Porazna statistika Partizana protiv Dinama: Jovanović strepeo od 23 udarca, crno-beli bez kornera i poseda

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Mučne činjenice u jednom od najtežih evropskih poraza kluba iz Humske

Statistika u modernom fudbalu često ne bude merilo rezultata, niti igre, ali u slučaju sinoćnjeg meča Partizana u Poljskoj i teškog poraza od Dinama iz Kijeva (6:2) ipak svedoči o nemoći kluba iz Humske. Ne samo zbog primljenih golova, već zbog generalnog utiska, igra i broja pokušaja ka golu ukrajinskog kluba, koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke.

Što reče neko u šali "da se fudbal igra poluvreme, naši klubivi i reprezentacija bi bili u svetskom vrhu, ali mi posle 50. minuta dišemo na škrge, a prirodno smo spori..."

Tako otprilike i Partizan može da kaže da je parirao Ukrajincima 30-tak minuta, ostavio solidan utisak, čak i poveo golom Mateusa Saldanje iz jedanaesterca koji je izborio Aldo Kalulu. Ali, crno-beli nisu uspeli da se spasu poslednjih pet minuta prvog dela, kada su primili čak tri gola i trasirali put u poraz.

FK Dinamo Kijev - FK Partizan Foto: FOT. Kacper Pacocha / 400mm.pl / imago sportfotodienst / Profimedia

Sve ukupno, poražavajuće je da je Partizan za 95 minuta uputio samo četiri udarca ka golu Dinama i sva četiri su išla u gol, nasuprot čak 23 pokušaja domaćina, od kojih su 10 pogađali, a 13 išli van okvira.

Porazna činjenica po crno-bele je to što su u drugom poluvremenu imali samo jedan jedini udarac i to prilikom drugog gola Mateusa Saldanje i što se zapravo ponovio scenario sa Napretkom, samo je Dinamo tim koji je znao da kazni tu nemoć.

Isto je i u posedu lopte, mada on u vremenu kada se traže jednostavna, direktna rešenja i nije primaran, ali opet je svedočenje o slaboj igri. Dinamo je i tu u prednosti sa 67 odsto, dok je Partizan dogurao do 33 odsto.

Na sve navedeno, Partizan tokom 95 minuta nije izveo niti izboorio nijedan korner, nasuprot šest udaraca iz ugla Dinama, koji je na pomenuta 23 pokušaja imao i četiri izblokirana šuta.

Sve u svemu, izdanje crno-belih za zaborav, igračko i rezultatsko.

(Telegraf.rs)

Video: OFK pobedio Mladost rezultatom 2:0

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma

    24. jul 2024 | 18:59

    Nemojte ni pisati o Partizanu, videli smo sve u Poljskoj. 15 diletanata, em sto ne znaju, em nece ni da se trude I da prikriju neznanje. Dva pasa tacna nisu u stanju da izvedu, a hoce da se dodaju u 16m I to kad je oko 16 igraca u 16m. Uzas, do cega su doveli klub, na nivo treceligasa, u rang sa Andorom, Maltom I nekim tamo ostrvima. Vaznije im je da otvaraju loze I zovu po Curkovicu, Vucelicu ili ko zna po kome. Sram ih bilo, a tolike pare beru sebi u dzepove. Sve to treba sa onom posebnom motkom razjuriti. Sad ce cutati dok nekako ne pobedimo Radnika, Mladost ili nekog nejakog pa ce opet da graknu o silnom Partizanu.

  • stanko

    24. jul 2024 | 19:08

    Нисам партизановац али волим тај клуб и све наше клубове кад играју у европи. Али ово што су урадили са партизана нема нигдје на свету, погледам стартну поставу и немогу да вјерујем што читам мислим да сам погрешно стиснуо клуб , па поново и поново немогу да вјерујем само три србска имена у стартној постави, то је дно дна толико талентованих младих играча има партизан а доводи некакве незнам како да их назовем . То је страшно одмах да се мјења и тренер и управа то је недопустиво .

  • То јако боли

    24. jul 2024 | 20:37

    Немојте им више сипати со на ране. 😫😫😫😫

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA