezni fudbaler čiji zadatak je da momci ispred njega u navali dobiju kvalitetne lopte, dok je i te kako opasan kada su u pitanju udarci sa distance. Stoga su u Zvezdi verovatno svesni da ovaj igrač ne sme da ostaje sam na 20-25 metara od gola.

Pomenuti fudbaler nije samo kapiten tima, on je bukvalno Bodo. Rodio se u ovom klubu, rastao u njemu i postao ikona. Krv Glimta bukvalno mu pumpa u srcu.

Njegov deda Harald je legenda kluba, njegov otac Orjan takođe. Njegovi stričevi Arild i Runar su igrali za Bodo, što jasno govori šta šampion Norveške znači za Patrika Berga.

A koliko je sam Harald veliko ime za Bode govori i činjenica da je upravo jedna od tri statue ispred stadiona posvećena upravo njemu.

Bode Glimt, Norveška Foto: Telegraf.rs

Inače, kada je Patrik debitovao za reprezentaciju, postao je prvi igrač u tamošnjem fudbalu gde su tri generacije nastupile za nacionalni tim.

Za Bodo je debitovao 2014. godine, a da mu teško ide bez matičnog kluba pokazao je onim kratkoročnim izletom u Francusku. U decembru 2021. je potpisao za Lens koji je za obeštećenje platio oko 4,5 miliona, da bi u avgustu 2022. već stavio paraf na petogodišnji ugovor sa Glimtom i dve godine kasnije predvodi ih na putu kao LŠ.

- Nikad nisam maštao da igram u velikom klubu iz druge zemlje, već samo u najjačem evropskom takmičenju. Nadam se da ću ispuniti tu svoju želju sa svojim klubom - rekao je Berg.

Uzeo je tri titule prvaka Norveške, 2021. je proglašen za najboljeg igrača lige, dok Bodo i sada vodi na tabeli i ima pet bodova više od drugoplasiranog Brana.

Protiv Jagjelonije u prošloj rundi postigao je autogol na domaćem terenu, ali je vrlo brzo poveo svoje saigrače ka dvomeču sa Zvezdom i, pored tog kiksa u 4. minutu, bio je jedan od bolje ocenjenih fudbalera.

(Telegraf.rs)

Video: Stadion Bode Glimta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    20. avgust 2024 | 11:37

    Највећа опасност по Звезду је Родић!

  • MAX

    20. avgust 2024 | 14:22

    Koji crni Berg da je kvalitet igrao bi u nekom jačem klubu a ne u toj zabiti , pobeda ZVEZDE uz najmanje dva gola

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA