Đenaro Gatuzo: "Perišić imao želju da ode, ali dao sam mu priliku da igra..."

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Saga se nastavlja

Samo osam meseci pošto je potpisao ugovor sa Hajdukom iz Splita, proslavljeni hrvatski fudbaler Ivan Perišić napustio je pomenuti klub.

Pred izuzetno važan duel koji Hajduk igra protiv Ružomberoka u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, Gatuzo je na konferenciji za medije govorio i o Ivanu Perišiću.

- Ova situacija je skroz čista, dva dana nakon mog dolaska u Hajduk, našli smo se u mojoj kancelariji, razgovarali smo i on mi je već tada nagovestio da bi želeo da ode. Rekao sam da stane i razmisli, neka prođe Euro pa ćemo videti. Kad se završio Euro igrala se druga prijateljska utakmica protiv ekipe iz BiH, tada smo se opet našli i on mi je opet to ponovio. Normalno je trenirao i nije bilo nikakvih problema. Imao je želju da ode, ali dao sam mu priliku da igra, 25, 35, 65 minuta. Stalno me morila ideja da će on otići i da ću ja morati naći drugo rešenje. Tada je došao Bamba i normalno je da onda drugi igrači i dobiju priliku pre njega. Svaka odluka je poštena, ali morao sam biti pošten i dati priliku drugima da igraju. Ja mu se zahvaljujem na svemu, između nas nije bilo nikakvih problema, odluka je bila njegova. Neću se baviti natpisima u medijima, svaka odluka ima posledice. U potpunosti sam iskren i nadam se da ćemo tako zaključiti ovu priču s Perišićem. Jedan trener treba imati puno hrabrosti i znanja da bi uskladio 25 igrača. Da je bila reč o drugom igraču koji nije toliko važan za hrvatski fudbal, ne bi imao takvu priliku. Dobio je minutažu, imao je moje maksimalno poštovanje, učinio sam to maksimalno poštujući tog igrača - rekao je Gatuzo.

Podsećanja radi, Hajduk je u prvom meču sa Ružomberokom odigrao duel bez golova.

(Telegraf.rs)

Video: Pred Lugano pričao o srpskom fudbalu, sudijama...: Nikad surovija konferencija Stanojevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trtoje

    14. avgust 2024 | 17:09

    Hrvati su uvek imali bolje fudbalske trenere od nas,verovatno i balkanu,ali stvarno nzm,stace im ova maskota od trenera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA