Milojević pred Bode: "Da li mi to smeta? Ne, jer ja ne znam kako bih drugačije funkcionisao"

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Trener crveno-belih govorio o kontinuitetu koji rival ima, pto je prednost za norveški tim

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević održao je konferenciju za medije povodom utakmice koju crveno-beli igraju u plej-ofu Lige šampiona protiv Bode Glimta!

Duel srpskog i norveškog šampiona na programu je u utorak od 21.00 čas, a Milojević je pred ovaj susret, gde njegov tim nije favorit, rekao:

- Očekujemo brzu utakmicu, pogotovo što se dosta vremena pričalo o podlozi. Tačno, veštačka je trava, biće brza podloga. Jedna podloga koja nije negde nama uobičajena. Odigrali smo ovaj posledji meč u SL na veštačkoj travi, ali podloga ta koja je dobra u Pančevu nema nikakvih dodirnih tačaka sa ovom ovde. I Bode je ekipa koja igra takav stil igre, brzo, sa kratkim pasovima. Imaju hitre igrače. Moramo što pre da se adaptitamo na teren, to je prvo i osnovno - rekao je Milojević i dodao:

- Mislim da je Bode ekipa koja dugo godiina igra u jednom sistemu koji ih je pozicionirao na mapu Evrope. Tačno se zna ko šta radi. Imaju  til igre i neće ga menjati. I kod kuće i na strani igra isto. Igraće agresivno kao i do sada. I mi ćemo odgovoriti na njihovu agresiju sa našom. Biće rovovska bitka u svakom slučaju. Spremali smo se celog leta. ovo je fudbal, prvo. Mi smo ekipa koja igra protiv rivala koji je dobrano u ful ritmu, mogu da otvore šampanjac što se tiče domaćeg prvenstva. Mi izlazimo iz priprema, igrača koji su bili povređeni, reprezentativaca koji su imali pauzu. Veći mi je problem nepoznanica nas. Došao je i Drkušić pre dva-tri dana, neke stvari u hodu moramo da radimo. Nadam se da ćemo biti sutra mnogo bolji nego ranije.

Na pitanje da li bi Zvezda mogla već u utorak da završi posao u Norveškoj, Milojević je rekao:

- Danas vidite koliko je fudbal porastao u svim tim fazama, mislim da je možda pre par decenijama bilo moguće pričati o tome. Sada je nezahvalno, niti možemo da spremamo meč na taj način. Uvek znate da će moj tim uvek imat resprekt prema protivniku, ne plašimo se ničega. Dva meča su u pitanju i ja razmišljam samo najbolje sutra da odigramo. I da iz te igre, koliko nam rival bude dozvolio, da vidimo kakav će rezultat biti na kraju.

Kladionice su proglasile Bodo za favorita, dok ni sam Milojević ne beži od toga.

- Ako su oni tako rekli, verovatno nešto znaju. Nikad nisam ništa prognozirao. Treba da damo maksimum, pa ćemo na kraju utakmice videti kakav će rezultat da bude. Ali da kažemo da kažemo da je Bode favorit. Na rečima je lako pričati, pred meč su šanse 50:50. Imaju svoje razloge, mi neke svoje. Hajde da kažemo da je Bode blagi favorit baš zbg kontinuiteta. Mi smo na početku sezone, oni uveliko igraju. 

Na pitanje kakva će biti eventulna rekacija u Beohgradu kao Zvezda ne prođe Bode, Milojević je bio jasan:

- Mi smo takav narod. Ali, mi u ovom trenutku razmišljamo fudbalski i ponosan sam na svoje igrače. Znamo za koji klub nastupamo. Mis mo klub sa puno emocija, strasti i ljubavi koja nekad ode u drugu krajnost. Borićemo se za naš klub. Promenili smo dosta igrača i o tome smo baš sa njima pričali. Filozofija našeg kluba i Bodea je dijametralna. Oni imaju mogućnost da vrate svog nekadašnjeg najboljeg igrača, mi nemamo. Ja sam u decembru imao sasvim drugačije igrače, sad su novi. Nemamo kontinuitet. Bode je napravio sebi vreme, a mi ga nemamo. Radimo sve u hodu i to je izazov. Da li mi smeta? Ne. Sviđa mi se, ne znam kako bih funkcionisao u drugačijem sistemu.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Benfike čekali da Delije odu da bi zapevalia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA