Bandović nakon poraza: "Mogu da budem ponosan na način na koji smo se suprotstavili Ajaksu"

 
L. I.
S. L.
L. I. S. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Novosađani pružili sjajan otpor

Fudbaleri Vojvodine poraženi su u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope od Ajaksa rezultatom 3:1, te su tako završili pomenuto takmičenje. Podsećanja radi, klub iz Amsterdama slavio je i u prvom susretu rezultatom 1:0.

Nakon ovog susreta svoje utiske izneo je trener Novosađana Božidar Bandović.

- Ja kao trener mogu da budem ponosan na način na koji smo se suprostavili Ajaksu, ali Vojvodina je isto tako veliki klub, taktički smo parirali odlično i bili smo u rezultatu do 85. minutu. U defanzivi smo se spustili niže, imali smo šansu sa Mihom u 45. minutu. Da smo tu dali gol dobili bi samopouzdanje i sasvim drugačija utakmica bi bila. Drugim poluvremenom sam zadovoljan, ali nedopustivo je da primimo dva gola iz dva šuta. Mislim da je prevagnuo induividualni kvalitet. Sve u svemu, mogu da budem prezadovoljan sa onim što smo pokazali u ove dve utakmice. Kad ne prođeš dalje postoji žal, ali ono što bih želeo da kažem je da pobednički mentalitet nije talentat, već priprema, fokusiranje disciplina. Mi kao klub imamo cilj, desiće se ovakvih utakmica, ali trebamo da budemo ponosni. Posle ovakvih utakmica ne treba zaboraviti viziju i cilj. Ogromno iskustvo ove dve utakmice. Očekuje nas Maribor. Hvala navijačima, bili su fantastični, i bravo za moje momke i ove dve utakmice koj smo odigrali - rekao je Bandović.

Upitan je trener Vojvodine i da li je ovo model kako bi njegov tim trebalo da igra.

- Ja mislim da sve ove utakmice koje smo odigrali, to je moja vizija kako trebamo da igramo. Vojvodina treba da ima jak intenzitet 90 minuta, to smo pokazali, posebno u prvenstvu gde hoćemo da dominiramo. Mislim da je to pravi put. Sigurno nam treba još vremena da bi postigli intenzitet, jer to ne ide iz meseca u mesec. Mislim da smo mnogo napredovali i pokazali dobre stvarri. Sav kredit ide igračima, prihvataju ono što rade, imamo dobru atmosferu, idemo dalje - rekao je Bandović

Na ovom meču nije bilo Seida Koraća, koji je ostao na klupi za rezerve.

- Što se tiče povreda  i toga, nama nije bilo 3-4 igrača vani, nadam se da će i Vukanović biti ok. Korać nije igrao jer sam smatrao da ova ekipa treba da igra. Imaće i oni šanse igraće opet. Igraće oni svi jer imamo mnogo utakimica, tako da će i on dobiti šansu i opet će igrati - rekao je Bandović.

On je takođe naveo da ostaje žal što se meč nije odigrao u Novom Sadu.

- Meni je žao što nismo igrali na Karađorđu, imali bi pun stadion. Ja ne volim izgovore, krećem od sebe i moram da analiziram utakmicu, ali jeste moj san da sa Vojvodinom kao trener igramo pred punim stadionom, a nadam se da će to uskoro i biti.

(Telegraf.rs)

Video: Bandović ponosan na svoje igrače: Pobedili Partizan na domaćem terenu nakon 8 godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lata

    2. avgust 2024 | 12:23

    Izgubiti sa 3:1 i biti ponosan na igru svoje ekipe to je realnost Srpskog fudbala.Nemamo trenere, nemamo strpljenja za naše mlađe igrače,jedino šta znamo dobro kritizirati suđenje i sudije.

  • jovanic1

    2. avgust 2024 | 00:53

    Ljubomir??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA