Bliži se rastanak Partizana sa kapitenom: Marković dobio ponudu iz Primere

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 14

Prva ponuda kluba iz Španije nije bila po ukusu crno-belih, ali pregovori se nastavljaju, a i sam igrač je voljan da promeni sredinu

Iako je početkom leta postigao dogovor o revidiranju ugovora i nastavku saradnje sa Partizanom, Svetozar Marković bi do kraja letnjeg prelaznog roka mogao da napusti crno-bele. Kapiten tima iz Humske je između dva meča sa Luganom dobio ponudu španskog Rajo Valjekana, koja ga je zainteresovala i voljan je da promeni sredinu ukoliko se klubovi dogovore, saznaje Telegraf.

Marković je, kako se može čuti zadovoljan ponuđenim ličnim uslovima, no, ta stavka nije presudna u njegovom slučaju, već želja da igra na zapadu kontinenta, u organizovanijim ligama poput Primere. Otuda je u nekoliko navrata već odbijao klubove iz Rusije, koji su mu nudili i veći novac na ime zarada. čekajući ponudu iz dela pomenutog dela Evrope.

Sa druge strane, prva ponuda koju su poslali Španci na adresu u Humskoj nije zadovoljila Partizan, no, ona je tek bila inicijelna, čisto da se "opipa puls" čelnika, koji su je glatko odbili.

U Markovićevom slučaju Partizan u svakom slučaju ne može puno da inkasira, jer postoje određene obaveze u procentima prema bivšem klubu defanzivca Olimpijakosu, sa kojim je čak imao i sudski spor 2022. godine, pokušavajući da izdejstvuje "slobodne papire" usled mobinga. A, postoji i klauzula koja podrazumeva "penale" i to ne male za crno-bele, ukoliko fudbaler napusti klub bez obeštećenja, sve u sklopu tadašnjeg dogovora na relaciji dva kluba.

U svakom slučaju, u Humskoj su već načinjeni određeni koraci povodom eventualnog odlaska Markovića, naloženo je da se pronađe alternativa sa srpskim pasošem ili, pak, iz igrač sa pasošem zemalja iz Evropske unije, koji se u našoj zemlji tretiraju kao domaći igrači.

Crno-beli u slučaju odlaska igrača nikako ne smeju da pogreše sa sledećim izborom, jer je Marković, sem činjenice da je kapiten ekipe, definitivno i fudbalski "najpismeniji" defanzivac od štopera. Jer, ako se priča bude svela na Nihada Mujakića, koji je do sada, gledajući uloženi novac više nego kritičan izbor, te ostale alternative, veliko je pitanje da li bi poslednju liniju "spakovao" i Marčelo Lipi, a kamoli li Stanojević.

Još uvek nije definisano da li će Marković sačekati kvalifikacione mečeve za Ligu konferencije sa Gentom ili će pomoći timu u dvomeču sa Belgijancima, pa napustiti klub iz Humske.

U svakom slučaju, rastanak kapitena i Partizana je blizu, pitanje je samo trenutka...

(Telegraf.rs)

Video: Troicki: Novak je tu sa nama pored neuspešne grend slem sezone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelenko

    17. avgust 2024 | 09:37

    I to da docekamo. Koliko je pismen vidjeli smo protiv Lugana kada je bio DIREKTNI KRIVAC kod prvog gola Lugana i SUKRIVAC kod drugog gola. Da se nevracamo u proslost i utakmicu protiv Mladosti GAT ( 0-4 na JNA sa Petricem kao trenerom i jos neke utakmice).

  • Odlicno

    17. avgust 2024 | 11:04

    Kiks igraci.

  • marko

    17. avgust 2024 | 11:06

    Ceo tim partizana ne vredi ni pisljivi ku..c🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️rang opstinske zone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA