Sve o revanš meču Lugana i Partizana: Poslednji evropski voz za crno-bele kreće iz Tuna

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 18

Tim iz Humske ima aktivan rezultat iz Beograda i priliku da već sada prebrine brigu o plasmanu u makar jedno evropsko takmičenje

Sedam dana je prošlo od prvog meča između Partizana i Lugana, koji za oba tima u ovom momentu znači i mogućnost obezbeđivanja grupne faze makar jednog od takmičenja pod okriljem UEFA (Lige konferencije) i ako su crno-beli možda i iznenadili Švajcarce i javnost sasvim solidnom, takmičarskom partijom u Humskoj, u revanšu ponovo teško može da se procene domet postojećeg tima.

Razlog je, pre svega, veoma loše izdanje izabranika Aleksandra Stanojevića za vikend protiv IMT (mada se ni rival nije proslavio) ali pre svega činjenica da Partizan ne može da "pohvata konce" igre, zahteva i onoga na čemu stručni štab insistira tokom treninga i da sve to "reprodukuje" na utakmice.

Zato Liga Evrope, kao primarno takmičenje u kome crno-beli traže prolaz do plej-ofa, ne deluje kao lako ostvariv cilj, niti su igrači Partizana ubedili Stanojevića, javnost i navijače da podižu formu, jer ih demantuje polumračno izdanje na mračnom stadionu u Zaječaru, koje stoji kao velki znak pitanja pred večerašnji duel u Tunu.

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Duel izmađu Lugana i Partizana se igra od 20.30 časova, uz direktan prenos na TV Areni sport Premium 1, kao nosiocu prava za evropske kvalifikacije naših klubova.

Ko sudi meč dva tima?

Španski sudija Rikardo de Burgos delegiran je od strane UEFA za revanš duel između Lugana i Partizana u Tunu. Pomagaće mu sunarodnici - Iker De Francisko i Asier Perez De Mendiola Gonzales De Durana. Četvrti sudija je takođe Španac - Pablo Gonzales Fuertes, a u VAR sobi se nalaze Alehandro Ernandez i Adrian Kordero.

FK Real Madrid Foto: AP/Tanjug

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Između dva meča sa crno-belima Lugano je prvi put rezultatski kapitulirao u švajvarskom šampoionatu i izgubio prvu poziciju na tabeli, koju je suvereno držao do utakmice u Beogradu. Rival Partizana je na svom terenu poražen od Lucerna, što samo može da znači da je i na njih traga ostavilo teških 90 minuta u Evropi i da nisu neranjivi. Ipak, u zapadnim zemljama su i slabiji rezultati sasvim normalna stvar i mnogo se lakše "procesuiraju" nego li u Srbiji, pa će Švajcarci verovatno već večeras biti na svom nivou.

Partizan je, pak, između dva meča u Evropi u polumraju zaječarskog stadiona "prosuo" dva boda u susretu sa IMT, ali više od remija sve u Humskoj verovatno brine forma većine igrača i tima u globalu, koji ne odaje znake napretka još od priprema. Traži trener Stanojević dobitnu kombinaciju, formulu kako da pokrene svoje izabranike i zaličilo je da je u beogradskom meču sa Tunom makar uspeo da nametne defanzivnu obavezu kompletnoj ekipi, jer su gosti tada svedeni na nekoliko udaraca sa distance, Ipak, napadački sve je to mnogo bledo u odnosu na očekivanja javnosti, a evropski vozovi polako prolaze...

FK IMT - FK Partizan Foto: MN Press/dt

Od koga preti najveća opasnost?

Pre utakmice u Beogradu, poučeni iskustvima Lugana sa Fenerbahčeom, u Humskoj su verovatno strepeli od većine ofanzivaca švajcarskog tima, jer su protiv Turaka delovali poletno, raspucano, nezadrživo. Međutim, ispostavilo se da se radi o timu osrednjeg, limitiranog kvaliteta, koji i te kako ima slabosti, a nema igrače vrhunskog nivoa. Napadač Pšibilko, vezisti Aliseda, Bislimi, Siminjani (...), mogu da naprave problem, ali mogu biti i zasutavljeni, kao pre sedam dana...

Muči se Stanojević da pronađe pravi tim, muči se i Partizan da pronađe formulu igre koja bi stabilizovala priču na duge staze i uvela je u neke mirnije vode. Činjenica da je Mateus Saldanja potpuno van forme i ritma, da je uz to nezainteresovan za budućnost u Humskoj, već isključivo za transfer u inostranstvo, dodatno otežava pripremu revanša, a uz to i slaba forma Korejca Goha, Gajasa Zahida, koji na poziciji "osmice" niti može da priđe golu rivala i podeli pas, niti da isprati defanzivno šta se od njega zahteva. Otuda je Stanojević i "presložio" napad za duel u Tunu, na veštačkoj travi, pokušaće sa nižom postavom da iznenadi, makar "prevari" protivnika...

Video: Pred Lugano pričao o srpskom fudbalu, sudijama...: Nikad surovija konferencija Stanojevića

Šta kažu kladionice?

Bez dileme, Lugano je prema kvotama kladionica apsolutni favorit u večerašnjem meču sa Partizanom. Pobeda domaćina se "plaća" kvotom 1.55, remi iznosi 4,30, a iznenađenje crno-belih sa - 5.40.

Reč trenera

Matija Kroči-Torti (Lugano)

- Protivnik koji pretrpi poraz u prvoj utakmici ima sedam dana da promeni određene stvari. Biće potrebno da se dobro prilagodimo, posebno u defanzivi. Ono što bih voleo da vidim od prvog minuta je da još jednom demonstriramo glad i želju da prođemo dalje. Želja navijača i kluba je da igramo Ligu Evrope, želja i cilj, te od trenutka kada zakoračimo na teren ne možemo da dopustimo sebi pogrešan stav.

Aleksandar Stanojević (Partizan):

- Aktivan je rezultat, nije povoljan, ali je aktivan. Igramo u Tunu i znamo da moramo da pobedimo, to je vrlo jasno. Kad je reč o utakmici kod kuće, odigrali smo dobro taktički, ali nismo bili opasni. Nije to Partizan kod kuće koji ja želim da imam, nije to Partizan koji igra ofanzivno na način na koji želim da igram. Nevezano od rezultata, ne mogu biti zadovoljan. Naravno da se nadamo, imamo aktivan rezultat, vrlo je jasno da hoćemo da prođemo dalje.

Očekivani sastavi

Lugano (4-2-3-1): Saipi, Zanoti, Papadopulos, El Vafi, Valensuela, Belhađ, Grgić, Aliseda, Bislimi, Siminjani, Pšibilko

Partizan (4-2-3-1): Jovanović, Medina, Marković, Mujakić, Jurčević, Arijaga, Zahid, Severina, Zubairu, Goh, Kalulu

FK Partizan sastav Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kraj snova o Evropi, u sezoni kupanja

    15. avgust 2024 | 10:52

    Ljudi moji šta sve čovek može da pročita ovde, imaš aktivan rezultat, izgubio si kod kuće, nisi ni primirisao golu protivnika, samo se vraća lopta golmanu s centra, ko je kad i koga pobedio takvom igrom, nekad je Partizan kući nadoknađivao poraze 2:6, 0:4, i prolazio dalje u Evropi, ali tad se ginulo za dres Partizana, ovi tetovirani danas samo se šepure i pokazuju tetovaže, a obe leve noge, ovi partizanovi prvih jedanaest, nebi mogli ni torbe da nose Moci, Manceu, Smajiću, Prekaziju,Saniju, Ušketu, Čavi Dimitrijeviću, Grubješiću, Zavišiću, i mnogim drugima a ovi kvalitetni stranci, treba da razmisle gde i zašto su došli, i da im se pokažu snimci, Klea,Dijare,Žuke, Moreire, pa Điu i Liu prvi stranci u Partizanu za ove su doktori fudbala bili i ostali za ove trenutne zvezde, ovi igraju po sistemu ko sa poljane prebaci crkvu igra u prvom timu, u svakom selu ima bar po dva deteta bolja od ovih dođoša...samo što to niko ne vidi ili ne želi da prizna, večeras nas Lugano puni i šalje nazad u super ligu na derbi sa Ubom i Pančevom, mislim na Želju, ko više ide da gleda ovu sramotu...

  • Vaske

    15. avgust 2024 | 08:49

    Ako moze broj voza 4 5 6 pitam za prijatelja

  • Milan

    15. avgust 2024 | 09:19

    Kaze veliki trener odigrali smo odlicno.Posed lopte Lugano 67% udarci Na gol Lugano 5 Partizan 2.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA