"Želim da igrači igraju bez straha! Ostajali smo do tri ujutru": Bandović i Petrović o hrabroj igri Vojvodine

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 0

Lep je rezultat izvukao novosadski tim protiv Ajaksa

Fudbaleri Vojvodine nažalost nisu imali sreće i poraženi su od Ajaksa u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope minimalnim rezultatom, golom Marka van den Bomena iz 86. minuta utakmice - 1:0 (0:0).

Posle meča, pred srpske medije koji su doputovali u Amsterdam stali su trener Novosađana, Božidar Bandović, kao i prvotimac Njegoš Petrović.

Prvo je svoje utiske posle svega izneo Bandović, koji je istakao da je vrlo zadovoljan prikazanim.

- Želeo bih da čestitam mojim igračima na odigrnaoj utakmici protiv tako velike ekipe kao što je Ajaks, mislim da smo počeli dosta dobro utakmicu, presing smo igrali visoko, ukrali smo loptu, mogli smo da damo golove. Imali smo situacije. U drugom delu prvog poluvremena smo imali problema jer u tim prostorima između linija i trčanjem u prostoru i bočnim loptama, gde smo mogli da primimo gol. U drugom smo stajali taktički, pratili smo intenzitet što je bilo teže jer nije tako u našem prvenstvu kao u Evropi. Sigurno smo imali situacija i mi da postignemo gol, ostaje žal za tim bodom i žal za situacijama koje smo imali, ali, međutim, zadovoljan sam igrom i požrtvovanjem svojih igrača, dali su sve od sebe i mislim da smo odigrali mnogo dobro. Želeo bih da se zahvalim našim navijačima koji su bili u malom broju i što su došli da nas podrže, mislim da ovakva igra protiv tima kao što je Ajaks, da smo pokazali smo mnogo dobro lice. Završena je prva utakmica, moramo se spremiti za drugu i da damo sve od sebe - rekao je Bandović.

Potom se obratio Njegoš Petrović, koji kaže da je tim pokazao jedno pravo lice i kako Vojvodina treba da izgleda.

- Pre svega dobro veče svima, kao što sam rekao malopre, mislim da smo ušli jako dobro u utakmicu, da smo ispoštovali sve zahteve iz svlačionice, da smo pokazali jedno pravo lice, jednu pravu Vojjvodinu, izašli visoko, bili mirni na lopti, imali svoje šanse. Kao što je šef rekao, ostaje žal što je Aleksa pogodio stativu i imamo utakmicu za sedam dana i nadam se da ćemo uspeti da ponovimo ovako dobru utakmicu, da budemo još bolji i da na kraju, Bože zdravlja, pobedimo i prođemo dalje.

Kako sada ubediti fudbalere Vojvodine da mogu do pobede u revanšu? Bandović ima ideju.

- Znate šta, sigurno gledajući ove igraeč u poslednjih sedam meseci od januara na način na koji treniramo, na način na koji dajemo sve od sebe intenziteta, atmsoferi u ekipi, bio sam pozitivan, gledajući sve što se dešavalo, naravno da sam verovao i da ćemo imati nadu da odigramo dobro. Mislim da ste svesni, većina nije verovala protiv ovako velikog Ajaksa da odigramo ovako, ali sigurno, verovao sam u ove momke, živim sa njima svaki dan i ponosan sam na njih, jer od početka ne nalazim nijedan trening da ne daju sve od sebe. Njegoš je rekao, nisu naše utakmice intenziteta, naš trening je visokog intenziteta, spremali smo se za ovo, znali sm oda ćemo igrati protiv velikih ekipa kao što je Ajaks. Da li treba da ih ubedim? Oni veruju u sebe, cilj imamo, daćemo sve od sebe, spremićemo ponovo utakmicu, a i protivnika očekujemo ponovo jakog, jer to je kvalitetna ekipa kao što sam rekao. Dok dobro radimo, imamo dobru atmosferu možemo i čemu da se nadamo i da verujemo. Mnogo puta sam rekao, niko ne može da kaže šta možemo ili ne, mi odlučujemo o tome, danas smo bili hrabri i odlučni i odigrali smo dobro. Pokušaćemo to isto i u drugoj.

Božidar Bandović Foto: FK Vojvodina.rs

Dva puta tokom meča je Njegoš Petrović pokušavao da podigne svoje saigrače.

- Dobro ste videli, nisam mogao da dođem do njih u tom trenutku, u svlačionici smo se pogledali u oči i pitao da li osećaju da možemo da pobedimo, kako ja, tako i oni smo osetili nakon prvog poluvremena da možemo da se nadigravamo sa Ajaksom i da možemo da dobijemo i to je bilo jedino što sam želeo i hteo da kažem.

Da li će ova utakmica u revanšu biti teža ili lakša. Njegoš Petrović pokušao je da napravi razliku.

- Dobro pitanje, ali mislim da neće biti teža utakmica, mislim da ćemo pristupiti toj utakmici kao i ovoj. Mi znamo unutar svlačionice koliko smo verovali da možemo da uradimo danas, znamo kako razmišljamo, znamo kako treniramo, znamo šta se zahteva, ušli smo sa samopouzdanjem, tako ćemo ući i u sledeću utakmicu, drago mi je što smo videli da možemo da igramo sa jednim timom kao što je Ajaks i mislim da će nam i to nekako olakšati tu drugu utakmicu, videli smo da možemo da se nadigravamo.

Bandović kaže da želi da njegovi igrači uvek igraju bez straha.

- Kao prvo, znamo šta smo doveli, verujte mi bilo je dana i da ostajemo do tri ujutru da nađemo prava pojačanja i da nađemo igrača koji će unaprediti tim, to je broj jedan. Broj dva, ja želim da moji igrači rizikuju na terenu za nekoga, jer ako ne rizikuješ ne možeš da budeš bolji, ja preuzimam odgovornost, želim da igraju slobodno i bez ikakvog straha, da rade ono što treniramo, za nekog su bila iznenađenja odluke, ali za mene nisu zato što smo tačno znali da ono što sam želeo, da imamo po dva igrača na svakom mestu i da bude jaka konkurencija zbog ovih stvari, očekuje nas prvenstvo, pa Ajaks. Svi su potrebni i ono što je mene najviše raduje, moramo da održimo svlačionicu, jer ako je ona dobra, sve će biti na mestu. Što se tiče pojačanja, ja sam zadovoljan i treba im još vremena da se adaptira što se tiče komunikacije na terenu i trebaće još da se adaptiraju za intenzitet.

Da li je ulazak Đorđevića poremetio tim? Bandović kaže da svaka odluka ima težinu.

- Da nismo primili gol, svaka odluka može da bude na osnovu rezultata da bude odlična, za nekog pogrešnog, nismo imali problema, a primili smo gol koji smo mogli da izbegnemo.

Koliko će igračima u revanšu faliti "Karađorđe", jer će igrati u Bačkoj Topoli? Njegoš Petrović je odgovorio na ovo pitanje.

- Malo emotivno pitanje, svima nam je krivo što ne igramo na Karađorđu kako igračima, tako i stručnom štabu. Šteta, iskreno šteta, ali eto... Bačka Topola je blizu, nadam se da će veliki broj Novosađana doći tamo i popuniti stadion, verujem da iako po broju u odnosu na Johan Kroj Arenu, verujem da će biti življa, srpski karakterna, mislim da će se njihovi navijači iznenaditi atmosferom u Srbiji i sigurno da će to nama biti dodatan vetar u leđa na toj utakmici.

(Telegraf.rs)

Video: OFK pobedio Mladost rezultatom 2:0

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA