Radomir Koković napustio Partizan!

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 13

Pomoćnik u stručnom štabu crno-belih nije bio na istim talasnim dužinama sa Aleksandrom Stanojevićem

Poslednji trener koji je početakom leta upotpunio novi stručni štab na čelu sa Aleksandrom Stanojevićem - Radomir Koković, prvi je napustio Partizan posle nepuna tri meseca saradnje. Razlog - taktičko neslaganje sa šefom stručnog štaba, ali i neki gafovi koji su doživeli vrhunac posle eliminacije od Lugana, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, te su dva strane donele odlulu da je prevremeni rastanak najbolja opcija.

Koković je inače u prvobitnom dogovoru sa Stanojevićem i klubom iz Humske, kada je dolazio, insistirao da od narednog zimskog prelaznog roka ima odrešene ruke da napusti crno-bele ukoliko mu iskrsne ponuda da u nekoj drugoj sredini bude šef stručnog štaba, što je u bliskoj prošlosti i radio.

Međutim, verovatno je upravo ta činjenica, makar negde u podsvesti, uticala da sa Stanojevićem već od priprema u Sloveniji ne bude uvek na istim talasnim dužinama. Razlika u taktičkim zamislima, poimanju same igre i načina na koji bi tim trebalo da funkcioniše na terenu bila je u najvećoj meri kamen spoticanja.

Koković, inače zadužen za postavljanje igre u napadu, želeo je da Partizan kroz posed čeka situacije i prostor kako bi ugrozio protivnika. Stanojević je, pak, želeo mnogo bržu, direktniju igru gde bi Partizan iz presinga oduzeo loptu i potom iz dva ili tri pasa stigao u završnicu.

Kompromis je bio negde između i bilo ga verovatno sa obe strane određeno vreme, međutim... Izostanak rezultata u Evropi, tenzija koja se stvorila tim povodom na svim nivoima, izbacila je na površinu još neke stvari kojima Stanojević nije bio zadovoljan, pa je odlučeno da je razlaz možda i najbolja opcija za obe strane.

Koković je preskočio trening u nedelju, potom je obavio razgovor i sa ljudima iz kluba, a zatim je svako nastavio svojim putem...

(Telegraf.rs)

Video: Neobičan ritual Zvezdinog fudbalera pred poslednji trening za meč sa Benfikom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    19. avgust 2024 | 11:51

    Ovaj Stanojević je lud pa koji 2-3 pasa pa ove dijabole nemaju pojma bre jedno dodavanje i to je to tu se nezna ko šta igra Stanoje lupa i on treba da leti iz kluba.

  • Ttt

    19. avgust 2024 | 11:59

    Stanoje leti posle Genta,kad ispadne iz svih mogucih takmicenja

  • Gile PFC

    19. avgust 2024 | 12:42

    Tako je Radomire, čistog obraza izadji. Nemoj sa izdajnicima da imaš posla. Čovek na 2:1 i sa igračem više uvodi Ovusua i nekog novog Jovića, menadžerske kombinacije. Priča da stranci ne osećaju Partizan, a dovodi igrače okorele zvezdaše, oni osećaju. Nisam mislio da ću ovo ikada reći, ali Duljalje vrati se, oprosti nam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA