Partizanova trka sa vremenom: Pojačanja do Lugana ili put u propast! Ove 3 pozicije su hitne

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 18

Crno-beli pod hirno moraju da angažuju bar dva nova fudbalera ukoliko ne žele scenario iz prošle sezone

Utakmica protiv Dinama iz Kijeva, u kojoj je Partizan glatko poražen (6:2), ogolila je sve mane postojećeg tima crno-belih, koje nisu od juče ili od početka ovoga leta, već od pre godinu dana kada je tim iz Humske takođe preživeo brodolom u Evropi protiv Nordsjelanda.

To je valjda sada jasno svima u Humskoj, jasno je da mora da se izvrši dopunska selekcija, da se dovrši započeti posao i pojačaju bar tri pozicije kako bi tim bio konkurentan u ligi i sposoban da se bori za grupnu fazu Lige Evrope sa, izvesno je, Luganom.

Target se nije menjao u odnosu na sam početak prelaznog roka, Partizan će gledati da u bliskoj budućnosti najpre reši problem u centralnom delu veznog reda, gde je neophodna kvalitetna "osmica", profila nekadašnjeg prvotimca Kristijana Belića. Dakle, igrač koji ima brzinu i sposobnost da se ponavlja u oba smera, da bude koristan u odbrani i napadu, a da uz to bude i "motor" ekipe u kriznim momentima.

Osmica i krilo pod "moranje"

Crno-beli su imali nameru da angažuju Ifeta Đakovca iz TSC, no, ni ponuda od milion evra nije ubedila čelnike iz Bačke Topole da puste svog igrača, a Partizan nije želeo da čeka u nedogled. Crno-beli su pikirali i Leonarda Lopeza iz Serkl Briža i ta priča još "živi", s tim da igrač ima mnogo nedoumica u vezi sa dolaskom u Srbiju (gluposti o rasizmu), ali ima i još nekoliko ponuda na stolu, te još vaga.

Leonardo Lopez Hoće li Lopez završiti u Humskoj? Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Naravno, ima i Partizan još nekoliko opcija sa kojima razgovara i pregovara i onog trenutka kada se sklope kockice, klub će reagovati.

Vrlo slična priča je i u slučaju krilnog napadača, gde crno-beli takođe žele da pojačaju konkurenciju sa nekim ko će praviti ozbiljnu razliku i doprineti i igrački i statistički. Nekoliko opcija je na stolu, pregovori se vode i postaće intenzivni u narednim danima, kako bi se obezbedilo pojačanje do narednog evropskog susreta. Istina, u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Treća pozicija je takođe označena još početkom juna, jer se već tada znalo da će Samed Baždar biti prodat, a da istim putem, u dogovoru sa klubom, ide i Mateus Saldanja, samo posle utakmica u Evropi. Oko napadača Partizana je ponovo jagma agenata i klubova, crno-beli su u četvrtak odbili Al Džaziru za 6.500.000 evra (2.000.000 plata igraču), odbili su još nekoliko sličnih mogućnosti, jer traže između deset i 12 miliona, plus procente i bonuse za svog najefikasnijeg igrača.

Priprema za život posle Saldanje

Dakle, izvesno je da će Saldanja do kraja prelaznog roka napustiti crno-bele i sasvim jasno da je neophodno da se angažuje napadač sličnog kvaliteta. Jer, svako odstupanje bi samo dodatno oslabilo ekipu, koja je, rekosmo već, sumnjivog kvaliteta za evropske okvire, a pitanje je da li je konkurentna i u domaćim okvirima, s obzirom na aktivnosti, dobre poslove Crvene zvezde, Vojvodine, TSC i Čukaričkog u prelaznom roku.

Neki poslovi su odrađeni na vreme (Mujakić, Jurčević, Arijaga, Zubairu, Jovanović), sa nekima se kasnilo (Lazarević, Đurđević), a neki jednostavno nisu došli na red, iako su bili prioriteti i naprosto su morali, pa je plaćena skupa cena u poljskom Lublinu.

Partizan je sada u trci sa vremenom, postojeći kadar očigledno nema kapacitete da se nosi sa evropskim zahtevima i pojačanja su neophodna, jer bi još jedna godina bez grupne faze nekog evropskog takmičenja i novca koji ona garantuje, donela katastrofu širih razmera.

(Telegraf.rs)

Video: Vazura o novitetima na stadionu u Humskoj: Biće ih još u narednom periodu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    26. jul 2024 | 14:09

    Najveće pojačanje bi bio hitan odlazak kompletne uprave i trenera. A onda sve iz početka.

  • Др

    26. jul 2024 | 13:43

    Е, ово је циркус! Чуј,само три позиције су хитне , а остале су супер,!???

  • namjera je vidljiva

    26. jul 2024 | 13:35

    Cijela srbija i balkan vidi sta se radi,,koga se pravi budalama.Ovaj trener je POSLAN da odradi ono sto je zapoceo od odlaska save milosevica.Svi koji su bili posle njega oi opet on su na zadataku da SE RUSI I UNISTAVA Partizan.sad se ko fol nesto zuri..koga zavitalavte..recite otvoreno ..pa upravu se ne moze smijeniti..zna se ko ne da ..dok narodu to jest pravim navijacima ne padne mrak..onda nema lige nema laznih prvaka nema sporta..a na prgu ste toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA