Partizan je oštećen za penal protiv Lugana: Holandski sudija se pravio slep u 53. minutu

 
Z. I.
Z. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Snimak jasno pokazuje da je Papadopulos srušio Alda Kalulua

Nije Partizan zaslužio da izgubi meč protiv Lugana, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, koje je sinoć odigrano u Humskoj i do poraza verovatno ne bi ni došlo da je sudija Sander Van der Ejik neposredno pre gola Švajcaraca dosudio čist jedanaesterac za crno-bele. Ako je u tom momentu i bilo dileme, usled "napunjenog" kaznenog prostora i velikog broja igrača, snimak pokazuje da je domaćin i te kako oštećen, te je utakmica kasnije otišla u sasvim drugom smeru.

Pomalo perfidni Holanđanin je u tom 53. minutu prevideo čist prekršaj nad Aldom Kaluluom. Posle akcije Jung Džun Goha i Kalulua, Van der Ejik je ostao slep na belodan prekršaj defanzivca Lugana Papadopulosa nad omalenim Francuzom, a oglušio se arbitar očito i na komunikaciju sa VAR sobom.

Nije to bio prvi gaf holandskog arbitra, jer je tokom većeg dela meča nervirao publiku prefidnim, sitninim "navlačenjem" u korist švajcarskog tima. Pogotovo u situacijama kada je ostajao bez reakcije na neke očigledne prekršaje nad Saldanjom i Severinom ispred kaznenog prostora Lugana.

Utakmica je nastavljena, uz negodovanje trenera Stanojevića i igrača Partizana, a 20 minuta kasnije, Lugano je postigao gol za pobedu iz drugog pokušaja preko Matije Zanotija. Prvi udarac Do Santosa je blokiran, na taj drugi se nadovezao porozan, slab ulazak Nihada Mujakića u blok (slično je reagovao i u Lublinu kod jednog od golova sa distance), nije se proslavio ni Jovanović sa reakcijom, pa je lopta završila u mreži.

Za sedam dana crno-beli će imati priliku da se revanširaju, jer nije sve izgubljeno, niti rešeno. Razlika od jednog gola je i te kako dostižna.

(Telegraf.rs)

Video: Aleksandar Stanojević: "Još uvek aktivan rezultat koji nam u revanšu daje prostora za preokret"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Normandie

    9. avgust 2024 | 12:27

    Mrzim partizan ali ovo je čist penal!

  • Carpe Diem

    9. avgust 2024 | 13:00

    Вама не преостаје ништа друго него надање, као лудом радовање! Тамо ћемо попити три комада!!Јуче на стартној листи четрнаест 14 странаца а у првој девет!! Нисам могао да верујем шта гледам! Друго полувреме нисам ни гледао!!

  • Popaj

    9. avgust 2024 | 17:52

    Glodarima opet sudije krive sad ove iz EU pa dokle cete vise kmekati na sudije zbog svoje slabosti i kada cete poceti igrati jednom fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA