"Izgleda da će Partizan postati žrtva kvara UEFA": Otvorila se debata zbog crno-belih, u priču uključen i TSC

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 56

Ima srpski vicešampion još jednu šansu za evropsku jesen

Platforma za primenjenu fudbalsku statistiku, "Football Meets Data", pokrenula je u petak ujutru polemiku koja uključuje Partizan i situaciju u kojoj se klub nalazi!

Najviše iz ugla da su kao vicešampioni Srbije došli u situaciju da nemaju zagarantovanu grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Podsetimo, crno-beli su u četvrtak veče ispali od Lugana u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i igraće protiv Genta plej-of Lige konferencije.

- Izgleda da će Partizan postati žrtva "kvara" na UEFA pristupnoj listi gde trećeplasirani tim u ligi ima 100 odsto sigurnu grupnu fazu, dok drugoplasirani nema - piše administratori pomenute platforme.

Nedugo zatim dobili su odgovor da Paritzan i ne treba da igra Evropu ako ne može da izbaci barem jednog rivala, te su na to odgovorili kontrapitanjem.

- Šta je TSC uradio više od Partizana da zasluži 100 odsto sigurno mesto u grupnoj fazi? Bili su iza njih u ligi. U Evropi su sakupili mnogo manje bodova od Partizana.

Inače, Partizan je jedan od sedam klubova koji bi u narednoj rudni mogli da ostanu bez Evrope posle igranja u drugom kolu kvalifikacija za LŠ.

Pored crno-belih, tu se još nalaze celje, Panevežis, Ki Klaksvik, TNS, Linkoln i Santa Koloma.

(Telegraf.rs)

Video: Neobičan ritual Zvezdinog fudbalera pred poslednji trening za meč sa Benfikom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ovo je dno

    16. avgust 2024 | 13:14

    Mnogo godina navijam za Partizan, ali ovakvo dno ne pamtim I nikada nije bilo. Ne gledam vise, ali navijam I dalje I drze me samo onih 8 slova Partizan. Glavni krivac je skupstina I uprava. Ako je nekada neko pomagao da budemo prvi I Imali smo I uspeha u toj Evropi zasto se to nije nadogradjivalo I mogao je da bude solidan evroligas. Naravno, sve se pokralo I srozalo I sad kuku lele. Zar se nije I ogroman kredit podigao u vrhu stvaranja evropskog Partizana I sta bi? Jesmo li zaboravili da je u eri uspeha generalni sekretar sebi davao platu 250000 evra I sta bi? Sve pokradose, pojedose, unistise. Sad smo u rangu klubova za koje nikad culi nismo, dovodi se 40 igraca koje niko nece, za dz I tako I igraju. Mozda I ima namestaljke kod nas, ali smo za sve sami krivi. Skola unistena, nema vise Curuca, Kezmana, Ilica, Milosevica. Sram da bude svakoga onoga ko je doprineo ovakvom stanju.

  • Saša Le

    16. avgust 2024 | 13:44

    Sad je i UEFA kriva što Partizan ne može prebroditi barem jednu prepreku. Normalno je da UEFA računa da će drugo mesto u nekom prvenstvu osvojiti klub dostojan da sa tog mesta krene u Evropu. Svim silama su navlačili da budu drugi i šta su uradili, još jednom su obrukali Srpski fudbal. Sebe da brukaju više i ne mogu, dosta su se obrukali godinama unazad. Najžalosnije što za to brukanje koriste državni novac jer za licencu nemaju svoj.

  • Sumadija

    16. avgust 2024 | 12:52

    To treba peorati I napraviti parking koji dodju da gledaju svetskog sampiona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA