Mešovita "sreća" timova sa Balkana u Evropi: Hajduk slavio, Sarajevo bez golova, nije Bravo za Zrinjski

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ekipa Drite iz tzv. Kosova pobedila na Islandu

Fudbaleri splitskog Hajduka uspešno su krenuli u evropske kvalifikacije, pošto su na domaćem terenu savladali ekipu HB Torshavna golovima postignutim u prvom poluvremenu - 2:0 (2:0).

Strelci za Hajduk bili su Uremović u 19. minutu i Livaja sa penala u 30. minutu, čime je splitski klub stekao finu zalihu pred revanš koji se igra za sedam dana na hladnom severu.

U meču odigranom u prestonici Bosne i Hercegovine na stadionu "Asim Ferhatović Hase" pred čak 26.576 navijača, Sarajevo je remiziralo bez golova sa Spartakom iz Trnave iz Slovačke.

Imali su domaćini više od igre, ali na kraju nisu pronašli put ka golu, mada su uputili čak 14 udaraca ka njemu, od čega tri u okvir.

Zanimljiv meč viđen je malo južnije, Bravo iz Ljubljane je pobedio Zrinjski iz Mostara u lokalnom balkanskom derbiju minimalnim rezultatom - 0:1 (0:1).

Jedini pogodak postigao je Ivanšek u 16. minutu utakmice.

Treba istaći i da je Maribor prišao potencijalno bliže duelu sa Vojvodinom (ako Lale izgube od Ajaksa ukupno), pošto je danas srušio Univerzitateu iz Krajove na "Ljudskom vrtu" - 2:0 (0:0).

Pogotke su postigli Repas u 57. minutu i Jakupović u 88. minutu.

Za kraj, ekipa Drite sa tzv. Kosova pobedila je na gostovanju na Islandu ekipu Breidablika i tako stekla zalihu pred revanš - 1:2, dok je Osijek savladao Levadiju sa čak 5:1.

(Telegraf.rs)

Video: Paparazzo: Niša Saveljić na jahti uživa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA