Real Madrid - Atalanta Foto: Tanjug/AP

Real Madrid osvojio Superkup Evrope! Varšava videla debitantski gol Embapea, Madriđani ponovo pokazali klasu

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
  • 1

‚Fudbaleri madridskog Reala savladali su ekipu Atalante sa 2:0, i tako osvojili UEFA Superkup Evrope!

Madriđani su tako postali klub sa najviše trofeja ovog takmičenja, i sa šest osvojenih pehara su pobegli Barseloni, sa kojom su do sada bili izjednačeni. Uz to, Madriđani su i tri puta gubili u finalima.

Gledali smo dva različita poluvremena, kada je reč o Madriđanima. U prvom su igrali dosta mirnije od očekivanog, i tek u finišu su prvi put ozbiljnije zapretili.

Do tada, Atalanta je imala nekoliko izglednih šansi. Prvo je Martin De Ron u 25. minutu pokušao da centrirao, a lopta se odbila od Militaa i pogodila prečku, te je tu dosta sreće imao Real.

Svega dva minuta kasnije, pretio je i Ederson, koji je opalio sa distance, ali je lopta prozujala nadomak desne stative.

A onda, u prvom minutu nadoknade prvog dela igre, Rodrigo je primio loptu u kaznenom prostoru i odmah šutirao, ali je uspeo da pogodi samo prečku, što je ujedno bila i najbolja prilika za Real u dotadašnjem delu meča.

Real Madrid - Atalanta Foto: Tanjug/AP

Na samom startu drugog poluvremena, prvo je zapretila Atalanta. Igrao se 47. minut, kada je Pašalić sjajno probao glavom sa peterca, ali je Kurtoa na nestvaran način uspeo da skine loptu i skrene je pored gola.

Već minut kasnije, i Ruđeri je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali za malo pored gola.

A onda, videli smo pravi Real na delu...

Igrao se 59. minut, kada je Federiko Valverde uspeo da pošalje loptu u praznu mrežu, nakon što je Vinisijus Žunior na fenomenalan način uspeo da probije po boku i asistira.

I baš tada, počela je moćna, rasterećena igra Reala, koji je želelo još.

Real - Atalanta Foto: Tanjug/AP

Već dva minuta nakon vodećeg gola, Vinisijus je bio u prilici, kada je dobio loptu i snažno šutirao, ali golman je dobro reagovao. U narednom napadu zapretio je i Džud Belingem, koji je pokazao ponovo koliki je majstor, ali nije uspeo da iskoristi zicer koji je imao, i ponovo je golman italijanskog tima bio na visini zadatka.

Ponovo je Belingem zapretio u 66. minutu, ali je i tada šut koji je išao u donji levi ugao, golman Atalante uspeo da odbrani.

Ipak, dva minuta kasnije, viđeno je ono što su svi i čekali - debitantski gol Kilijana Embapea u dresu Reala.

Igrao se 68. minut, kada je Vinisijus Žunior nesebično asistirao, a Embape se sjajno snašao, i u padu zakucao loptu u gornji desni ugao, za opšte oduševljenje većinskog dela publike.

U nastavku, do kraja nije bilo previše ozbiljnih prilika, već po nekoliko izmena na obe strane.

Prema onom viđenom, utisak je da je Real odigrao tačno onoliko koliko im je trebalu. U prvom poluvremenu, igrali su nešto laganije, dok su u drugom pojačali, kako bi pokazali da su ipak oni Real Madrid, i da bez većih poteškoća mogu da naprave razliku na semaforu.

Bilo kako bilo, još jedan trofej u tribinama Madriđana.

Činjenice

  • Ovo je susret prošlosezonskih osvajača Lige šampiona i Lige Evrope
  • Susret se igra u Varšavi na neutralnom terenu
Najnovije
21:08

Real Madrid - Atalanta 2:0 (0:0) 59' Valverde, 68' Embape

22:26

GOOOOL!

68. minut - GOOOOL! Pogodio je Kilijan Embape! Dobio je Embape loptu od Vinisijusa, a Embape je pokazao ono zbog čega je i doveden, te je u padu zakucao loptu u mrežu!

22:16

GOOOOL!

59. minut - Pogodio je Valverde! Sjajno je reagovao Vinisijus Žunior, koji je prošao po boku, ušao u kazneni prostor i poslao loptu pred gol, gde je Valverde samo imao zadatak da je pošalje u praznu mrežu.

22:05

Brani Kurtoa!

47. minut - Au, kakva odbrana Kurtoe! Šutirao je Pašalić glavom sa peterca, a belgijski golman se izvio kao mačka, i uz krajnje napore sklonio loptu pred gola.

22:03

Počelo je drugo poluvreme!

46. minzut - Krenuo je drugi deo meča!

21:48

Poluvreme!

45. minut - Završeno je prvo poluvreme! Imao je Rodrigo šansu u samom finišu, ali je prečka spasila Italijane! Na pauzu odlazimo mirnih mreža.

21:43

Evo i kartona!

43. minut - Opomenut je Vinisijus Žunior, te je završio u beležnici glavnog arbitra.

21:25

Atalanta preti!

24. minut - Preti Atalanta! De Ron je pokušao da centrirao, lopta je pogodila jednog od igrača Reala, i zamalo otišla u gol.

21:17

Odličan ritam gledamo!

16. minut - Sjajan ritam utakmice! Napadala je Atalanta nešto više u uvodnom delu meča, ali sada pritiska Real. Probio je u nekoliko navrata Vinisijus, pretio je i Embape koji je izblokiran, ali nije bilo onih pravih gol sansi.

21:02

Meč je počeo!

1. minut - Počeo je meč u Varšavi!

20:59

Ovo su sastavi!

20:58

Dobrodošli!

Dobrodošli u tekstualni prenos meča Real Madrid - Atalanta!

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EL CID

    14. avgust 2024 | 22:29

    Sledećih 10 godina niko ali niko neće moći da konkuriše ovoj ekipi REAL Madrid - a

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA