Đerdan Šaćiri ima novi klub, vratio se tamo gde su ga prozvali "Mesi sa Alpa"

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Vraća se gde je sve počelo

Doskorašnji švajcarski reprezentativac Đerdan Šaćiri zvanično je postao novi igrač Bazela s kojim je potpisao ugovor na tri godine!

Šaćiri je nedavno raskinuo ugovor sa Čikago Fajerom i vratio se u klub u kom je i skrenuo pažnju javnosti, te pre odlaska u Bajern iz Minhena dobio nadimak "Mesi sa Alpa."

- Ispunjava me ponosom i veoma sam srećan što danas mogu da se vratim u svoj rodni grad, u Bazel. Od detinjstva sam duboko povezan sa klubom i ovim regionom. Kao navijač, a naravno i kao igrač. Završio sam svoje fudbalsko obrazovanje u Bazelu, a zatim sam odatle započeo svoju međunarodnu karijeru - rekao je Šaćiri.

Dres Bazela je prethodno nosio od 2007. do 2012. godine, a zatim je igrao za Bajern, Inter, Stouk, Liverpul, Lion i pomenuti Čikago.

Za reprezentaciju Švajcarske nastupao je 14 godina i za to vreme dva puta je igrao protiv reprezentacije Srbije i postigao je dva gola, dok će ostati upamćen i po tome što je na SP 2018. i 2022. uglavnom provocirao srpske fudbalere pokazivanjem albanskog dvoglavog orla.

(Telegraf.rs)

Video: Troicki: Novak je tu sa nama pored neuspešne grend slem sezone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA