Krilni napadač Partizana još ne ispunjava bonus pravilo: Zubairu čeka srpski pasoš

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Crno-beli su na vreme podneli zahtev, ali procedura dobijanja državljanstva za igrača se iz nekog razloga otegla

Možda ste pre izvesnog vremena pročitali da je krilni napadač Partizana - Ibrahim Zubairu dobio državljanstvo Srbije i da će stručni štab Partizana već od 1. kola na njega računati kao na bonus igrača više u rotaciji, no, to ne odgovara istini.

Zubairu jeste, shodno zakonu, podneo uslov za naš pasoš, ali procedura još nije okončana i pitanje je da ći će crno-beli na fudbalera moći da računaju u tom statusu na sutrašnjem meču protiv Jedinstva sa Uba (Arena sport Premium 1, 20.00).

Odluka o tome bi, kako stvari trenutno stoje, trebalo da bude doneta u toku današnjeg dana, ali praktično ne zavisi ništa od Partizana, već od administracije Republike Srbije.

Zubairu je, shodno činjenici da u našoj zemlji boravi već dve godine, podneo zahtev za srpski pasoš odmah po prelasku u redove crno-belih i donekle je uobičajena praksa da proces traje 20-tak dana.

Međutim, odužilo se i, iako su u Humskoj imali uverevanja da će igrač dobiti pasoš do početka Superlige, to se nije dogodilo do meča sa Napretkom, niti do danas, kada se, veruju u Partizanu, očekuje konačni rasplet i "zeleno svetlo" da igrač može da bude korišćen kao bonus.

Pitanje je gde i zašto nastao zastoj kada smo u bliskoj prošlosti bili svedoci da su internacionalci dobijali pasoše u ekspresnom roku, sa tek nekoliko meseci boravka u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • a u tirani muk

    26. jul 2024 | 11:29

    hajd pogodite ko koci ...hahah

  • Boki 61

    26. jul 2024 | 14:00

    Po kom osnovu fudbaleri po hitnom postupku dobijaju drzavljanstvo. Cime to zasluzuju. Time sto ce za koji mesec eventualno godinu da iznesu novac iz zemlje. Moja snaja je iz Njujorka u Srbiju dovela dvoje male dece i dosla da deca odrastaju kao Srbi. Ona se 5 godina bori za drzavljanstvo. Potrebno je sto garancija. Od toga da ce biti izdrzavana do toga da ce biti zdravsveno osigurana i sta sve ne jos. Da ne pricam da garanri za nju miraju imati pare na racunu primanja kao da su Norvezani. A neki Kaga ,Kangva i kojekakvi samo sto sutiraju loptu mogu precicom do drzavljanstva. I da podsetim Drazu kad zna odakle je partizan neka kaze i zvezda odakle je. Bice da ni zvezda nema bas nikakve veze za njegovim identitetom.

  • Jelenko

    26. jul 2024 | 19:33

    A lako je pretpostaviti ko koci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA