Leverkuzen i dalje ređa trofeje u vitrinu: Šik junak Farmaceuta, Štutgart pao posle penala u Superkupu Nemačke

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Odličnu utakmicu gledali smo na "BajAreni"

Fudbaleri Bajer Leverkuzena nisu "zaboravili" da osvajaju trofeje. Tamo gde su stali na kraju prethodne sezone, nastavili su na početku nove, pošto su danas posle spektakularnog meča bili bolji od Štutgarta posle boljeg izvođenja penala za pehar Superkupa Nemačke - 2:2 (4:3, pen.)

Moglo je vrlo lako tako da ne bude, pošto su Štutgart bukvalno delili minuti od konačne pobede, ali krenimo redom.

Već u 11. minutu je Leverkuzen poveo preko Bonifejsa na asistenciju Tapsobe, ali je četiri minuta kasnije Milo poravnao rezultat ovog meča.

Stvari su krenule nizbrdo po Leverkuzen u 37. minutu kada je Terije zbog oštrog starta dobio direktan crveni karton i morao je napolje, pa je samim tim za njim, doduše kao izmena morao van i Bonifejs, što je "otupelo" napad Farmaceuta.

Undav je to iskoristio da donese prednost Štutgartu u 63. minutu i činilo se da će ovaj tim uspeti da izdrži i da podigne trofej Superkupa Nemačke. Međutim, tada je usledila potpuna ludnica na "BajAreni".

Na samo tri minuta do kraja meča, Šik je bio na pravom mestu i na asistenciju Grimalda doneo je izjednačenje Farmaceutima i to sa desetoricom na terenu. Samim tim, otišlo se u penal seriju.

Tamo su za Leverkuzen precizni bili Šik, Grimaldo, Garsija i Tapsoba, dok su na drugoj strani posle sigurnih Miloa i Demirovića, kao i Undava promašivali Kracig i Silas, te na taj način "dodelili" pehar Bajeru.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je OFK srušio moćni TSC i uzeo tri boda u Bačkoj Topoli

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA