Partizan našao krilo u Peruu: Crno-beli kupuju Žoaa Gimalda iz Sporting Kristala za 1.000.000 evra

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 18

Fudbaler stiže u Humsku da pojača konkurenciju u ofanzivnom delu tima

Perspektivni krilni napadač Sporting Kristala - Žoao Grimaldo (21) biće osmo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku, saznaje Telegraf. Reprezentaivac Perua sttiže u Humsku kako bi pojačao konkurenciju i podigao kvalitet u ofanzivnom delu tima, a crno-beli će za njega isplatiti preko 1.000.000 evra obeštećenja.

Pozicija krilnog napadača je označena kao prioritet još početkom juna meseca, kada je trener Aleksandar Stanojević, pored odbrambenih, tražio osveženja i u napadačkom delu tima.

Većina poslovanja u prelaznom roku je odrađena na vreme, posebno u defanzivnom delu tima, ali se, sve do mečeva na turniru u Rusiji i prvog kvalifikacionog za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva, verovalo da napadački potencijal postoji i da taj deo može i kasnije da se sprovodi u delo.

Demanti je bio surov, Dinamo je nadigrao Partizan i ogolio sve slabosti, koje su stručni štab i čelnike i naveli da se vrate prvobitnom planu. Razmatranu smo mnoga rešenja, kao i uvek, neka su bila prava, ali nedostupna, neka, pak, nisu ispunjavala kriterijume, a onda se na "radaru" pojavio Žoao Grimaldo i Partizan se naprosto "zalepio" za njega, spreman da ide do kraja kako bi ga angažovao.

Nije bilo jednostavno, što zbog cene, jer se radi o fudbaleru koji mlad, a već dokazan u svojoj zemlji, bio je omladinski, mladi i trenutno je A reprezentativac Perua, samim tim nije jeftin. Uz to, uvek je komplikovano pregovarati sa igračima i klubovima iz Južne Amerike zbog vremenske razlike, zahteva vreme i strpljenje, ali je Grimaldo jednostavno bio izbor svih u Partizanu.

Nekoliko dana je trajala prepiska i sa fudbalerovim klubom Sporting Kristalom, sa kojim napadač ima važeću ugovor do 31. decembra 2025. godine. ali i samim Grimaldom, koji bi mogao da bude ozbiljan, isplativi projekat Partizana.

Radi se o momku koji ima samo 21 godinu, ponikao je u ekipi Ester Grande Bentin i već u mlađim kategorijama prešao u redove Sporting Kristala iz Lime, u kome je takođe prošao deo fudbalskoj školovanja, ali i postao profesonalac.2021. godine.

U prvih šest meseci sezone 2021/22 odigrao je 25 mečeva, uz šest golova i četiri asistencije, ali je već u prošloj sezoni postao nezamenljiv u prvom timu Sporting Kristala (43 meča, osam golova, šest asistzencija), a u istom stilu je nastavio i u tekućem takmičenju (18 mečeva, tri gola i četiri asistencije od početka sezone). Sa Sporting Kristalom je osvojio jednu titulu prvaka države i jedan nacionalni Kup.

Grimaldo je profil igrača koji bi verovatno dobro došao većini klubova. Izuzetno je brz, agresivan, prodoran, moćan u igri jedan na jedan, uz temperament koji krasi igrače sa tog podneblja.

Može da pokriva i levu i desnu stranu na krilnim pozicijama, čak i da odgovori kao ofanzivni vezni, odnosno drugi napadač. Igrač će u Beograd stići u nedelju uveče.

U svakom slučaju, Partizan bi trebalo da dobije igrača koji će na terenu doneti razliku u kvalitetu, a u budućnosti i dobru zaradu.

(Z. Ivković)

Video: Saldanja doneo pobedu Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    27. jul 2024 | 10:39

    Nemamo mi kao neki za Pume i motike, igrače od 20milki. Mi trazimo pojačanja iz cirkus liga jer nas država ugnjetava čak i unutar kluba od sabotera na klupi Partizana do vazure u upravi

  • Cezar

    27. jul 2024 | 11:29

    Baš ga nahvaliste,za sve je dobar a kao golman ništa nerekoste...

  • Baks

    27. jul 2024 | 10:41

    Ovi još dovlače strance, 🤣🤣🤣 pa ko ce navijati za vas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA