UEFA kaznila Borac iz Banjaluke zbog skandiranja "Kosovo je Srbija"

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Egnatia je već ranije kažnjena sa 10.000 evra jer su njeni navijači tokom revanš meča skandirali "Ubij četnika,"

Disciplinska komisija UEFA-e odlučila je da kazni FK Borac iz Banja Luke zbog ponašanja njihovih navijača tokom meča protiv albanske Egnatije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Naime, navijači Borca su skandirali "Kosovo je Srbija," što je dovelo do prekida utakmice na oko deset minuta. Zbog toga je Borac kažnjen sa 15.000 evra.

S druge strane, Egnatia je već ranije kažnjena sa 10.000 evra jer su njeni navijači tokom revanš meča skandirali "Ubij četnika," što je izazvalo reakciju bosanskohercegovačkog prvaka koji je zapretio napuštanjem susreta.

Paralelno s ovim vestima, banjalučki klub je izdao saopštenje povodom revanš utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv PAOK-a. Klub je naglasio da će biti zabranjen ulazak navijačima s obeležjima grčkog šampiona i njegovih prijateljskih klubova. Ova zabrana posebno se odnosi na navijače beogradskog Partizana, Grobare, kojih u Banjoj Luci ima u velikom broju.

Takođe, od ranije je poznato da navijača PAOK-a neće biti na ovoj utakmici zbog incidenata koje su izazvali prošle sezone u Ligi konferencija.

Podsećamo da će se revanš između Borca i PAOK-a odigrati u sredu s početkom u 21 sat. U prvom susretu u Solunu, grčki tim je pobedio sa 3:2.

(Telegraf.rs)

Video: Delije sa bakljama i barjacima prošle kroz Trg partizana: Ludnica u korteu navijača Zvezde u Užicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raso

    30. jul 2024 | 07:30

    Pa jel nije!?!? Koliko ja znam jeste! To sto je privremeno oteto...pa nije prvi put...cekali 500 pa docekali...pa procice i ovih 500...

  • Paja

    30. jul 2024 | 07:24

    Zašto?Zar Kosovo nije Srbija?

  • Kole

    30. jul 2024 | 09:24

    Za ubij Srbina 10000e kazna,a za nesto sto je istina,Kosovo je Srbija kazna 15000e e ufea sram te bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA