Tim Partizana za revanš sa Dinamom: Stanojević menja sistem, ali ima i plan B

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 11

Trener crno-belih traži dobitnu formulu za tim iz Kijeva, ali i putokaz za budućnost crno-belih

Prvi meč je bio za zaborav, drugi teško može da donese potpuni preokret i ispravi sve "krivine" iz Poljske, ali možda može da bude smernica treneru Aleksandru Stanojeviću, posle dobre igre i rezultata protiv Jedinstva na Ubu, da Partizan ipak vidi svetlo na kraju tunela, da je fijasko sa Dinamom iz Kijeva bio proces sazrevanja tima, ideje, koji bi u nekim drugim kvalifikacijama mogao da donese benefite i grupnu fazu.

Kako bilo, crno-beli će u sredu na stadionu u Humskoj (20.00, Arena sport Premium 1) tražiti iskupljenje pred praznim tribinama i način da poprave utisak, gorak ukus iz susreta sa timom koji sigurno nije toliko jači, ali je iskoristio sve slabosti i greške u Lublinu kako bi u Beogradu mirno dočekao narednu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Stanojević, pak, nastavlja da traži pravu formulu, tim, karaktere koji su sposobni da nose breme Partizana, jer, posle dva vezana teška poraza u Evropi, mnogo je pitanja, nedoumica, sumnji. Čak i samog trenera, koji se, prema sopstvenom priznannju, prvi put u karijeri našao u sličnoj situaciji.

Prvi put sa tri štopera

FK Partizan Sastav 3 Foto: Telegraf.rs

Otuda je rešio da rizikuje, da pokuša da promeni sistem, izbor igrača, zahteve, jer gore od onoga u Lublinu, pre sedam dana, jednostavno ne može.

Otuda je trener crno-belih za sutrašnji revanš ekipu "spakovao" sasvim drugačije. Za početak, promenio je sistem u 3-4-3, sa izuzetno ofanzivnim bekovima - Milanom Lazarevićem, kome će to biti debi u crno-belom dresu, te Marijom Jurčevićem, koji imaju sposobnost ponavljanja, ali i pokrivanja cele strane.

Centralno u odbrani će biti pozicionirana tri fudbalera: Aleksandar Filipović (desno), Svetozar Marković (centralno), odnosno Nihad Mujakić (levo), čiji zadatak će biti da osiguraju bedem ispred gola Aleksandra Jovanovića, upravo uz pomoć pomenutih Lazarevića i Jurčevića, koji će se u defanzivnoj tranziciji spuštati u poslednju liniju.

Povratak Leonarda Ovusua

Leonard Ovusu, FK Partizan Foto: MN Press / Marko Metlas

U veznom redu, pak, neće biti mnogo promena u izboru igrača, ali hoće u zahtevima. Ukoliko se Kervin Arijaga ne oporavi od povrede zadnje lože, priliku će kao defanzivni vezni dobiti Leonard Ovusu, vezista koji je preskočio prve duele u sezoni.

Uz njega, sa obavezom da pomaže odbrani, ali i bude spoj između odbrambene i napadačke linije, sa pojavljivanjem iz drugog plana, delovaće Gajas Zahid, kome, čini se, ipak više odgovara pozicija kada je bliže protivničkom golu, jer mu "trka" nije jača strana.

Udarni trio u napadu činiće Kcander Severina (desno), Aldo Kalulu (levo) i Mateus Saldanja, koji je na Ubu odmarao... Usled činjenice da će Partizan porvi put u sezoni igrati u pomenutom sistemu 3-4-3, Stanojević je sa svojim stručnim štabom pripremio "plan B" (4-4-2), koji će biti aktiviran istog trenutka ukoliko se dogodi da primarni sistem i ideja za meč sa Dinamom ne funkcionišu.

Stanojević je, dan pred utakmicu, izrazio nadu da je utakmica sa Jedinstvom možda nagovestila mali pomak u odnosu na pripreme i početak sezone, kada je Partizan zaista loše izgledao.

Tim povodom na klupu ili tribine je još protiv Jedinstva preselio Jung-Džun Goha, Nikolu Antića, Natana De Medinu... Silom prilika je, usled povrede Arijage, vratio u tim Ovusua, dok će priliku sa klupe sačekati Đorđe Jovanović, koji je u meču za vikend postigao dva gola, Nemanja Nikolić, iskusni Bibars Natho, mladi Trifunović, Stjepanović...

(Telegraf.rs)

Video: Stanojević: Za sada nismo pokazali da možemo da igramo na evropskom nivou

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA