"Nismo spremni da budemo konkurentni ni za Superligu": Utučeni Stanojević najavio i promene u Partizanu

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 21

Čeka nas ludilo...

Fudbaleri Partizana izgubili su od Dinama iz Kijeva i u utakmici revanša u kvalifikacijama za Ligu šampiona sa 0:3, pa su ukupnim rezultatom 2:9 ispali od Ukrajinaca.

Nije mogao naravno da bude zadovoljan trener domaće ekipe, Aleksandar Stanojević, koji je istakao da je ovo realna slika u ovom momentu.

- Šta reći posle ovakvog dvomeča i današnjeg poraza? Ovo je naša realna slika u aktuelnom trenutku. Dinamo je druga dimenzija i po brzini i po taktici. Nismo mogli da pratimo brzinu i tempo rivala, lako smo primali golove... Tu smo gde smo i moramo dosta stvari da promenimo jer ne možemo ovako u Evropi.

Lugano je sledeći rival u Ligi Evrope.

- U ovom trenutku nemamo luksuz da razmišljamo o drugima već samo o sebi. Ne samo Luganu, već ne možemo u ovom trenutku da pariramo nikome u Evropi. Nismo za Evropu. Lugano je ekipa koja dominira, imaju oformljen tim koji igra zajendo duže vreme, ali da vidimo gde smo mi prvo.

Šta će sada biti u Superligi Srbije...

- Za ovaj nivo nismo spremni i treba da vidimo da li smo konkurentni za drugi nivo. Da vidimo da li smo spremni da budemo konkurentni za Superligu. Mislim da nismo spremni da budemo konkurentni ni za Superligu. Imam iskustvo iz kojeg to imam pravo da procenim, ali ćemo raditi. Iskreno nisam očekivao ovakvu situaciju. Treći put sam ovde, prolazio sam razne situacije, ali ova je veoma teška.

Da li će u Partizanu biti promena?

- Moramo da promenimo igrače koji su u prošlosti pokazali da ne mogu da igraju na nivou Evrope. Videćemo, dosta igrača ima ugovore i teško je sve promeniti. Pokušaćemo da dovedemo još dva-tri pojačanja i da potom da sačekamo sledeći prelazni rok kako bismo napravili ono što želim. Patimo, teško nam je. Pokušaćemo da napravimo promene u budućnosti.

I Duljaj je prošlog leta imao slične poteškoće...

- I prethodni trener je na ovakav način ispao iz Evrope. Ja sam na sličan način ispao iz Evrope i ako hoćete nešto da uradite morate da promenite igrače. Ne mogu da ja odem za tri dana, već igrači koji su pokazali u prethodnom sazivu da ne mogu ono što se od njih očekuje, a ne mogu ni sada. Prethodna selekcija nije pokazala šta je trebalo da pokaže. Moj stav je da moramo da prođemo dva prelazna roka da bude po mom ukusu.

Kaže da je svestan šta je potrebno Partizanu.

- Niko nije doneo ništa u ofanzivi. Ovde smo bili za nijansu opasniji nego u Poljskoj. U Poljskoj nismo ništa uradili. Jednom smo ušli u šansu i postigli dva gola. Mnogo sam stvari prošao, znam gde su problemi i kako ću ih rešiti, ali potrebno je da se prvo ispune neke stvari koje smo dogovorili. Pokazao sam u najbližoj prošlosti da znam kako se igra u Evropi, kako se prezimljava, kako se igra u Ligi šampiona... Svestan sam i znam šta mi je potrebno, to sam i predočio. Očekivao sam i očekujem da se neke stvari reše.

(Telegraf.rs)

Video: Šovkovski komentarisao dvomeč sa Partizanom: "Ova ekipa je kao organizam"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Па где си Станоје

    31. jul 2024 | 23:57

    Забринуо сам се за тебе. Баш сам се питао да ли си још ту. Да ниси случајно вечерас дао неопозиву оставку на место тренера Партизана, али сада видим да ниси. Добро је.

  • Ekica

    1. avgust 2024 | 07:21

    Trener ima pripreme ..i tu vidi kakva je ekipa..on pocelo prvensto nista nije uradio..i kuka

  • Dule fudbal

    1. avgust 2024 | 05:45

    Glavno pitanje za trenera. Šta ste radili tokom priprema ? Igrali jamb ili naporno trenirali ? Ćutiš i radiš. Motivišeš igrače. A ne samo izgovori. Izgovori.. To kad se promeni, biće nam bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA