Partizan u Humskoj dočekuje Pančevce: Debituje najnovije pojačanje, nepoznanica sa navijačima

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Očekuje se da krilni napadač iz Perua odigra oko pola sata u duelu sa Železničarom

Ako su Dinamo Kijev i Liga šampiona još uvek "špansko selo" za Partizan, domaće takmičenje, bar u prvim kolima ne bi trebalo da predstavlja veću prepreku za crno-bele. Tim Aleksandra Stanojevića se istina mučio u prvom kolu sa Napretkom, kada je slavio (1:0) tek u nadoknadi, potom je lako pregazio Jedinstvo sa Uba (4:0), a danas će, zvanično prvi put kao domaćin, dočekati Železničar iz Pančeva u Humskoj (20.00 Arena sport Premium 1).

Trener crno-beli je dan pred meč sa Pančevcima imao dilemu u vezi sa levim bekom, jer se Mario Jurčević povredio u duelu sa ukrajinskim klubom. Radilo se o povredi kolena, koja, na sreću igrača, nije bila teže prirode, te je posle snimaka utvrđeno da je sve u redu, ali da bi možda valjalo da fudbaler pauzira. Ta dilema je ostala do poslednjeg treninga.

U odnosu na ranije duele promena je i činjenica da je mladi Ibrahim Zubairu konačno dobio svu neophodnu dokumentaciju i zvanično postao naturalizovani Srbin, samim tim je stekao pravo da igra kao bonus. Danas, kako stvari stoje, ipak neće početi utakmicu, već će bonus igrači biti desni bek Vukašin Đurđevič i Nemanja Trifunović, koji je u prošlom kolu na Ubu bio jedan od zapaženijih u timu, pošto je nad njin načinjen jedanaesterac, a nešto kasnije se upisao i u strelce u visokoj pobedi svog tima.

Ono što navijače posebno zanima je svakako status poslednjeg pojačanja Žoaa Grimalda, koji je za 1.400.000 evra stigao iz peruanskog Sporting Kristala. Mladi krilni napadač je trenirao prethodnih nekoliko dana, isprva sa "džet-legom" i nesanicom, usled promene kontinenta i vremenskih zona, no, danas će ipak imati priliku da zabaleži debi u crno-belom dresu.

Plan za meč sa Železničarom uključuje 20-tak minuta ili pola sata igre za Grimalda, kako bi ga stručni štab uveo u ritam mečeva i koliko-toliko pripremio za predstojeći duel sa Luganom, u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Nepoznanica sa navijačima

Partizan Dinamo Kijev Foto: Mileta Mirčetić

Pred početak sezone predstavnici navijača Partizana su u jednoj od gledanijih emisija, gostujući sa bivšim fudbalerom crno-belih Srđom Kneževićem, najavili da će nastaviti bojkot protv čelnika, ali sa južne tribine, jer su, kako je tada rečeno, shvatili da nedolasci na stadion nisu dali efekta.

Mesec i po dana kasnije, prema poslednjim informacijama, ni od toga nema ništa. Jer su najvatrenije pristalice, i pored činjenica da su protiv Napretka bili na stadionu, pošto se duel zvanično vodio kao gostovanje, odlučile da nastave bojkot domaćih utakmica.

To breme oko vrata su imali i prethodni trener Igor Duljaj i tim koji je predvodio, a očito će istu mučiti i Stanojević sa momcima koje predvodi. Tako će ekipa danas, ali i u jednom od najvažnijih mečeva u evropopskim kvalifikacijama sa Luganom očito biti ostavljena na cedilu...

Očekivani tim Partizana u duelu sa Železničarom: Jovanović, Đurđević, Marković, Mujakić, Antić, Arijaga, Zahid, Severina, Trifunović, Goh, Saldanja.

(Telegraf.rs)

Video: Brutalnim nokautom ga poslao na spavanje, majka plakala pored oktagona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA