FK Vojvodina - FK Maribor Foto: Nikola Tomić

Voša nesrećno ispala iz Evrope! Bili bolji od Maribora, ali izbačeni posle penal serije

 
 
 ≫ 
  • 3

Fudbaleri Vojvodine nesrećno su završili svoju evropsku priču, pošto su u penal seriji eliminisani od Maribora. Vojvodina je uspela golom Đorđa Crnomarkovića da anulira poraz od 2:1 u prvom meču u Sloveniji, imala je dominaciju u nastavku, zaslužila je i da prođe dalje.

Tragičar penal serije bio je Lazar Nikolić kome je Jug odbranio penal. Potom je i Mihailo Ivanović očajno šutnuo penal i time je propušena poslednja nada, jer su Slovenci i četvrti penal pogodili.

Šteta, velika šteta...

Hrabro je Vojvodina počela meč protiv Maribora, a i nisu imali drugu opciju, jer su Novosađani u prvom meču u Sloveniji poraženi sa 2:1.

Maribor je možda bolje otvorio meč na TSC areni, ali se Voša brzo oslobodila pritiska i uspela je da preuzme inicijativu i da počne da stvara šanse.

Prvi je zapretio Vukan Savićević u 16. minutu, kada je posle odličnog šuta sa nekih 18 metara pogodio prečku. To je bio uvod u ono što je usledilo, a to je gol Đorđa Crnomarkovića, koji je zatresao mrežu posle dobrog centaršuta Serija.

Usledilo je veliko slavlje navijača Vojvodine.

Mogla je Vojvodina i da duplira prednost do kraja poluvremena, ali i da primi gol, ali je Carević bio na visini zadatka u 41. minutu kada je Božić pokušao da ugrozi gol crveno-belih iz Novog Sada.

Rezultatom 1:0 završen je prvi deo igre.

Vojvodina je u drugom poluvremenu zaigrala još hrabrije i agresivnije. To je rezultiralo gomilom šansi pred golom Maribora. Ivanović je imao nekoliko ozbiljnih prilika, ali mu je golman Maribora branio, ili su defanzivci bili na visini zadatka, pa su uspeli da izblokiraju njegov pokušaj.

Možda i najbolja šansa ukazala se u 90. minutu, kada je viđena loša reakcija odbrane Maribora, koja je poklonila loptu Lazaru Nikoliću, koji je imao otvoren put ka golu. Ipak, kao da se uplašio mogućnosti da reši meč,  umesto da krene ka golu i završi sam akciju, želeo je da proigra saigrača, to je loše uradio, presečena mu je lopta i šansa je otišla u nepovrat.

I u nastavku je viđena dominacija Vojvodine. Lazar Nikolić je imao prvu prilku kada je raspalio po lopti posle odbitka nakon kornera, ali je lopta prohujala pored gola. Zatim je Seri imao priliku u 105. minutu, ali je njegov udarac išao po sredini gola i Azbe Jug mu je odbranio šut.

I u drugom produžetku je viđena dominacija Vojvodine i opsada gola Maribora, ali lopta nije htela u gol, i na kraju posle drugog produžetka takođe nije bilo gola!

Usledili su penali!

Prva dva su igrači Vojvodine uspešno pogodili, ali su onda Lazar Nikolić i Mihailo Ivanović promašili svoje udarce i Vojvodina je završila svoje učešće u Evropi.

Najnovije
22:53

Kraj! Maribor ide dalje!

Fudbaleri Vojvodine nesrećno su završili svoju evropsku priču, pošto su u penal seriji eliminisani od Maribora. Vojvodina je uspela golom Đorđa Crnomarkovića da anulira poraz od 2:1 u prvom meču u Sloveniji, imala je dominaciju u nastavku, zaslužila je i da prođe dalje.

Tragičar penal serije bio je Lazar Nikolić kome je Jug odbranio penal. Potom je i Mihailo Ivanović očajno šutnuo penal i time je propušena poslednja nada.

22:52

Maribor vodi sa 3:2 u penal seriji!

22:50

Lazar Nikolić promašuje penal!

22:50

2:2 - Sudani je precizan takođe!

22:49

2:1 za Vojvodinu - precizan Vukan Savićević!

22:48

Maribor izjednačio - Embina precizan!

22:46

Vojvodina prva šutira!

1:0 u penal-seriji za Vojvodinu! Njegoš Petrović je šutirao i bio precizan!

22:41

Penali će rešiti pobednika!

Penali će rešiti pobednika!

22:38

Sve smo bliži penalima!

118. minut: Seri je probao posle prekida da uposli nekog od saigrača u kaznenom prostoru, ali je udarac glavom bio loš i Jug nije imao problema da uhvati loptu. Sve smo bliži penalima.

22:37

Vojvodina dominira i u drugom produžetku!

Ipak, lopta neće u gol! Zaslužila je Vojvodina po svemu viđenom da pobedi u ovom meču i prođe dalje.

22:23

Kraj prvog produžetka!

Vojvodina je bila mnogo bolja u prvom produžetku, ali ostaje žal što nije uspela da matira golmana Maribora.

22:22

Umalo da Voša povede na kraju prvog produžetka!

105. minut: Seri je imao šansu posle gužve u kaznenom prostoru, šutirao je iz prve sa nekih desetak metara, ali pravo u golmana Maribora.

22:15

Kakva šansa za Vojvbodinu!

Lazar Nikolić je nakon odbijene lopte nakon kornera raspalio po lopti sa nekih tridesetak metara, ali je lopta prohujala pored stative.

22:09

Počeo je prvi produžetak!

22:00

Produžeci!

95. minut! Kraj regularnog dela rezultatom 1:0 za Vojvodinu, što znači da ćemo gledati produžetke u Bačkoj Topoli! Iako je bilo šansi da se reši sve u 90 minuta, posebno je dobre prilike u drugom poluvremenu imala Vojvodina, na kraju će se ipak igrati dodatnih 30 minuta koji će dati odgovor ko će u plej-of.

21:55

Pet minuta je sudijska nadoknada

21:55

Neverovatna šansa za Vošu!

Kakva šansa za Vošu! Lazar Nikolić je dobio priliku da izađe sam pred gol Maribora, odlučio je da bude nesebičan, umesto da napadne ka golu i šutne, uputio je slab pas, kao da se uplašio neočekivane prilike da reši meč i upropastio šansu da se sve reši u 90 minuta.

21:54

Bomba Njegoša Petrovića prohujala pored gola

89. minut! Sa nekih četrdeset metara je probao Njegoš Petrović, raspalio je iz sve snage, ali je lopta prošla pored gola.

21:51

Ponovo preti Voša

85. minut: Seri nastavlja da muči protivnike po levon krilu. Centrirao je, a glavom je tukao Uroš Nikolić, ali pored gola. Utisak je i da mu je malo zasmetao Ivanović koji je bio blizu.

21:50

Nova velika prilika za Vošu i Maribor!

83. minut: Mihailo Ivanović je u 80. minutu imao novu veliku priliku da povisi prednost na 2:0, ali je njegov udarac sa 20-ak metara izblokiran. Potom je tri mnuta kasnije Burle dobio loptu na penalu, okrenuo se sa dva igrača na leđima, šutirao je iz okreta, ali je lopta prošla pored stative.

21:39

Kakva šansa za Vošu da duplira prednost!

73. minut: Kakva prilika za Vojvodinu! Ivanović je izbio pred golmana, jako je šutirao u njegov ugao, ali je čuvar mreže slovenačke ekipe odlično intervenisao i izbacio loptu u korner.

Vojvodina je inače trenutno tim koji više želi pobedu, a Maribor se opredelio na odbranu.

21:25

60. minut: Bamideleu se ukazuje pomoć

60. minut: Vojvodina je nastavila svoj pritisak, ipak je Maribor odoleo. Lekarska ekipa je na terenu, pošto je Bamidele ostao na zemlji.

21:24

Zoran Laković je na tribinama sa predsednikom Vojvodine Dragoljubom Zbiljićem

21:19

Pogledajte atmosferu iz Bačke Topole

21:18

Seri kažnjen zbog simuliranja

51. minut - Seri dobija zuti karton zbog simuliranja. Prelepa akcija, pao je krilni fudbaler u kaznenom prostoru, i kada su mnogi pomislili da bi Novosađani mogli da dobiju penal, sudija je pokazao žuti karton igraču Vojvodine.

20:49

Preti Maribor, Carević brani

41. minut: Novu šansu je imao Maribor. Šutirao je Božić, ali je Carević odbranio udarac sa nekih 20-ak metara.

20:43

Tenzije na terenu, umalo tuča igrača

Zakuvalo se u finišu prvog poluvremena, a posle jednog duela došlo je i do čarki na obe strane. Ipak, brzo se situacija smirila, a sudija je podelio kartone na obe strane.

20:41

36. minut: Vojvodina odlično preti!

36. minut: Kakve dve šanse za Vojvodinu! Odličnu je loptu dobio Ivanović od Bamidelea, utekao je čuvarima ali je slabo ćušnuo pored golmana Maribora. U nastavku je Savićević imao još jednu priliku, ali je udarac izblokiran

20:27

23' Vojvodina - Maribor 1:0 - Gooooooooool!

Au, kakvo uzbuđenje u Topoli! Vojvodina je izvela prekid iz obećavajuće pozicije, lopta je stigla do Crnomarkovića koji je uspeo da zatrese mrežu. Veliko slavlje u Bačkoj Topoli. Proveravao se gol, ali je sve bilo regularno!

20:23

16' Vojvodina - Maribor 0:0 - Prečka Vukana Savićevića!

Sve konkretnija Vojvodina u ovim trenucima. Odlično se Vukan Savićević izborio za prostor i šutirao sa nekih 18 metara, ali je lopta uzdrmala prečku. Dosta sreće za slovenački sastav.

20:17

Pogledajte i kako izgleda atmosfera na tribinama

Tu su i najvatreniji navijači Vojvodine - Firma, ali i navijači koji su doputovali iz Maribora - "Viole".

20:14

1' Vojvodina - Maribor 0:0 - Utakmica je počela

Počeo je meč u Bačkoj Topoli!

19:06

Poznati su i sastavi!

Vojvodina - Maribor 20.00

Vojvodina: Carević - Butean, Sičenje, Crnomarković, Barios - Savićević, Nikolić, Petrović - Bamidele, Ivanović, Seri

Maribor: Jug - Šivis, Vidmar, Karič, Mjelec - Z, Repas, J. Repas - Barišič, Iličić, Božić - Beugre

(Telegraf.rs)

Video: Bandović: Ako budemo igrali kao protiv Ajaksa, imamo šanse protiv Maribora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penzioner

    15. avgust 2024 | 23:17

    Nadobudni trener Bandovic je trebao da sutira sve penale za Vojvodinu !!! TACKA !!!

  • Saran

    16. avgust 2024 | 07:09

    Covek izgubi sve utakmice i stalno prica o sreci.pre bih rekao neznanje.BANDOVICU ODLAZI

  • РВ

    16. avgust 2024 | 07:49

    Bila bolja a ispala. Kako majku mu? E ovako nešto slično čitam 50 godina o svim našim klubovima. Uvek bolji i redovno ispadamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA