FK Vojvodina - FK Ajaks Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Umesto blistave noći - tragedija: Vojvodina promašila pobedu protiv Ajaksa, pa u 86. nesrećno poražena

 
 
 ≫ 
  • 9

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da naprave čudo u Amsterdamu, ispustili su remi protiv Ajaksa koji je slavio sa 1:0 na njihovom stadionu, i to tako što su postigli gol u 86. minutu preko Van den Bomena iz jedne poluprilike.

Ima za čim da žali Vojvodina ovde, pogotovo jer su izašli veoma hrabro u ovaj duel, jasni su bili Novosađani u svojoj nameri da žele da napadnu i uzdrmaju već psihološki nestabilni Ajaks iz prethodne sezone. Uvideli su da mogu, iako im se od polaska iz Srbije prišivala etiketa velikog autsajdera.

Crveno-beli iz Novog Sada nisu želeli da ustuknu od svoje prepoznatljive presing igre i formacije 4-2-3-1, pa je Bandović isto tako tražio od svojih igrača da zaigraju na Johan Krojf Areni. Iako se činilo da će im to doneti pozitivan rezultat, nadu za nešto više, na kraju je Van den Bomena uspeo da iskoristi priliku, praktično ni iz čega je skočio i glavom uzdrmao. Naravno, žal Vojvodina će biti umnogome i veća, s obzirom na to da je Aleksa Vukanović promašio čist zicer, kada mu je lopta ostala na stativi.

Što se tiče same utakmice, prvi, ako se tako i može nazvati, polu-pokušaj je imao Njegoš Petrović, koji je još jednom želeo da isproba svoj udarac. Bio je treći minut, golman Ajaksa Pasver je napravio grešku nakon ispucavanja, lopta je došla do Njegoša, koji se nameštao na udarac, kada je odgurnut sa leđa, pa je njegov udarac otišao daleko preko prečke.

Kao da je taj pokušaj i razmrdao Ajaks, koji je potom imao dva napada preko njihovog levog rila po kom deluje Borhes, ali je oba puta na pravom mestu bio štoper Vojvodine Kolins Sičenje. Jedna od tih loptih Borhesa je našla put do srca šesnaesterca, ali ne i do igrača. Tada se i Vojvodina trgla, Seri je prebacio do Bamidelea, ovaj je ubacio po zemlji, ipak ishod je bio negativan. Nastavila se akcija, Seri je potom pronašao Ivanovića, ali mladi napadač Vojvodine nije mogao da uputi udarac i lopta je otišla u ruke Pasvera.

Igrao se 11. minut meča, prve glavobolje su se desile za trenera Vojvodine Božidara Bandovića u 12. minutu, na povredu se požalio Vukan Savićević, međutim, nastavio je igru, a viđena je i prva nešto ozbiljnija prilika u idućim minutima. Bio je to 16. minut, golman Pasver je ponovo pogrešio, Seri je imao priliku iskosa, ali je njegov pokušaj centaršuta završio na grudima Pasvera, koji se ponovo borio sa loptom. Nije Vojvodina iskoristila svoje šanse, pa je nekako kazna i morala doći. Nesmotrenost Đorđa Crnomarkovića je koštala Vojvodinu faula u opasnoj zoni, nakon čega je usledio centaršut, lopta je preletela igrače, a glavom ju je vratio na nogu Džordana Hendersona, ali je Carević sjajno odbranio.

FK Vojvodina Foto: Telegraf

Ova prilika je bila samo uvod u novu, gde je Fitz-Jima prevario jednog čuvara, dodao je Tejloru, koji je oboren, ali je lopta tošla do Borhesa koji je šutirao i ponovo je Carević odbranio. Igrao se 25. minut, a Ajaks je u samo dva napada došao do prva dva šuta u okvir gola. Potom je usledila po jedna šansa na obe strane. Rasmusen je prvo tukao glavom, ali pored gola, dok je potom Vojvodina krenula u kontru. Vukan Savićević je sačuvao loptu i gurnuo je na drugu stranu, Seri je tamo došao do nje, povukao je ka sredini, šutirao jačom desnom nogom, ali je lopta otišla pored stative.

Ajaks je odmah uzvratio, šutirao je Fitz, ali slabo i lopta je ušla u ruke Lazara Carevića. Izuzetno opasno po Vojvodinu je bilo 34. minutu meča, Kenet Tejlor se našao u prilici, šutirao je sa nekih 15-ak metara, a pogodio je prečku gola Vojvodine. Odmah zatim je zapretio i Akpom, ali daleko slabije. Sigurno najveću priliku u prvom poluvremenu je imao Ajaks pred sam kraj prvog dela.

Sičenje je napravio faul, iz akcije je lopta došla do Keneta Tejlora, šutirao je ali je njegov udarac izblokiran od Mihaila Ivanovića. Šutirao je potom i Borhes, ali je ovo izblokirao Đorđe Crnomarković. Onda je lopta došla do Hendersona, on je centrirao a glavom je loptu udario Čupa Akpom, ali je ona otišla tik pored stative. Doslovno je samo sreća sačuvala Vojvodinu u tim momentima. Nastavio je Ajaks sa atacima, pokušao je i Renš, ali je lopta otišla paralelno sa gol autom linijom. U poslednjoj prilici u prvom poluvremenu je glavom tukao i Rasmusen, ali je lopta išla pravo u Carevića.

Posle veoma dinamičnog kraja u prvom poluvremenu, prvih 10 minuta drugog nisu doneli ni upola takve prilike i takvu fudbalsku predstavu. Nekako, Vojvodina je ponovo preuzela primat, dok je Ajaks pokušavao probojima. Jedni pokušaj je imala Vojvodina nakon kornera, ali daleko je to bilo od bilo kakve opasnosti. Tek nakon 15 minuta igre se i Ajaks setio da je zapravo na ovoj utakmici. Došli su do kornera nakon prodora Borhesa, a onda je Akpom hteo da prebaci nekome, ipak, Carević je bio na mestu, pravovremeno je izašao i pokupio je tu loptu.

Odmah u idućem napadu je po golu Pasvera tukao i Njegoš Petrović, ali je njegov udarac otišao pored gola. Slično kao i u prvom delu, bila je potrebna samo jedna prilika pa da se malo rasplamsa igra. Odmah je na drugoj šutirao Henderson, a u prlici je bio i Borhes, gde je zamalo napravljen i penal. Ajaks je ozbiljno shvatio svog protivnika u ovom delu igre.

Kada neće Ajaks, hoće Vojvodina. Stara dama iz Novog Sada se odbranila, Seri je krenuo u solo akciju, lepo je izbacio svog čuvara, a dodao je Poletanoviću, koji je ciljao, ali je samo pogodio fudbalera Ajaksa. Bio je to 65. minut igre. Umalo je Kolins Sičenje postao tragičar, ali iz najbolje namere. Hteo je da izbaci loptu, postavio se ispred Carevića i loptu je zapravo poslao preko prečke. Korner je izveden sa desne strane, a Akpom je bio najviši u skoku, međutim, njegov udarac nije imao dovoljnu silu da ugrozi crnogorskog golmana među stativama Vojvodine.

Odličnu je priliku imala Vojvodina u 69. minutu igre. Mihailo Ivanović se namestio i šutirao sa 20-ak metara, bio je to veoma jak i precizan udarac, ali je išao pravo u golmana Ajaksa. Najbolja prilika na meču viđena je već u idućem napadu, a akter je bio Aleksa Vukanović! Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je dobio sjajnu loptu od Serija, izašao je sam pred Pasvera, matirao ga već, ali je njegova lopta završila samo na stativi! Nije imala sreće Vojvodina.

Nakon ove prilike, Vojvodina je totalno stala sa igrom, Bandović je uveo Nikolića, Koraća, pa i Stefana Đorđevića kako bi pokušao da odbrani ipak tih 0:0, a Ajaks je tek tada napao. Ređale su se prilike Kopljanika, ali su u odbrani Vojvodine bili besprekorni. Sičenje je pokazao da je već dorastao zadatku, Carević je bio siguran, sve do tog 86. minuta meča.

Praktično je bio dovoljan momenat nepažnje, oštar centaršut sa desne strane gola Lazara Carevića, Van den Bomen ostaje sam, skače i glavom loptu preusmerava u mrežu Lazara Carevića. Nemoćan je bio golman Vojvodine, a tim rezultatom se i završila utakmica, iako je Ajaks mogao na samom kraju da dođe i do još jednog gola.

Najnovije
19:26

AJAKS - VOJVODINA 1:0

(Van den Bomen 86)

Startne postave:

Ajaks (4-3-3): Pasver - Hato, Bas, Šutalo, Renš - Tejlor (Van den Bomen 74), Henderson, Fic-Džim (Berhijs 62) - Forbs (Banel 84), Rasmusen (Gots 62), Akpom (Rajhof 74)

Vojvodina (4-2-3-1): Carević - Butean, Sičenje, Crnomarković (Korać 79), Baros - Poletanović, Petrović - Bamidele (U. Nikolić 79), Savićević (Đorđević 82), Seri - Ivanović (Vukanović 71)

22:23

KRAJ - NESREĆAN PORAZ VOŠE

Žaliće Vojvodina dugo za tom šansom Vukanovića u 72. minutu kada je, pri rezultatu 0:0, pogodio stativu posle zicera. Kazna je stigla u 86. Nesrećan gol, strelac je rezervista Van den Bomen.

22:14

GOLLL - AJAKS VODI

Van de Bone je strelac za domaćina.

22:10

81' Još jedna izmena u redovima Vojvodine

Đorđević menja Savićevića koji se takođe žalio na grčeve i nije mogao da nastavi.

22:07

79' Prinudna izmena u redovima Voše

Korać menja Crnomarkovića kojis e dva minuta ranije požalio na povredu. Čak je i sam meč bio prekinut. I Uroš Nikolić menja Bamidelea.

22:02

74' Nove izmene u Ajaksu

Van den Bomen menja Tejlora, Rajhof ulazi umesto Akpoma.

22:01

72' Stativa - Vukanović je promašio zicer!

Neverovatno kako Voša nije imala sreće! Izašao je Vukanović sam ipsred golmana Ajaksa, već ga je matirao, ali je lopta pogodila stativu.

21:59

71' Izmena u Vojvodini

Aleksa Vukanović menja mladog Ivanovića koji je nekoliko sekundi ranije imao sjajnu priliku.

21:58

70' Najbolja prilika za Vošu

Uuuu, kakav šut Ivanovića. Bomba sa distance, ali je išla direktno u golmana Ajaksa koji je nekako uspeo da je ukroti i odbrani.

21:56

68' Novi korner za domaćina

Nesporazum Carevića i Sičenjea, korner za Ajaks.

21:53

65' Šteta, morala je Voša bolje

"Pukla" je sjajna kontra srpskog tima, Seri je pretrčao praktično više od pola terena, ostavio loptu Poletanoviću koji je slabo šutirao sa 20 i kusur metara. Dobili su Novosađani i korner koji je takođe bio bezopasan.

21:50

61' Prve izmene u ekipi Ajaksa

Menjaju Kopljanici. Gots ulazi umesto Rasmusena, dok Berhijs menja Fic Jima.

21:48

60' Novi korner za Ajaks

Pritisnuo je domaćin na isteku sat vremena igre, dobili su priliku da zaprete posle udarca iz ugla. Ipak, odbrana Vojvodine je bila na mestu.

21:43

54' Žuti karton za Tejlora

Polse Akpoma u 50. minutu, sada i Tejlor ulazi u beležnicu sudije. Pasivan je Ajaks na startu drugog dela.

21:35

47' Sukob igrača

Nepotreban sukob na sredini terena, tu su bili Poletanović, Petrović, Tejlor i ostali. Neko je u gužvi dobio i žuti karton.

21:33

46' POČELO JE DRUGO POLUVREME!

'Ajmo Vošo, samo hrabro!

21:17

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Nema golova u Amsterdamu, mada je moglo da ih bude u mreži Voše. Međutim, imao je srpskim tim sreće u finišu prvog dela. Pogodio je Ajaks prečku, imao i dva zicera.

21:14

42' Nova šansa za Ajaks

Renš je odlično probio po desnoj strani, samo što je lopta posle njegovog udarca prohujala kroz kazneni prostor.

21:11

39' Preživela je Vojvodina!!!

Mislim da niko, pa čak ni igrači Vojvodine, ne znaju kako je gostujući tim ovo preživeo. Prvi je Carević intervenisao, zatim je Crnomarković izbacio sa gol-linije, da bi jedan od igrača Ajaksa glavom tukao tik pored stative. Čude se domaći kako lopta u ovom 39. nije završila u mreži.

21:05

34' Ajaks pogađa prečku!

Sreća za Vojvodinu! Butean se okliznuo, lopta je nedugo zatim došla do Tejlora koji pogađa prečku iz izgledne prilike.

21:04

32' Šansa za Vojvodinu, i to dobra

Uhvatio se trener Voše Bandović za glavu posle šuta Serija, što jasno govori da je udarac krilnog napadača Voše sa distance mogao lako da završi u mreži.

21:02

31' Najopasnija prilika za Ajaks

Strašan udarac Rasmusena sa desne strane, napravio je korak unutra i tukao levicom. Međutim, Carević je odbranio i izbacio u korner.

20:55

24' Brani Carević, nema penala za Ajaks

Sjajno je Henderson šutirao sa distance, golman Voše je nekako izbacio u korner. Drugi za domaćina. Malo pre toga Ajaks je tražio penal, mada nikakvih elemenata nije bilo. Odmah je sudija i odmahnuo rukom.

20:53

21' Žuti karton za Crnomarkovića

Uf, kakva greška štopera Voše! Dao je nepto dužu loptu sebi, potom krenuo da je stigne i po nozi đonom udario Rasmusena.

20:49

18' Prva prilika za Vošu

Pogrešio je golman Ajaksa u pasu, smušena je bila i odbrana domaćeg tima, ali Novosađani, tačnije Seri, to nisu iskoristili. Moglo je to i moralo bolje.

20:46

13' Problem za Vošu - Vukan Savićević se žali na pobedu!

Legao je vezni igrač Voše na teren, sudija je odmah prekinuo utakmicu. Osetio je posledice ranijeg duela Savićević.

20:45

9' Vojvodina je imala prvu priliku

Pokušala je Voša sada malo da pritisne Ajaks, ali se nažalost sve završilo neslavno. Ipak, Novosađani pokazuju da se ne plaše favorizovanog rivala.

20:38

5' Za sada bez većih šansi

Za sada bez većih šansi na "Johan Krojf Areni", a Ajaks ima posed.

20:32

1' Počela je utakmica u Amsterdamu

Ajaks je apsolutni favorit, ali ne smemo da zaboravimo da je Vojvodina znala da napravi veliko iznenađenje. Setite se samo Sampdorije i pobede od 4:0 u Italiji.

20:23

Podsetnik: Navijači Voše su tokom dana uhapšeni u Amsterdamu

19:37

Ali najvatreniji navijači Ajaksa su već tu

One najokorelije pristalice Ajaksa su već tu na oko sat pred početak meča.

Navijači FK Ajaks Foto: STEFAN LAZAREVIĆ
19:34

Stadion počinje da se popunjava

Ovako izgleda stadion na sat vremena do početka utakmice:

Stadion FK Ajaks, Johan Krojf Arena Foto: STEFAN LAZAREVIĆ
19:23

Zavirite u salu za konferencije na "Johan Krojf Areni"

Ovako izgleda sala za konferencije na čuvenoj "Johan Krojf Areni" odakle ćemo posle meča čuti reakcije obe ekipe, a u koju je "zavirio" naš izveštač Stefan Lazarević.

Sala za konferencije, Johan Krojf Arena Foto: STEFAN LAZAREVIĆ
19:14

Navijači Ajaksa nose i dresove sa prezimenom Tadića

Neki od navijača na večerašnjem meču imaće na sebi i dresove sa prezimenom našeg dugogodišnjeg kapitena reprezentacije, Dušana Tadića, koji je ostavio veliki trag u Ajaksu.

Dušan Tadić navijač Foto: STEFAN LAZAREVIĆ
19:07

Reka ljudi već se kreće prema stadionu

Prema izveštajima našeg kolege Stefana Lazarevića sa lica mesta iz Amsterdama, veliki broj ljudi već se zaputio ka stadionu na oko sat i po vremena do početka meča.

18:59

Dobrodošli u blog uživo!

Poštovani čitaoci portala Telegraf Sport, dobro nam došli! Večeras ćemo pratiti veliki meč novosadske Vojvodine, koja gostuje u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv ekipe slavnog Ajaksa u Amsterdamu.

Meč se igra od 20.30 časova, a sa vama će kroz blog biti Mario Marić.

Naš kolega Stefan Lazarević izveštavaće o meču sa lica mesta iz Holandije.

Video: Evo zbog čega je Napredak ostao sa igračem manje protiv Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toxi

    25. jul 2024 | 23:13

    Ako je ovo tragedija, onda ne znam kako da se nazove ono što se desilo u utorak?! Izgubiti od jednog Ajaxa sa samo 1:0 je veliki uspeh Vojvodine. Novosađani imaju velike šanse za prolaz dalje, za razliku od propalog kluba. Čestitke Vojvodini i Radničkom što su večeras časno predstavljali srpski fudbal.

  • Milan

    25. jul 2024 | 22:55

    Bravo za vosu tako se igra a ne ko oni bogalji u utorak

  • NekoKo

    25. jul 2024 | 20:08

    Ne ložite više ljude na fudbal. Pa to je sad već ozbiljan sadomazohizam. Toliko decenija konstantnih bruka, blamaža, rezultatskih katastrofa ... Ako boga znate ne maltretirajte više naš narod tim sportom. To bi prosto nikoga živog ne zanima, stadioni su prazni ... Dovoljno je objaviti rezultat, možda se neko kladio ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA