Tim Partizana za revanš sa Luganom: Kalulu "napredovao" do špica, Goh treba da ga nahrani loptama

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 7

Stanojević "prepakovao" napad u odnosu na prvi duel, prolaz traži agresivnošću i brzinom

FK Partizan sastav Foto: Telegraf.rs

Još 90 minuta je Partizanu ostalo da se relativno lakšim putem već sada domogne grupne faze nekog od evropskih takmičenja (Lige konferencije) i to tako što će u drugom, jačem - Ligi Evrope, eliminisati direktnog rivala. Lugano se u Beogradu pokazao kao "tvrd orah", bar dve klase ispod Dinama iz Kijeva, koji je "omlatio" crno-bele" sa ukupno sedam golova razlike. No, dosadan, disciplinovan tim, bez mnogo fudbalskog talenta, ali sa zapadnjačkom upornošću i organizovanošću. Ispostavilo se da je i to dovoljno za minimalnu pobedu koja "svrbi" sve u Humskoj, jer ne deluju Švajcarci tako nedostižno i nepobedivo, koliko Partizan deluje bledo i nedorečeno.

Nije Stanojević zadovoljan trenutnom formom svog tima, niti je zadovoljan formom i stanjem pojedinih fudbalera, koja ga je verovatno i navela da pomalo i improvizuje u revanšu sa Luganom, pogotovo u ofanzivnom delu tima.

Saldanja bez treninga u Švajcarskoj

To se pre svega odnosi na prvog napadača Mateusa Saldanju, koji izgleda nije rad da igra domaće utakmice do transfera u inostranstvo, a samim tim nije ni dovoljno spreman kada dođu evropska iskušenja, pa deluje da sam sebi nanosi najveću štetu.

Takođe je u minula tri duela, sa Luganom u Beogradu, odnosno Železničarom i IMT, bilo primetno da Žoao Grimaldo nije još uvek adaptiran ni na novu sredinu, niti na zahteve koji mu se nameću, pa ni on ne može da bude korišćen u punom kapacitetu, što opet sužava prostor za menevar.

FK IMT - FK Partizan Foto: MN Press/dt

Otuda Stanojević mora da se okrene igračima na koje može da računa, a da pritom vodi računa da energetski i brzinski budu na nivou evropskog iskušenja sa Luganom i to na veštačkoj travi.

Neke od njih, poput Kervina Arijage, Jung-Džun Goha i Alda Kalulua je pokušao u tu svrhu da odmori u Zaječaru. Pojedine je, pak, silom prilika morao da uvede neplanirano kako bi pokušao da spase sva tri boda sa IMT (Jurčević, Severina, Zubairu, Nikolić) i - nije uspeo.

Izazov u Tunu je ipak sasvim drugačiji, crno-bele očekuje veštačka podloga i motivisani rival na daleko višem nivou od "traktorista", uz to i sa golom "viška" na kontu, koji Partizan mora da stigne i prestigne ako želi odmah u grupnu fazu Lige konferencije, a da se ne trese u mnogo težim kvalifikacijama za pomenuto takmičenje, ukoliko Švajcarci ipak budu uspešniji.

Upravo iz tog razloga je trener crno-belih rešio da "ubrza" ofanzivni deo tima, nižim, eksplozivnijim igračima, a da istovremeno pokuša da parira trkački domaćinu, da "zatvori" organizaciju napada Lugana i navede defanzivce na greške, kao u prvom poluvremenu beogradskog duela.

Može li visina da ugrozi prekid?

Međutim, pitanje je da li Stanojević tim činom donekle žrtvuje ofanzivni, pa i defanzivni prekid, jer prilično niska postava u kojoj su Zahid, Goh, Kalulu, Zubairu, pa i Severina kome igra glavom nije jača strana, teško da mogu da pariraju Švajcarcima u tom segmentu.

FK IMT - FK Partizan Foto: MN Press/dt

Kako bilo, u odnosu na duel od pre sedam dana, u pomenutom ofanzivnom delu tima će biti izvršene i neke rotacije, te će, recimo, Aldo Kalulu početi kao najistureniji napadač, a Goh će na svoju prirodnu poziciju organizatora igre. Mada, kako ništa nije prikazao otkako je zimus stigao u Partizan za 1.200.000 evra, veliko je pitanje koja je zapravo njegova prirodna pozicija i da li se uopšte bavi pravim sportom ili mu je prespektiva u restoranu brze hrane.

Odbrana bez promena

Elem, što se odbrane tiče Stanojević sutra neće ništa menjati, jer je postava iz Beograda ostavila Lugano bez prave prilike za gol, sa tri udarca tokom 90 minuta od kojih je jedan završio u mreži.

Dakle, ispred golmana Aleksandra Jovanovića počeće četvrtka Natan De Medina, Svetozar Marković, Nihad Mujakić, Mario Jurčević. Neće stručni štab menjati ni tandem ispred odbrane - Kervin Arijaga, Gajas Zahid, ali će, rekosmo već, pomenuta ofanzivna četvorka biti presložena. Tako će Ksander Severina i Ibrahim Zubairu na krila, Goh na poziciju organizatora igre, a Kalulu u napad. Što bi naš narod rekao: "Pa, šta Bog da..."

(Telegraf.rs)

Video: Pred Lugano pričao o srpskom fudbalu, sudijama...: Nikad surovija konferencija Stanojevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tirana Bet

    14. avgust 2024 | 19:54

    Lugano Partizan 5-0

  • CH

    14. avgust 2024 | 21:24

    Eee sjecam se vremena kad sam iz Austrije putovo za Svajcarsku da kupim Kartu da vas gledam protiv ciriha u prijateljskoj utakmici ili protiv thuna i young boysa. Sad vas nebi gledao i kad bi mi igrali u dvoristu ispred kuce. Amateri jadni

  • Zulender 2

    14. avgust 2024 | 22:10

    I gde su ti Srpski igraci koji osecaju taj veliki klub?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA