Šok u Hajduku: Gatuzo izbacio Perišića iz tima zbog nediscipline

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Perišić se ove sezone suočava s problemom loše forme, što je već neko vreme evidentno

Hajduk iz Splita od 18.30 gostuje Lokomotivi u okviru drugog kola hrvatskog HNL-a, a pred meč, desila se jedna situacija o kojoj se priča.

Uoči gostovanja u Zagrebu, pojavila se informacija da je Đenaro Gatuzo odlučio da izbaci Ivana Perišića (35) iz tima zbog nediscipline. Perišić neće biti u konkurenciji za utakmicu protiv Lokomotive, a još uvek nije poznato kada će se vratiti u tim.

Perišić se ove sezone suočava s problemom loše forme, što je već neko vreme evidentno. U dosadašnja četiri nastupa, sakupio je svega 149 minuta na terenu, bez značajnijeg učinka. U poslednjoj utakmici protiv Ružomberoka, odigrao je samo poslednjih pola sata.

Đenaro Gatuzo Foto: Tanjug / AP

Ovo nije prvi put da Gatuzo udaljava ključnog igrača zbog nediscipline. Prethodno je, uoči gostovanja na Farskim Ostrvima, Italijan odstranio Emira Sahitija (25), ali se Sahiti vratio u tim za naredni meč protiv Slaven Belupa. Tada je Gatuzo izjavio:

- Od prvog dana kada sam preuzeo funkciju trenera Hajduka, postavio sam stroga pravila discipline. Mi smo tim i svi moraju poštovati dogovorena pravila. Emir Sahiti je zakasnio na jednu klupsku obavezu i zbog toga je ostao u Splitu. Nadam se da se to više neće ponavljati ni njemu, ni bilo kojem drugom igraču. Radije ću izgubiti utakmicu nego dostojanstvo. Pravila moraju biti jednaka za svih 25 igrača, i nadam se da ovakvi incidenti neće postati praksa - rekao je tada Gatuzo.

(Telegraf.rs)

Video: Bakljada Delija na Marakani

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lata

    11. avgust 2024 | 09:18

    Nedavno sam pisao o Gatuzu i sada ponavljam ako ostane do zime puna kapa.

  • Trtoje

    11. avgust 2024 | 12:43

    Kao igrac bio je nikakav,kao trener jos gori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA