Nova katastrofa Partizana: Dinamo i u Beogradu sa pola snage isprašio crno-bele

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 32

Loše izdanje crno-belih

Svetlosnim godinama je Liga šampiona daleko od Partizana, čak i u susretima sa osrednjim evropskim ekipama kakva je Dinamo iz Kijeva, a kao temelj tih navoda čvrsto stoje dva ubedljiva poraza crno-belih, u kojima su u dva meča primili devet, a postigli dva gola. U beogradskom duelu, pred sablasno praznim tribinama, koji je više ličio na kontrolni, nego li takmičarski, ukrajinski velikan je sa 20 posto mogućnosti lagano savladao izabranike Aleksandra Stanojevića sa 3:0 i zasluženo se plasirao u treće kolo.

Nije to više ni stvar sistema, taktike ili izbora igrača, postojeći tim Partizana jednostavmo nema ni moći, ni karaktera da igra na ozbiljnijem nivou, niti uopšte reaguje na zahteve Aleksandra Stanojevića.

Utakmica sa Jedinstvom na Ubu je očito bila samo "optička carka" da se nešto pomerilo sa mrtve tačke, jer u prvih 45 minuta sa Dimamom iz Kijeva tim iz Humske nije pokazao ama baš ništa. Ako je u Lublinu imao makar 25 ili 30 minuta solidnog fudbala, pa i vođstvo, u sablasno praznoj Humskoj crno-beli su bili, blago rečeno - očajni. Bez želje, htenja, volje, bez trčanja sa i bez lopte, bez moći da se iole suprotstave kijevskom klubu, koji se u većem delu prvog poluvremena igrao sa njima kao mačka sa mišem.

U odnosu na prvi susret, Partizan je mlako ušao u utakmicu, mada je naoko delovalo da sa trojicom igrača ispred golmana Jovanovića i dvojicom bekova koji se spuštaju u defanzivnoj tranziciji kontroliše napade Dinama, no, sve je to bio samo privid.

Crno-beli jesu držali poziciju, ali su zapravo bili bezidejni, napadački impotentni, statični kao da je u pitanju kontrolni meč u prvioj fazi priprema, kada su noge najteže, a ne kvalifikacioni za Ligu šampiona.

Takav pristup i bezglave, panične reakcije koštale su ih komičnog gola već u 17. minutu kada su iz sopstvenog kornera kažnjeni u kontri. Prvo su očajno odreagovali na "drugu loptu", potom su četvorica igrača Dinama istrčala ceo teren, dok su domaći fudbaleri "grebali" da zatvore, uspeli da stignu, ali je onda Aldo Kalulu napucao Leonarda Ovusua i ostavio zicer Andreju Jarmolenku, kome je završnica bila rutina - 0:1.

Do kraja prvog dela, utakmica je ušla u dosadu, u kojoj su gostujući fudbaleri sa lakoćom, na 30 posto mogućnosti držali sve konce igre u svojim rukama, dok je Partizan izgledao nemoćno, često i nezainteresovano.

U takvim okolnostima Dimao je imao još nekoliko vrlo dobrih napada, uz dva odlične prilike za Jermolenka i Šaparenka, ali se činilo Ukrajinci ne stiskaju do kraja, da samo odrađuju posao svesni da preko puta stoji (bukvalno) tim koji ne može da im napravi nikakav problem.

Podatak da Partizan za 45 minuta nije uputio nijedan udarac u okvir gola, da je imao posed oko 40 posto i da, što je i najcrnje, nije spojio dva dobra napada, svedoči o utisku totalne nemoći...

Partizan je u nastavak ušao nešto agresivnije, organizovanije, ali i rešenije u poslednjoj trećini terena i to je već u prvih nekoliko minuta rezultiralo sa dve odlične prilike, obe za Mateusa Saldanju, U prvoj situaciji Brazilcu je centrirao Jurčević, on se izvukao čuvarima i dobro šurirao glavom, no, lopta je pogodila stativu. Četiri minuta kasnije, takođe je stvoren višak na levoj strani terenu, s tim da je ovoga puta centrirao Goh, a napadač crno-belih je gađao pored stative.

I u polju je Partizan delovao za nijansu konkretnije, mada je Dimamo posle pomenuta dva upozorenja skupio odbranu i sprečio prilaze golu, ali je bez mnogo stresa prepustio crno-belima loptu na svojoj polovini, kontrolišući prilaze i protok bez problema.

Vremenom, u besomučnom, krajnje sporom i bezidejnom kruženju Partizan je polako počeo da gubi fokus, pa je Stanojević već u 64. minutu izvršio trostruku izmenu, pružajući šansu Severini, Nathu i Trifunoviću.

Minut kasnije, crno-beli su kažnjeni i drugim golom. Bio je to 65. minut kada je u jednom od prvih kontakata Natho uputio malo težu loptu ka Filipoviću, koji je panično, člankom, izbacio kratku parabolu i omogućio Dinamu posed na sredini terena, odakle je Dubinčak sjajno proigrao Vladislava Vanata u prostor. Fudbaler je ušao u kazneni prostor,. kasnio je Marković, koji ga je srušio, a sudija Martin Barbu je odmah pokazao na bvelu tačku. Isti igrač je izveo kazneji udarac i duplirao prednost - 0:2.

Sve je bilo odavno gotovo još pre pomenutog gola, ne u beogradskom, već u prvom duelu u Poljskoj, ali u Humskoj sve treba da zabrine činjenica da je Partizan delovao apsolutno nemoćno, sporo, tromo i kada se činilo da bi sami igrači Dinama rado zamolili sudiju da označi kraj već u 80. minutu.

Promenio je Stanojević igrače u napadu, prekomponovao i odbranu, ali su crno-beli zamalo i posle toga kažnjeni, no, imali su sreće da je Vološin pogodio prečku sa dva metra, iako usamljen, odnosno da je VAR poništio pogodak Popova u 87. minutu.

Ipak, u nadoknadi vremena Karavajev je postigao i treći pogodak. čineći katastrofu Partizana potpunom. Klub koji se nekada borios a evropskim alama, dva puta stizao do krupne faze Lige šampiona ostao je u prahu i pepelu, bez realne osnove da i posle dvomeča sa Luganom stigne do Evrope.

(Z. Ivković)

Video: Stanojević: Za sada nismo pokazali da možemo da igramo na evropskom nivou

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    31. jul 2024 | 19:10

    Osam stranaca u sastavu i ostatak,dokle smo došli,dno dna,igraju li bre naša deca fudbal

  • Gile PFC

    31. jul 2024 | 20:40

    Šamroje odlična ti ova nova formacija.

  • 033

    31. jul 2024 | 20:53

    Lepo i to odmah, pod hitno se pozdraviti sa Kaluluom, Zahidom, Owusuom, Gohom. Što pre to bolje za Partizan. Ovo su igrači koji treba da donesu prednost na terenu a ne da budu samo figure na terenu. Oni koji su ih doveli neka nam objasne iz kog razloga su to učinili i kad su ovi igrači napravili prevagu na terenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA