FK Crvena zvezda Foto: MN Press/Marko Metlaš

Zvezda ubedljiva protiv Čuke: "Grešni sin" Olajinka za 2 minuta doneo pobedu, Brđanima malo majstorija Mela

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
  • 1

"Generalka" pred Bode Glimt je uspela - Crvena zvezda je u derbiju 5.kola Superlige Srbije savladala Čukarički rezultatom 4:1 (2:0)  i u sjajnom raspoloženju može da priprema utakmicu sa prvakom Norveške u plej-ofu Lige šampiona!

Golove za crveno-bele dao je PIter Olajinka u 15. i 17. minutu, Luka Ilić u 90.minutu, dok je autogol postigao fudbaler Čuke Godsvil Vadze. Jedini pogodak za Brđane delo Brazilca Vinisijusa Mela u 70. minutu.

Ono što je možda i prvi benefit duela sa Čukom jeste to da su crveno-beli jednu zahtevnu utakmicu odigrali na veštačkom terenu u Pančevu, te su tako "navikli noge" na površinu na kojoj će igrati u utorak veče protiv Boda. Podsetimo, stadion na Banovom brdu nije u sjajnom stanju i zbog toga je meč morao da bude izmešten.

Zvezda je pitanje pobednika rešila praktično za dva minuta, kada je "grešni sin" Olajinka u 15. i 17. minutu tresao mrežu Brđana. Kažemo "grešni" jer je Nigerijac na početlu sezone bio suspendovan zbog želje da ode u Slaviju iz Praga. Vladan Milojević ga je vratio u tim za ovaj meč i nije pogrešio, pošto je, osim pobede, dobio i važnog aduta za Norvešku.

Olajinka je najpre u 15. minutu sjajno iskoristio centaršut Pume sa desne strane, da bi dva minuta kasnije sve sam uradio i majstorski savladao Nikolu Mirkovića sa distance.

Pre ta dva gola Nigerijca, Zvezda je ozbiljno pretila Mirkoviću i malo je failo da i ranije bude savladan. S druge strane, Lazar Tufegdžić je u 33. mogao da se proslavi, izbacio je iz igre Uroša Spajića i tukao je tik pored desne stative gola srpskog šampiona.

I jedan i drugi trener vršili su izmene na startu drugog poluvremena, s tim što su one za koje se odličio Goran Stanić bile u centru pažnje Ubacio je, na primer, Uroša Miladinovića i Vinisijusa Mela koji su kreirali taj gol Čuke, dok je Vadze postigao autogol.

Milojević je, s druge strane, ostavio Olajinku na klupi, verovatno da ga sačuvao za Bode, a priliku je dobio Milson. Međutim, ni on ni ostali igrači Zvezde nisu nešto preterano ni atakovali ga golu domaćeg tima.

Jesu tek kada je Melo sjajno okrenuo svoje rivale u 70. minutu savladao Ilića za dramu u Pančevu, ali je Vadze nekoliko minuta kasnije, posle centaršuta Hvanga, nespretno reagovao i prevario svog golmana.

Na kraju, priliku u 81. minutu sa klupe dobio je i Luka Ilić, te je istu iskoristio i u 90. postavio konačan rezultat posle šuta sa distance.

Zvezda sada ima 13 bodova posle pet kola, Čuka je ostala na 10, a crveno-beli će u utorak ponovo na teren kada budu gostovali u Norveškoj u plej-ofu LŠ. Rival je Bode Glimt.

Najnovije
19:05

Čukarički - Zvezda 1:4

(Melo 70 - Olajinka 15, 17, Vadze 77 ag, L. Ilić 90)

Čukarički: Mirković, Rogan, Stevanović, Jovanović, Diop, Docić, Sisoko, Tufegdžić (Vadze 46), Ivanović (Miladinović 46), Cioni, Cvetković (Melo 46).

Crvena zvezda: Ilić, Mimović (L. Jovanović 64), Spajić (Stojić 46), Điga, Seol, Hvan, Elšnik, Puma (Rodić 64), Ivanić, Olajinka (Milson 46), Duarte.

21:53

KRAJ UTAKMICE

Zvezda je zasluženo pobedila Čuku rezultatom 4:1, golovima Pitera Olajinke (dva), Luke Ilića i augogola Vadzea. S druge strane, Melo je pogađao za Čuku.

21:49

90' GOLLL ZA ZVEZDU

Luka Ilić je strelac u 90. minutu.

21:38

77' GOL ZA ZVEZDU

Tačnije, u pitanju je autogol Vadzea koji je bio neoprezan posle centaršuta Hvanga. Da li je ovde sve rešeno?

21:29

70' GOLLLL ZA ČUKU

Evo drame u Pančevu, Vinisijus Melo je smanjio rezultat na 2:1. Sjajno je okrenuo svoje čuvare i udarcem sa distance prevario Ilića.

21:27

67' Ništa se ne menja u Pančevu

Opao je tempo igre, Zvezda se zadovoljila vođstvom i polako je pustila loptu. Nema sumnje da su već mislima u Norveškoj.

21:16

55' Prilika za Mela

Prošao je Brazilac po levoj strani, probao je da iznenadi Ilića, ali je šut u dlaji ugao bio neprecizan.

21:13

46' Počelo je drugo poluvreme!

Milson je zamenio Olajinku na pauzi, Stojić je ušao umesto Spajića, dok je u taboru Čuke izvršena trostruka izmena. Vadze, UrošMiladinvoić i Vinisijus Melo zamenili su Tufegdžića, Ivanovića i Cvetkovića.

20:47

45' POLUVREME U PANČEVU

Zvezda zasluženo vodi posle 45 minuta golovima Pitera Olajinke u 15. i 17. minutu. Najbolju priliku za Čuku imao je Tufegdžić u 33.

20:34

33' Zicer za Čukarički

Uuuu, kakvu šansu je imao Lazar Tufegdžić! Sjajno je promešao u kaznenom prostiru i tukao je tik pored stative.

20:32

31' Umalo novi gol Zvezde

Seol je centrirao s leve strane, lopta je zakačila nekog domaćeg igrača, ali je završila tik iznad prečke. Bio je to korner koji nije ništa doneo kasnije.

20:27

27' Prilika za Spajića

Pretio je kapiten Zvezde nakon prekida, ali je lopta otišla pored gola.

20:17

17' Novi gol za Zvezdu, opet Olajinka

Majstorija nigerijskog napadača, sjajno je tukao sa ivice kaznenog prostora, Mirković nije mogao ništa. Dva gola zadva minuta Olajinke.

20:15

15' GOLLLL, Zvezda vodi!

Strelac je Piter Olajinka koji je glavom matirao Mirkovića, nakon što je Puma ubacio loptu s desne strane.

20:06

6' Umalo gol Ivanića

Pokušao je fudbaler Zvezde da asistira Duarteu sa leve strane, ali lopta je na kraju prošla tik pored stative gola Mirkovića. Umalo nije završila u mreži.

20:03

3' Hvang preti Mirkoviću

Prva prilika za crveno-bele, doduše bio je to pokušaj veznog igrača iz daljine da iznenadi golmana Čuke.

20:00

Počeo je meč u Pančevu

19:15

Kada igraju Čuka i Zvezda, 3+ je zagarantovano

Zanimljivo, na poslednjih šest utakmica između Čukaričkog i Crvene zvezde viđeno je najmanje tri ili više golova, što znači da bismo i u Pančevu večera smogli da gledamo goleadu.

19:01

Izašli su sastavi za meć Čukarički - Zvezda

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mirković - Rogan, Stevanović, Jovanović, Diop - Docić, Sisoko - Tufegdžić, Ivanović, Cioni - Cvetković.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Ilić - Mimović, Spajić, Điga, Seol - Hvan, Elšnik - Puma, Ivanić, Olajnka - Duarte.

18:47

Izjava Gorana Stanića pred meč sa Zvezdom:

Sigurno je da nas čeka teška i zahtevna utakmica. Voleli bismo da se utakmica igra na našem stadionu, ali je Zajednica Super lige tako odlučila i na nama je da ispoštujemo tu odluku. I mi i Crvena zvezda smo u prva četiri kola uzeli po deset bodova. Ipak, zna se ko je favorit u ovom duelu. To ne umanjuje našu želju, na nama je da se nadigravamo i da pokušamo da ostvarimo pozitivan rezultat. Kao što je kapiten rekao, naš rival je još u fazi uigravanja, to bi mogla da bude naša šansa. Imamo određenih kadrovskih problema, videćemo ko će od momaka biti potpuno spreman za derbi meč protiv Crvene zvezde. Čukarički ima široku klupu i sigurno je da za svakoga imamo spremne zamene.

18:45

Izjava Vladana Milojevića pred meč sa Čukom:

Očekuje nas težak meč protiv Čukaričkog, koji igra dobro od početka sezone. Govorimo o ekipi koja je dobro pripremljena i to se vidi po bodovima i rezultatima. Tradicija kaže da sa Čukarikom uvek imamo problem, pa za to moramo dobro da se psihički i fizički pripremimo. Docić je igrač koji je legenda Čukaričkog i sve se vrti oko njega. Dobro pravi pauze, slobodne udarce i kornere. On je lider u pravom smislu te reči, baš kao i iskusni Jovanović, Stevanović, Ivanović. Imaju i dobar balans sa mladim igračima i to je njihova filozofija vodilja. Svakako, Docić je neko na koga treba obratiti pažnju.

18:43

Zašto se meč igra u Pančevu?

Komisija za stadione, bezbednost i sigurnost posetila je u utorak ujutro stadion FK Čukarički i obavila vanrednu kontrolu, priliko koje je „konstatovala da je teren od prirodne trave oštećen od prevelike toplote ili bolesti i da se do daljnjeg na istom ne mogu odigravati utakmice u okviru Super lige Srbije u fudbalu“.

Komisija je dala rok FK Čukarički da se teren sredi, kad će ponovo izaći na lice mesta da konstatuje stanje.

18:39

Dobrodošli u live blog

Dobro veče i dobrodošli u live blog posvećen utakmici 5. kola Superlige Srbije između Čukaričkog i Crvene zvezde koji je na programu od 20 časova.

Video: Neobičan ritual Zvezdinog fudbalera pred poslednji trening za meč sa Benfikom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    15. avgust 2024 | 19:34

    Konacno dobar sastav,ovaj tim treba uigravati sa nekim korigovanjem u odbrani. Duarte pre Šerifa,Šerifu treba 10 šansi da bi dao jedan gol. Olajinka bolji od Milsona (mnogo sebičan igrač,ne zna da doda).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA