Stanojević preboleo Dinamo i spreman je za Železničar: "Ja svaku utakmicu odbolujem isto veče, arhivirano je"

 
Z. I.
Z. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 5

Spreman je trener crno-belih

Fudbaleri Partizana u okviru trećeg kola Superlige Srbije igraju meč protiv Železničara iz Pančeva na svom stadionu od 20 časova. Pred ovaj meč je konferenciju održao i Aleksandar Stanojević, strateg crno-belih.

On je istakao da je svestan šta se izdešavalo prethodnih dana i je spreman za ovaj meč.

- Svi znamo kako smo prošli pre nekoliko dana. Izuzetno ozbiljan protivnik koji je pokazao na pripremama da su sa novim trenerom dobili dobru organizaciju, novu ekipu. Izuzetn smo fokusirani, koncentrisani i znamo šta nas očekuje na utakmici.

Potom, Stanojević je pričao i o psihološkom problemu svojih igrača.

- Uvek je tako bilo. Arhivirali smo dvomeč, moramo da se bavimo konkretnim stvarima, profesionalci smo. Juče je daleka prošlost. Više se bavimo našim problemima, mislim an tehničko taktičke detalje. Svaki igrač Partizana mora da bude psihološki spreman. Uigravamo još neke igrače koji polako ulaze u proces.

Železničar je promenio i trenera.

- Marko više nije perspektivan, osvojio je već titulu u inostranstvu i pokazao se u Voždovcu, formiran je trener. S druge strane, ispratili smo kako su igrali. Imaju intenzivnu ekipu, jasni su im načini igre i zahtevi, barem je lakše za analizu. Mi se fokusiramo na našu igru, trebamo da se pronađemo i probaćemo da izađemo iz ove situacije.

Aleksandar Stanojević, Druženje sa medijima Foto: Nikola Tomić

Govorio je Stanojević o tome što crno-beli nisu "zategli" ni odbranu, ni napad.

- Traži se ekipa, teže je napraviti napad nego odbranu. Da biste odaljili protivnika od odbrane morate sa napadačima da igrate agresivnu odbranu. Ako vas neko previše ugrožava kao što nas je Dinamo, onda imate problema. U domaćem prvenstvu nismo još primili gol. Dinamo nas je stavio na mesto gde smo. Primali smo golove, videli ste i sami kako. Bilo je golova koji se zaista retko primaju. Teže je postaviti odbranu nego napad, tako i dalje mislim.

Upitan je trener Partizana i da li je "zabrinut" zbog stanja tima.

- Ako pričamo o odgovornosti, ne možete da primite šest golova na jednoj utakmici. Ja kao trener ne mogu to da dozvolim. Zabrinula me je cela situacija, zabrinulo me je što je još prošao neki period, a mi još kaskamo. Imamo jasnu sliku od koje sam se pribojavao, još od utakmica u Rusiji, bez obzira što smo tamo imali korektnije rezultate, ni tamo nisam bio zadovoljan ekipom.

Priključio se timu i Grimaldo.

- Grimaldo je izuzetno mlad dečko, došao sa drugog kontinenta, na treninzima je pokazao već neke stvari. Za to smo da se dovode mlađi igrači i tu ćemo ući u rizik, ali mislimo da će nam to doneti nešto. Očekujemo "osmicu" i napadača, eventualno još jednog krilnog igrača. Želimo da stvorimo igru kakvu želimo, ne tražimo alibi, doveli smo sve što smo primarno želeli. Na vreme sam dobio određene igrače koji su mi zaista bili neophodni.

Aleksandar Stanojević, Druženje sa medijima Foto: Nikola Tomić

Stanojević je i promeni koncept, doveo je mlađe igrače.

- Tako se radilo i u prošlim prelaznim rokovima. Naravno, ako dođe dobar stariji igrač, dovešćemo ga. Dobar igrač je uvek dobro došao, bez obzira koliko godina ima. Želimo malo da smanjimo budžet za igrače, a da oni budu kvalitetni. Vremena nema, ali to je posao. Potpisao sam na tri godine ugovor. Došao sam da bih ostao, ne da bih otišao posle tri meseca. Došao je Sulejmani sa novim skauting timom, za decembar takođe pravimo dobru priču. Probaćemo neke stvari da implementiramo i ovde i u Teleoptik.

Čini se da klub nije prihvatio njegove zahteve.

- Problem je što nismo prošli pripreme onako kako sam želeo. Dok smo bili u Sloveniji bio sam iznenađen da nismo ispratili intenzitet i količinu treninga. Drugi razlog jeste što neki hoće da idu, ostanu, nisu im glave tu. Moj zadatak je da to napravim da bude kako treba. Tako funkcionišem, ako ne mogu nekoga da promenim, onda moram da dovedem drugog igrača. Naišao sam na zid jer nisu svi počeli pripreme na vreme, a nisu uspeli da isprate intenzitet.

Aleksandar Stanojević, Druženje sa medijima Foto: Nikola Tomić

Da li Stjepanović može da dobije veću šansu?

- Treba da dobije šansu, radi izvanredno. Imamo i Arijagu koji pokriva veliki prostor. To je pitanje da li se odlučujemo da igramo sa ofanzivnijim i defanzivnijim. Imao je u Ubu utakmicu, zaslužio je šansu.

Da li je Dinamo Kijev zaboravljen?

- Ja odbolujem svaku utakmicu, ali tu noć. Ujutru kad se probudim, radim drugu utakmicu. Tako funkcionišem i to prenosim na igrače. Rekao sam im na sastanku ujutru sve i arhivirali smo tu priču. Igramo na tri dana, imam osećaj kao da je utakmica bila pre šest meseci. Mislimo samo na Pančevo, a u glavi nam je negde i Lugano.

Marko Savić pozvan u stručni štab?

- Što se Marka tiče, on je formiran trener i bilo bi neozbiljno i nekorektno njega da zovem. On može da radi u bilo kom klubu, on je za velika dela. Nisam ga zvao, zvao sam nekog njegovog saradnika. Na Teleoptiku sam još od Dinama, sve vreme sam ovde. Najlakše je ovde, imam ovde mir, već sam šest dana ovde

(Telegraf.rs)

Video: Stojković: Nisam primetio nijednu ozbiljnu šansu Danske, a ni naš raspad sistema

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нибрС

    3. avgust 2024 | 19:42

    Срам те било незналицо без трунке карактера...

  • janko

    3. avgust 2024 | 20:44

    Sad ponovo kmecanje svi krivi kad jsd propale drzave izgubi.More mars🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

  • Željko

    3. avgust 2024 | 17:31

    Bilo bi pametnije da malo duže boluješ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA