Sve o meču Vojvodina - Maribor: Ko sudi i koliko može "Stara dama" iz Novog Sada u Evropi?

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Treba nadoknaditi zaostatak...

Fudbaleri Vojvodine od 20 časova u Bačkoj Topoli na stadionu TSC-a igraju protiv Maribora revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, gde moraju da nadoknade i gol zaostatka iz Slovenije gde je bilo 2:1.

Vojvodina ima izuzetno težak zadatak, a kada se na to doda i činjenica da ne igraju na svom terenu u Novom Sadu, već u Bačkoj Topoli, sve je utoliko i teže.

Međutim, ono što je zanimljivo je to da su oni zapravo favorit u ovom meču, bar prema prvobitnim predviđanjima.

Ali u Evropi je teško i reći da li nekad zapravo i postoje favoriti. Pred ovaj meč, Telegraf donosi sve važne činjenice i stvari koje je potrebno znati u susret samoj utakmici.

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Meč između Vojvodine i Maribora na programu je od 20 časova, a direktan prenos je omogućen na kanalima Arena sport televizije.

Ko sudi ovaj meč?

UEFA je odlučila da u Bačku Topolu pošalje sudije iz Portugalije.

Tako će na centru igrališta biti Gustavo Koreja, pomagaće mu Lusijano Maja, te Andre Filipe Nogeira Dijaš. Četvrti arbitar je David Rafael Oliveira Da Silva, dok u VAR sobi sede Elder Maheiro i Bruno Esteveš.

FK Vojvodina, FK Maribor Foto: MN Press / vp

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Vojvodina iza sebe ima baš lošu seriju rezultata, pošto Lale nisu uspele da pobede ni u jednoj od prethodnih pet utakmica. Štaviše, nisu uspeli ni da remiziraju, već su povezali čak pet poraza. Prvo su poraženi u Amsterdamu od Ajaksa sa 1:0, potom od istog tima sa 3:1.

U Superligi je bolji bio Čukarički (3:1), Maribor je slavio u Sloveniji sa 2:1, a TSC je bio bolji sa 3:1.

Sa druge strane, Maribor u poslednjih pet utakmica ima čak tri pobede, jedan remi i jedan poraz. Prvo su slavili protiv Krajove sa 2:0, da bi ih ista ekipa pobedila sa 3:2.

Usledio je meč u prvenstvu protiv Brava gde su remizirali sa 1:1. Slavili su onda protiv Vojvodine, da bi za vikend dobili i Muru sa 2:1.

Šta kažu kladionice?

Kladionice su odlučile da u ovom meču favorizuju Vojvodinu.

Ukoliko se odlučite za "keca", kladionica Mozzart pruža kvotu od 2.30 za taj tip. Na "iks" je kvota 3.35, dok je na dvojku kvota 2.90.

Reč trenera:

Ante Šimundža, FK Maribor:

- Da me nešto brinulo nije, ali smo pažljivi. Vojvodina ima rep i glavu, jedna dobra momčad. Bitno je da odigramo ono što mi želimo i njima ne odgovara. Utakmica može otići u oba pravca. U utakmicu ćemo ući kao da je finale - kaže Šimundža.

Božidar Bandović, FK Vojvodina:

- Značajna utakmica za nas. U prvom meču bili smo dobri u nekim segmentima, u pojedinim situacijama videli smo neke odluke koje su pod znakom pitanja. Moramo da budemo više koncentrisani i da ja kao trener mogu da uradim da pomognem igrače da pobedimo. Verujem u ove igrače i svoje saradnike, u to nema sumnje. Iako su rezultati izostali, igrali smo dobro.

(Telegraf.rs)

Video: Bandović: Ako budemo igrali kao protiv Ajaksa, imamo šanse protiv Maribora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA