Svetozar Marković posle poraza od Lugana: "Sigurno da imamo šanse u revanšu"

 
L. I.
Z. I.
L. I. Z. I.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Kapiten crno-belih pružio dobar meč

Fudbaleri Partizana poraženi su u okviru prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope od švajcarskog Lugana rezultatom 1:0. Gostujući sastav je do pobede došao golom Zanotija u finišu susreta, te sada crno-beli imaju i te kako težak posao u revanšu.

Nakon ovog meča svoje utiske izneo je kapiten Partizana, Svetozar Marković.

- U suštini, mislim da do tog gola smo kontrolisali makar defanzivni deo ove naše utakmice. Pokušavali smo na neke tranzicije da ugrozimo gol, a u nekoliko situacija imali smo šanse i polušanse. Još u prvom poluvremenom smo mogli da postignemo gol. Sve u svemu, prvo poluvreme je odlično izgledalo. U drugom poluvremenu smo bili u toj srednjoj zoni, niskoj zoni, pasivni, nedovoljno rekao bih agresivni da oduzmemo loptu i da idemo u tranziciju što nas je na kraju krajeva i koštalo tog primljenog gola. Nema šta, okrećemo se sledećoj utakmici, imamo još jednu utakmicu sa njima, ništa još nije gotovo - započeo je svoje izlaganje Marković.

Delovalo da su meč prelomile izmene.

- Sigurno da je teško celu utakmicu, ne znam tačno koliko je posed lopte bio na njihovoj strani, tako da teško je većinu utakmica igrati bez poseda u našim nogama i sigurno da se više umaramo i istrošimo kada lopta nije kod nas. Mislim da su nas iz te situacije, tim njihovim posedom namučili i na kraju smo primili gol.

Crno-beli su u prvom poluvremenu diktirali tempo, dok su se u nastavku povukli.

- Sigurno da nije svesno. Ekipa Lugana ima kvalitet, tako da su nas oni nekim svojim kvalitetom spustili niže. Mi smo, kao što ste rekli, čekali neke naše kontre koje nismo iskoristili i na kraju smo izgubili 1:0 što nije dobar rezultat za nas.

Iako su Švajcarci slavili, ipak nisu imali izglednih prilika sem te u finišu iz koje je postignut gol.

- Mislim da smo taj defanzivni deo posla odradili, ne samo četiri-pet igrača nego cela ekipa. Mislim da smo odradili do tog nekog momenta kada smo se umirili i nismo bili dovoljno agrsivni. Čak smo taj gol primili iz neke polušanse. Ali kao što sam i rekao, imamo još jednu utakmicu, trudićemo se da se pripremimo što bolje i da pokušamo da prođemo u sledeću fazu.

Naredni duel na programu je 15. avgusta, a igraće se u Tunu i to na veštačkoj travi.

- Igrali smo, imamo iskustva i sa Švajcarskim ekipama. Igrali smo i u Danskoj sa Nordjselandom tako da će sigurno biti drugačiji fudbal, drugačija podloga, verovatno ćemo sledeće nedelje trenirati na veštačkoj travi da se malo priviknemo da ne bi prvi trening odradili dan pred utakmicu - rekao je Marković, a onda nastavio:

- Sigurno da imamo šanse. Sad da lupam napamet koje su šanse, mislim da smo više izglednijih šansi imali mi nego oni. Imali su posed, ali nisu nili konketni. Na nama je da se što bolje pripremimo za sledeću utakmicu i da pokušamo da damo što pre gol u gostima.

(Telegraf.rs)

Video: Stanojević: Ova ekipa ima dobre igrače, ali nema dobar tim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    9. avgust 2024 | 01:01

    Imate, ako na teren izadju igraci Jedinstva sa. Uba da predstavljaju Lugano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA