Stanojević jasan pred Lugano: "Nismo se pokazali u najboljem svetlu, moramo naći način..."

 
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 7

Meč je na programu u četvrtak od 20.00 u Humskoj

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 20.00 dočekuju ekipu Lugana u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tim povodom, crno-beli su održali konferenciju za medije, na kojoj su govorili trener Aleksandar Stanojević i fudbaler Gajas Zahid.

- Ulazimo u ovaj dvomeč sa željom da izborimo grupnu fazu. Znamo da se nismo pokazali u najboljem svetlu protiv Dinama, ali sada imamo priliku za popravni. Čeka nas težak meč protiv rivala koji kontroliše loptu, koji voli da drži posed, tako da moramo da nađemo način da ih sprečimo u tome, da budemo strpljivi i pametni - poručio je Stanojević.

Utiske je izneo i iskusni Norvežanin.

- Teška utakmica, dobar protivnik. Moramo da pružimo sve od sebe, svesni smo šta ovo znači. Naš cilj je da prođemo u narednu rundu. Tu sam već godinu dana, znam šta se očekuje. Svaka utakmica za Partizan je mnogo važna. Podrazumevaju se dobri rezultati, kako u Evropi, tako i u Superligi. Radimo naporno, znamo da nismo na nivou na kojem svi želimo da budemo - rekao je Zahid.

Gajas Zahid Foto: FK Partizan

O kvalitetima Lugana.

- Uigrani su, izuzetno pokretljivi, napadaju na različiite načine. Mislim da će biti više prostora za nas, da možemo d aih ugrozimo. Pokazali su i protiv Fenerbahčea da su kvalitetni. Ovo je Evropa, visok nivo takmičenja. Imaju i mana, znamo da su u dobroj formi, da im je i trener tu, ali na nama je da pronađemo rešenja za to - dodao je Stanojević.

O stanju Partizana.

- Napredovali smo u odnosu na Dinamo, izvukli pouke. Zadovoljan sam kako smo odigrali poslednja dva meča u Superligi. Moramo nešto i da menjamo, neki igrači će dobiti šansu. Treba nam dobar rezultat u Evropi, da dobijemo samopouzdanje. Nije dovoljna samo domaća liga, moramo da se pokažemo na oba fronta.

O Pojačanjima

- Treba nam još igrača, klub radi na tome. Stigao je nedavno Grimaldo, treba mu još malo da se adaptira, ali pitanje je dana kada ćemo ga maksimalno koristiti.

O Evropi.

- Nismo još spremni za najviši nivo, Ligu šampiona. To se videlo protiv Dinama, da nismo blizu toga. E, sad ćemo da vidimo u ovom dvomeču kakvo je trenutno stanje. Znamo čiji dres nosimo, da moramo mnogo više, jasno je da bi dobar rezultat u Evropu mnogo značio celoj ekipi, na svim poljima.

Aleksandar Stanojević Foto: FK Partizan

O kvalitetu ekipe.

-Imamo dobre igrače, ali nemamo dobar tim. Na meni kao treneru je da to popravim, Ako to ne uspem, onda mora da dođe do dodatne selekcije. Neki igrači se nisu dobro pokazali, neki jesu... Patimo dosta u nekim stvarima, ali pre svega, moramo da ojačamo kolektiv, da iz njega iskoči pojedinac, a ne obrnuto. Kad ćemo uspeti, ne znam, vremena nemamo, ali činimo sve što možemo. Najlakše je meni da presečem, da gledam sebe i kažem ovih deset igrača mi ne trebaju. Ne može tako, moram da mislim i na klub i na ekipu, da sagledam mnogo širu sliku.

Promena formacija?

- Moramo nešto da promenimo, to je jasno. Ne bih sada sve otkrivao. Što se tiče Đorđa Jovanovića, jako dobro se pokazao, ali teško da može zajedno sa Saldanjom, u isto vreme. Videćemo, zavisi i od toga u kom smeru bude išla utakmica.

- Svesni su momci svega, a to što su se podigli posle Dinama i pobeđivali u Superligi, govori da su ipak u dobrom stanju, sa te psihološke strane. I to me raduje. Puno smo pričali, analizirali, radili na tome da ispravimo greške. Oni znaju gde su, šta se očekuje, imaju "glavu na mestu", samo se nadam da će i na terenu uspeti sve da sprovedu u delo. Nije lako, ne može to sve preko noći.

Analiza Lugana.

- Odlično ih poznajem, kao i svaku ekipu protiv koje igramo. Pobedili su Parmu, igrali sa Interom, izgubili protiv Fenera u samom finišu. Moramo da budemo realni, mi često potcenjujemo, ali videli ste gde je recimo bila Švajcarska na Evropskom prvenstvu u odnosu na nas. Nisu oni iz "liga petica", ali su jako kvalitetni i opasni. Sjajan im je golman, brzi su u tranziciji, strašni ofanzivci, pa čak i bekovi mogu da zaprete... Verovatno će držati loptu, kontrolisati ritam, ali i mi i navijači moramo da budemo strpljivi. Videćemo, na kraju krajeva, šta je realnost naša i kao kluba na ovom nivou.

Navijači?

- Rekao sam već da su nam pre tri godine pomogli da pobedimo bolju ekipu od nas, to je bio Soči. Mnogo puta sam pričao koliko nam znače, da mogu da nas izdignu i iznad maksimuma, tako da se nadam da će doći sutra uveče u velikom broju i da će nam pomoći. Oni su uvek taj vetar u leđa koji nas gura napred.

(Telegraf.rs)

Video: Srbi obeležili teritoriju ispred Bersija: Ogromna zastava dominira

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA