Emotivna izjava Perišića: "Rizikovao sam karijeru zbog Hajduka, a onda je u nedelju uveče neko drugi odlučio"

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Krilni napadač napustio klub posle nekoliko meseci...

Hajduk iz Splita je u aktuelnu sezonu ušao sa velikim ambcijama, a u prilog tome govori imenovanje Đenara Gatuza za trenera i dovođenje legendarnog hrvatskog fudbalera Ivana Rakitića.

Ipak, posle samo dva kola u prvenstvu Hrvatske, dogodili su se i prvi potresi u klubu. Naime, pred utakmicu sa Lokomotivom Gatuzo je iz sastava izbacio Ivana Perišića jer je hrvatski reprezentativac izrazio želju da napusti klub.

Nakon što je potpisao sporazumni raskid saradnje sa klubom, Perišić je dao izjavu za "Dalmatinski portal".

- Došao sam u Hajduk u nadi da ćemo zajedno ostvariti san i uzeti titulu. Imao sam dobar ugovor u Totenhemu, a i povređen sam imao izvrsnu ponudu velikog stranog kluba, gde bih imao fantastične uslove za rehabilitaciju i barem jednake šanse za igranje kao što sam imao ovde. Umesto toga, na poziv uprave kluba i navijačkog puka, odabrao sam život bez porodice koja živi u inostranstvu u nadi da mogu da pomognem u borbi za titulu i plasman u grupnu fazu Lige šampiona. U kakvom god stanju sam bio, u svakom trenu, pa i onda kad sam ušao u igru u Kup utakmici protiv Dinama, mimo preporuke svih lekara, riskirajući povredu koja bi mi okončala karijeru, davao sam sve od sebe da ostvarimo zajednički cilj. Od prvog dana do danas držao sam se dogovora, ugovora, postavljenih pravila, ali i dane reči te sam i dva puta posle EURO odbio ponude ozbiljnih klubova kako bih pomogao klubu ovo leto - rekao je Perišić, a onda nastavio:

- Pa valjda je svima jasno da Hajduk i Split nisam odabrao zbog para ili zdravstvene nege. U želji da pomognem sam puno puta svoje zdravlje i svoju porodicu stavio u drugi plan i ne žalim zbog toga jer ni ne znam drugačije, ali u nedelju naveče je neko drugi svojim istupom odlučio kako mu moja pomoć više nije potrebna.

Podsećanja radi, Perišić se početkom godine vratio u Hajduk i to posle 20 godina igranja u inostranstvu.

- Što se tiče prošle sezone, nažalost, nismo uspeli. Koliko god meni neuspeh pada teško, kao i svim momcima i svim navijačima koji titulu čekaju skoro 20 godina, neuspeh je isto deo nogometa. Od kad znam za sebe gledam u Hajduk kao nešto veliko i tako ću se ponašati u trenutku koji je izuzetno težak za mene i moju porodicu. Želim klubu svu sreću, pobedu u četvrtak, plasman Evropu i osvajanje titule, nezavisno o tome ko god bio u klubu - završio je hrvatski fudbaler.

(Telegraf.rs/Dalmatinski portal)

Video: Pred Lugano pričao o srpskom fudbalu, sudijama...: Nikad surovija konferencija Stanojevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA