"Bili smo prozivani, čak i Andora pobedi Veleža": Dudić ponosan na Radnički i pobedu za Srbiju posle 344 dana

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Iskrena izjava stratega koji je uneo pobednički DNK u tim

Kragujevački Radnički nije želeo da čeka na uvodnu pobedu na debiju u evropski kupovima, pa je tako odmah u prvom susretu porazio Mornar sa 1:0. Tako su došli blizu prolaska u treće kolo doigravanja za Ligu konferencije, ali i dalje ih čeka posao u revanšu.

Milan Aleksić je bio strelac prelepog gola u 71. minutu, kada se glavom poklonio i probušio mrežu rivala, a posle meča se javnosti na konferenciji za medije obratio trener Radničkog Feđa Dudić.

Čovek koji je promenio stil igre tima nakon dolaska prošle sezone je sa pravom bio srećan performansom.

- Zahvalio bih se kolegi na opstervaciji utakmice. Jeza me uhvatila, da niko nije slavio na ovom terenu (niko iz Srbije). Zasluženo smo pobedili, prvo smo poluvreme odigrali dobro, pritiskali. Golman Mornara je bio junak utakmice. Nismo drugo odigrali najbolje, imali smo dobro otvaranje, situaciju iz kontre, ali se ponovo golman isprečio. Dozvolili smo i protivniku da ima situaciju da postigne gol. Mislim da smo dobro čuvali Ndonga. Drago mi je da smo ostvarili prvu pobedu...

- Očekuje nas zahtevan meč u Podgorici, jako je teško igrati po toj temperaturi. Očekujemo i domaćina u drugačijem izdanju. Probaćemo da korigujemo, da budemo u prednosti, da probamo da kaznimo svaku grešku protivnika. Za šest dana se vidimo u Podgorici.

Pohvalio je strelca gola Aleksića.

- Aleksić je neko koga sam apostrofirao, neko koga treba gledati na stadionu. Bio je dosta dobar, falio nam je on protiv Pančeva, onaj pravi. Nagrada za dobru igru je danas stigla. On pravi razliku, neki to ne mogu. Zato vredi toliko. Uzmite da je njemu samo 18 godina i moramo mu oprostiti - rekao je Dudić.

Takođe je prokomentarisao i to što je Radnički prvi tim koji je Srbiji doneo pobedu posle 344 dana na evropskoj sceni.

- Bili smo i prozivani zbog toga. Ja sam rekao da ćemo doprineti državnom koeficijentu. Video sam da se Vojvodina dobro drži. Prva pobeda posle 344 dana. Jedna Andora pobedi Veleža sa 5:1, sinoć AEK jedva... Videsmo Dečić pobedi u Gruziji... Po meni su šanse i dalje ravnopravne i siguran sam da ćemo motivisano i koretno ući u revanš - zaključio je Dudić.

(Telegraf.rs)

Video: Atmosfera pred početak istorijskog polufinala Kupa u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA