FK Lugano - FK Partizan Foto: OERAN STEINSIEK / imago sportfotodienst / Profimedia

Tragedija Partizana u Švajcarskoj: Crno-beli vodili sa 2:1 i imali igrača više, pa ispali posle produžetaka

 
L. I.
L. I.
 
 ≫ 
  • 21

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u narednu fazu Lige Evrope pošto su u okviru revanš susreta trećeg kola kvalifikacija za pomenuto takmičenje remizirali sa ekipom Lugana rezultatom 2:2. Podsećanja radi, prvi susret koji je odigran pre nedelju dana u Humskoj pripao je švajcarskom sastavu koji je trijumfovao minimalnim rezultatom.

Obe ekipe su u meč ušle veoma obazrivo pa je uvodnih 10 minuta proteklo u mirnijoj atmosferi, a prvo uzbuđenje videli smo u 12. minutu. Tada je krilni fudbaler Partizana Ibrahim Zubairu lepo prošao po levoj strani, ušao u sredinu i uputio udarac koji je izblokiran.

Posle ove situacije Partizan je dobio korner, posle koga je zapretio Mario Jurčević, međutim lopta je završila preko gola.

Od tog trenutka ponovo je opao ritam igre, a valja napomenuti da su žute kartone zaradili fudbaleri Partizana Arijaga i Zubairu.

Crno-beli su intenzivirali svoje partije u smiraj prvog dela susreta, a blizu pogotka bili su u 39. minutu. Severina je oduzeo loptu na desnoj strani, uputio odličan centaršut na drugu stativu, Zubairu je bio sam ispred gola, ali je promašio loptu.

Ono što nisu uspeli u 39. minutu, jesu tri minuta kasnije. Kcander Severina je napravio slalom i izbacio iz igre tri igrača domaćih, prosledio loptu do Zahida a ovaj udarcem sa oko 20 metara savladao nemoćnog Saipija.

Ovaj rezultat bio je aktivan posle prvih 45 minuta. Na poluvremenu Stanojević je odlučio da iz igre izvede Goha a ubaci Saldanju, da bi nakon samo dva minuta igre u nastavku Lugano izjednačio.

Igrao se 47. minut kada je posle smušene i nesigurne reakcije Partizanove odbrane šutirao Štefen, njegov prvi pokušaj izblokirao je Mujakić, da bi iz drugog puta ipak uspeo da savlada Jovanovića i poravna rezulat.

Crno-beli nisu klonuli, te su posle primljenog pogotka nastavili da napadaju, a blizu novog vođstva bili su u 56. minutu. Severina je prosledio loptu do Kalulua, ovaj je proigrao Zubairua koji, iako u izglednoj prilici nesebično odlaže do Arijage, ali Partizanov vezista šutira pored gola.

U 64. minutu Stanojević umesto Zubairua na teren šalje Grimalda, a samo tri minuta kasnije Partizan stiže do novog vođstva. Mario Jurčević je pokušao da iznenadi golmana Lugana, ali je ovaj krajnjim naporom skrenuo loptu u korner. Loptu je namestio Gajas Zahid i u buketu igrača pronašao Svetozara Markovića, a stameni štoper je zakucao loptu u mrežu.

Nakon toga crno-beli su se uglavnom bazirali na odbranu svog gola i vrebali šansu iz kontre. Švajcarci su silovito krenuli na sve ili ništa, a u 82. minutu Jovanović, a potom i prečka spasili su crno-bele. Belhađ je ispratio centaršut sa desne strane i tukao glavom ali je Jovanović bio na visini zadatka, da bi u nastavku saveznik Partizanu bila prečka.

A, onda je u smiraj meča domaćin ostao sa igračem manje. Sevnula je kontra Partizana, Grimaldo je iz igre izbacio Hajdarija, koji je nesmotreno reagovao i dobio drugu javnu opomenu, te je završio meč pre vremena.

Kako ni posle 90 minuta nije bilo pobednika, ušlo se u produžetak. Izabranici Aleksandra Stanojevića zapretili su preko Nikolića u 93. minutu, kada je napadač crno-belih šutirao iz okreta, ali je njegov udarac izblokiran.

Posle tri minuta Vladi je iskoristio svoju brzinu, umakao Mujakiću, ali je u osudnom trenutku loše šutirao i pogodio spoljni deo mreže.

Partizan je u drugom produžetku zapretio preko Arijage i Markovića, da bi u 111. minutu Mau postigao gol i crno bele poslao u kvalifikacije za Ligu konferencija.  Posle odličnog centaršuta sa desne strane, De Medina je nespretno reagovao, a Mau je uspeo da savlada Aleksandra Jovanovića.

Crno-beli će se za prolaz u grupnu fazu Lige konferencija boriti protiv Genta, koji je posle produžetaka eliminisao Silkeborg rezultatom 3:2.

Činjenice

  • Duel između Lugana i Partizana na programu je od 20.30 časova.
  • Meč se igra na stadionu u Tunu, i to na veštačkoj podlozi.
  • Pobednik ovog duela će na megdan Bešiktašu, dok će poraženi odmeriti snage sa boljim iz duela Gent/Silkerborg.
  • Prvi meč pripao je ekipi Lugana, koja je na stadionu u Humskoj trijumfovala rezultatom 1:0.
Najnovije
19:01

Lugano - Partizan 2:2 (Stefen 48', Mau 111'/Zahid '42, Marković 67')

23:07

120' Lugano - Partizan 2:2 - Kraj meča

Crno-beli nisu uspeli da trijumfuju u današnjem meču, te takmičenje nastavljaju u kvalifikacijama za Ligu konferencija, gde će im rival biti belgijski Gent.

22:54

111' Lugano - Partizan 2:2 - Goooool!

Kapitulirala je odbrana Partizana, Lugano vrlo blizu prolaska. Kažnjeni su crno-beli, a Mau postiže gol za izjednačenje. Ispratio je idealan centaršut u srce kaznenog prostora i savladao nemoćnog Jovanovića.

22:51

109' Lugano - Partizan 1:2 - Odličan pokušaj Arijage!

Dobili su crno-beli slobodan udarac na dvadesetak metara od gola, loptu je namestio Arijaga ali je tukao malo pored gola.

Posle kornera pokušao je i Svetozar marković, ali nije bio tako dobar kao u 67. minutu kada je postigao gol.

22:42

105' Lugano - Partizan 1:2 - Kraj prvog produžetka

Kraj prvog produžetka u Švajcarskoj. Petnaest minuta deli nas od izvođenja penala

22:35

96' Lugano - Partizan 1:2 - Vladi propušta veliku šansu

Kakva šansa za Lugano. Umakao je Vladi Mujakiću, stuštio se ka kaznenom prostoru, ali je pogodio spoljni deo mreže.

22:30

91' Lugano - Partizan 1:2 - Počeo je prvi produžetak

Krenuo je prvi produžetak u Tunu. Ukoliko u narednih pola sata pobednik ne bude rešen, pristupiće se izvođenju penala.

22:25

90' Lugano - Partizan 1:2 - Kraj meča! Gčedaćemo produžetke u Tunu

Gledaćemo produžetke u Tunu. Crno-beli su anulirali prednost švajcarskog tima, a udodatnih pola sata ulaze sa igračem više, pošto je crveni karton zaradio Hajdari.

22:18

88' Lugano - Partizan 1:2 - Crveni za Hajdarija

Crno-beli će do kraja meča imati igrača više. Sevnula je kontra Partizana, Grimalda je oborio Hajdari i dobio drugu javnu opomenu zbog koje je završio meč.

22:14

82' Lugano - Partizan 1:2 - Prečka za Lugano!

Koliko sreće sada za Partizan! Prvo je Aleksandar Jovanović odbranio zicer, da bi u nastavku akcije Belhađ uzdrmao prečku. Švajcarci ozbiljno pritiskaju u ovim trenucima.

21:57

66' Lugano - Partizan 1:2 - Gooooool!

Crno-beli opet vode! Pokušao je Jurćević, a njegov udarac je zaustavio golman domaćih i skrenuo loptu u korner.

Udarac iz ugla izveo je Gajas Zahid koji je u buketu igrača pronašao kapitena Svetozara Markovića, a stameni štoper zakucao je loptu u mrežu za veliko slavlje svoje ekipe.

21:55

56' Lugano - Partizan 1:1 - Pokušaj Arijage

Severina je prosledio loptu do Kalulua, ovaj je proigrao Zubairua koji, iako u izglednoj prilici nesebično odlaže do Arijage, ali Partizanov vezista šutira pored gola.

21:42

47' Lugano - Partizan 1:1 - Gooool!

Posle samo dva minuta igre u nastavku Švajcarci dolaze do izjednačenja. Štefen je došao do lopte posle smušene reakcije odbrane Partizana, prvi pokušaj izblokirao je Mujakić, da bi iz drugog puta fudbaler domaćih savladao Jovanovića.

21:40

46' Lugano - Partizan 0:1 - Počelo je drugo poluvreme u Tunu, Saldanja u igri

Počelo je drugo poluvreme u Tunu. Aleksandar Stanojević napravio je jednu izmenu, pa je umesto Goha na teren poslao Mateuša Saldanju.

21:36

45' Lugano - Partizan 0:1 - Završeno je prvo poluvreme

Kraj poluvremena u Tunu. Partizan vodi sa 1:0 pogotkom Zahida.

21:17

43' Lugano - Partizan 0:1 - Gooooool!

Gooool! Poveli su crno-beli u Tunu. Fenomenalna akcija Partizana. Severina je napravio slalom i izbacio par igrača Lugana, dodao loptu do Zahida koji je napravio lažnjak i šutirao sa dvadesetak metara, a lopta je na putu do mreže zakačila nekog od defanzivaca i prevarila golmana.

21:11

39' Lugano - Partizan 0:0 - Kakva šansa za Zubairua!

Au, koliko je ovo bilo blizu. Severina je oduzeo loptu na desnoj strani terena i uputio centaršut gde se našao Ibrahim Zubairu, ali je promašio loptu i velika šansa je otišla u nepovrat.

21:05

33' Lugano - Partizan 0:0 - Žuti karton i za Zubairua

Još jedan igrač crno-belih dobija javnu opomenu. Sada je žuti karton zaradio Ibrahim Zubairu posle faula nad Hajdarijem.

21:02

21' Lugano - Partizan 0:0 - Bez opasnosti po gol Švajcaraca

Zahid je izveo korner sa desne strane, ali je odbrana domaćih otklonila opasnost.

20:51

17' Lugano - Partizan 0:0 - Žuti karton za Arijagu

Žuti karton za Partizanovog vezistu posle oštrog starta na Grgiću.

20:45

12' Lugano - Partizan 0:0 - Preti Zubairu

Lepo je prošao krilni fudbaler Partizana po levoj strani, prebacio se u sredinu i šutirao, ali je njegov udarac izblokiran. Od svega - samo korner.

Posle udarca iz ugla najviši u skoku bio je Jurčević, ali lopta odlazi preko gola.

20:40

7' Lugano - Partizan 0:0 - Timovi oprezni na startu

Oba tima ušla su oprezno u ovaj duel, za sada bez preteranih uzbuđenja na obe strane terena.

20:33

1' Lugano - Partizan 0:0 - Utakmica je počela

Meč u Luganu je počeo.

19:07

Izjava Aleksandra Stanojevića pred meč sa Luganom:

Dobar dan svima. Imamo jedan negativan rezultat iz prve utakmice, i naravno nadu da možemo dalje. Spremamo se tako, pokušavamo da uradimo nešto. Svi su zdravi, Saldanja je počeo da trenira juče, tako da je on u konkurenciji za tim. Sve je jasno, svi znamo šta treba da uradimo, i tako se i spremamo.

Ja bih se vratio na meč u Beogradu. Mislim da je utakmica bila 50-50. Imali smo nekoliko dobrih šansi iz kontri i polu kontri. Sutra očekujemo isto tako tvrdu takmicu, i ako Bog da, nadam se da će to biti sve okej za nas.

19:02

Poznati su i sastavi za večerašnji meč!

Treneri obe ekipe saopštili su sastave za večerašnji susret, a na terenu će se naći sledeći fudbaleri:

Lugano: Saipi - Zanoti, Papadopulos, Hajdari, Valensuela - Dumbija, Grgić - Stefen, Bislimi, Dos Santos - Aliseda

Partizan: A. Jovanović - De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Zahid - Severina, Goh, Zubairu - Kalulu

18:53

Dobrodošli u live blog

Dobrodošli u live blog. Večeras ćemo pratiti meč trećeg kola kvalifikacija između Lugana i Partizana. U prvom meču, koji je odigran na stadionu u Humskoj, švajcarski predstavnik je trijumfovao rezultatom 1:0.

Video: Pred Lugano pričao o srpskom fudbalu, sudijama...: Nikad surovija konferencija Stanojevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizanovac

    15. avgust 2024 | 19:58

    Dva Srbina i legija stranaca,na šta smo spali,uništena omladinska škola,uništen klub

  • Filip

    15. avgust 2024 | 23:29

    Partizan je poremetila cinjenica da Zvezda protiv Cukarickog igra u Pancevu

  • Prle

    15. avgust 2024 | 21:46

    Stvari dolaze na svoje mesto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA