Dao 3 gola Zvezdi na Marakani, slomili mu vilicu, sada se vratio na srpske terene posle 5,5 godina

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Igrao je protiv Radničkog u četvrtak veče u kvalifikacijama za LK

Kada je u zimu 2019. napustio Čukarički i terene po Srbiji, teško da je crnogorski fudbaler Darko Zorić pomišljao da će se na iste vratiti tek nakon pet i po godina!

U porazu svog Mornara od Radničkog iz Kragujevca rezultatom 1:0, mnogima je za oko zapao fudbaler vrlo dobro poznat ovdašnjoj javnosti - momak koji je tokom karijere, pored Čuke, igrao i za Borac iz Čačka.

Upravo je u dresu čačana Zorić odigrao svoju najbolju utakmicu u karijeri, kada je na Marakani dao tri gola Crvenoj zvezdi i asistirao za još dva - u onoj čuvenoj pobedi Borca od 5:1.

- To se ne zaboravlja nikada. Bila je to prelepa noć. Sve nam je polazilo za nogom. Ušli smo opuštenije meč. Nismo imali šta da izgubimo. Jedna utakmica, a igra se na Marakani. Međutim, i Zvezda nas je mnogo potcenila. Nisu smeli, jer je Borac bio drugi ili treći. Mi smo to iskoristili i praktično svaki šut je bio gol. Oni su tada igrali visoko, na 30-40 metara od svog gola, a mi smo to sjajno koristili i preko odbrane dolazili do prilika i golova - rekao je Zorić svojevremeno za Telegraf i dodao:

- Kada smo došli u Čačak autobusom, dočekao nas je veliki broj navijača. Iskren da budem, nisam ni video da ih toliko ima. Mi smo slavlje počeli još u autobusu, da bi potom svi zajedno slavili veliki trijumf. Burna noć je bila. Kao i jutro.

Bio je Zorić svojevremeno na korak od prelaska u Zvezdu 2013. godine.

- Ponudu Zvezde sam dobio 2013. godine kada sam bio najbolji igrač Crne Gore. Dragan Džajić me je lično zvao. Ja nisam mogao da verujem. Prvo je zvao mog menadžera i rekao ''Hoću da se čujem sa dečkom, dajte mi ga.'' Onda sam ja pričao s njim, glas mi je drhtao. Bio sam dete i pričao sam sa takvom legendom jugoslovenskog i svetskog fudbala . Pitao me je da li bi voleo da dođem u Zvezdu i rekao sam; ''Naravno da bih voleo, to mi je velika želja.'' Nikada nisam ni krio da sam veliki navijač Zvezde.

Zorić je u Borcu bio pozajmljen igrač AEK-a, potim je 2017. prešao u redove Čukaričkog gde je doživeo tešku povredu - polomljena mu je vilica na meču sa Radničkim iz Niša.

- Naš fudbaler Darko Zorić doživeo je prelom vilice u meču sa Radničkim,a zanimljivo je da sudija nije svirao ni faul za Čuku uprkos tome što se udarac laktom dogodio pred njegovom očima. Zorke, drži se - oglasili su se tada iz Čuke.

Sa Banovog brda je otišao u Kazahstan, tamo proveo tri godine, zatim je nosio dres Dečića pre nego što je pojačao ekipu iz Bara koju je golom u Gruziji u prethodnom kolu i odveo na megdan Radničkom.

(Telegraf.rs)

Video: Roki ušao u ring i zapalio arenu u Puli!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    26. jul 2024 | 08:50

    Prvi gol pola metra igrač Borca u ofsajdu,pa još jednom kada je izbio ispred golmana pa centrirao sa desne strane,to je u doba Toleta Karadžića

  • Vuk

    26. jul 2024 | 09:07

    Tačno tako !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA