"Ne mogu da imam polne odnose, to je najveći problem": Tužno priznanje čuvenog trenera

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

S druge strane, dobra vest je da je zalečio rak prostate

Holandski fudbalski trener Luj van Gal obratio se javnosti i dao pozitivne informacije oko borbe sa rakom prostate koju vodi, te priznao jednu tužnu istinu kada su u pitanju intimni odnosi.

Van Gal se, podsetimo, povukao sa funkcije glavnog trenera holandske reprezentacije nakon Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine. Upravo tada je saznao šokantnu dijagnozu.

- Moje zdravlje? Ja sam dobro. Posle tri godine terapije zračenjem, infekcije bubrega, operacije prostate, konačno mogu da se izborim. Ponovo mogu da piškim prirodno, što je važno. Ali ja više ne mogu da vodim ljubav, to je najveći problem - poručio je Holanđanin za "RTL".

Otkrio je Van Gal i da ga je Bajern zvao da bude njihov trener ove sezone, ali da je morao da odbije. Kao i da je bio iznenađen.

Podsetimo, svojevremeno je dao i jedna intervju u kom su ga pitali da li mu je rak promenio pogled na život, a tom prilikom je rekao:

- Ne mnogo, zaista. Vidite, ja dolazim iz porodice u kojoj nas ima devetoro braće. ja sam najmlađi. Moj otac je umro kada sam imao 11 godina. Umro je u 53. godini. Moja prva žena je umrla kada je imala 39 godina. I sva moja braća su umrla prerano. Navikao sam na smrt. Zato znam da je smrt deo života i da se možete nositi sa njom. Kada sam prvi put čuo da imam rak, rekao sam: "U redu, to nisu dobre vesti, ali bolje da pokušam da uradim nešto povodom toga." Svaki čovek može drugačije da reaguje. Zato kažem: „Budi ono što jesi."

Van Gal je tokom trenerske kariejre vodio Ajaks, Barselonu, AZ Alkmar, bajern Minhen, Mančester junajted i u nekoliko navrata selekciju Lala.

Sa Kopljanicima je bio prvak Evrope, dva puta je gubio finala Lige šampiona.

Video: Brutalnim nokautom ga poslao na spavanje, majka plakala pored oktagona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA