Partizan na Ubu traži bodove mira pred revanš sa Dinamom: Debi Jurčevića, rotacija na krilima

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Crno-beli će na teren sa istim bonusima kao i u duelu sa Napretkom, u 1. kolu

Gledajući trenutnu formu i rezultate u prvom kolu Superlige sa Napretkom (1:0), odnosno u kvalifikacijama za Ligu šampiona sa Dinamom iz Kijeva (6:2), rado bi u Partizanu verovatno preskočili ili "prespavali" gostovanje Jedinstvu sa Uba dok ne kompletiraju ekipu (20.00, ASrena sport Premium 1), ali takmičarski kalendar je nemilosrdan. Crno-beli će na rasprodatom stadionu "Dragan Džajić" težiti jedino pobedi bez drame, dok je sve ostalo u ovom trenutku, bar dok se situacija ne stabilizuje, potpuno u drugom planu.

Nije mnogo trener Aleksandar Stanojević menjao u sastavu pred duel sa Jedinstvo, biće to zapravo "miks" odluka iz prethodne dve utakmice, uz dve promene u odbrani i dve rotacije u veznom redu. Jer, da se ne lažemo, i nema drugog, odnosno šireg izbora, a valja misliti i na revanš sa Ukrajincima.

Jedino što će se drastično razlikovati u odnosu na prethodni period je debi novog levog beka Marija Jurčevića, koji će u prvoj postavi zameniti Nikolu Antića, neprikosnovenog u poslednjih godinu dana na toj poziciji.

Jurčević je u Humsku stigao sa zakašnjenjem, tek pred drugu fazu priprema u Rusiji, pokušavao je i verovatno još pokušava da uhvati ritam ostatka tima. No, kako je Antić u prethodne dve utakmice bio poprilično "kritičan" ispred svog, a bez značajnog doprinosa pred protivničkim golom, Stanojević je odlučio da proveri novajliju i praktično ga proba pred revanš sa Dinamom iz Kijeva.

Što se bonusa tiče, izbor je i tu sužen, jer Ibrahim Zubairu, koji je projektovan za to besmisleno pravilo FSS, nije još uvek dobio srpski pasoš, jer se, gle čuda, procedura nekako otegla... Otuda će na teren od prvog minuta desni bek Vukašin Đurđević i krilni napadač Nemanja Trifunović, kako bi se silom nametnuti besmisao "kuće fudbala" ispunio u potpunosti.

Sve ostalo je manje-više poznato, s tim da će Stanojević zarotirati i krila, te će se Aldo Kalulu preseliti na klupu za rezervne igrače, dok će ovoga puta, za razliku od prvog duela sa Napretkom, na teren od početka Kcander Severina (sa Kruševljanima je bilo obrnuto).

Takođe, šansu će od prvog minuta dobiti i Bibars Natho, koji je u prethodna dva duela šansu dobijao sa klupe, dok će Goh čekati svoju šansu u nastavku meča sa Ubljanima.

Otuda je pretpostavka da će Partizan meč sa Ubljanima početi u sledećem satsavu: Jovanović, Đurđević, Marković, Mujakić, Jurčević, Arijaga, Zahid, Severina, Trifunović, Natho, Saldanja.

(Telegraf.rs)

Video: Stanojević burno posle prvog kola u Superligi: "Titula se ne osvaja kao tralala, šićfirić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZEMUNAC

    27. jul 2024 | 17:01

    LADNO PRIMATE 3.GOLA !

  • Coka

    27. jul 2024 | 18:37

    Prvenstvo od prvog kola nije regularno zbog nelegalne odluke FSS i bonus igraća. Ne poštuju svoj Statut.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA