Tim Vojvodine za meč sa Ajaksom: Ko ne zna za strah taj ide napred! Mladost ili iskustvo, pitanje je sad...?

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Testirano je to u Superligi, ali, da li se to i može porediti?

Fudbaleri Vojvodine pred sobom imaju veoma važan, ali i veoma težak meč u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto će u Amsterdamu na nekadašnjoj "Krojf Areni" igrati protiv Ajaksa u prvom duelu ovog dvomeča, a gde će Lale iz Novog Sada imati i epitet autsajdera.

Vojvodina je uspela da se domogne mesta u Ligi Evrope, ali jednostavno ih žreb nije mazio u ovom slučaju, dodelio im je najgoreg mogućeg rivala, ali, sa druge strane je i navijačima dao veoma atraktivno ime koje će doći u Srbiju.

Ipak, naučila je Vojvodina i te kako svoje navijače na razna iznenađnja u svojoj istoriji. Pamti se Sampdorija, pamti se Bursa, pamti se osvajanje Kupa protiv Partizana... Dosta lepih stvari se pamti u ovom klubu.

Mogla bi i sada da se ispiše neka nova, lepa priča, a čini se kao da postoji plan za tako nešto. Trener Božidar Bandović na raspolaganju ima igrače koji mogu da iznenade, ali je samo pitanje - da li će da se osloni na mladost ili iskustvo?

FK Vojvodina Foto: STEFAN LAZAREVIĆ

Tim Vojvodine - neka mesta zacementirana, a neka...

Kada se pomene tim Vojvodine, pozicija golmana je zacementirana za Lazara Carevića, koji je od dolaska u Vojvodinu stao među stative i više se nije pomerao. Čak je dolaskom Dragana Rosića konkurencija pojačana, ali, Carević i dalje suvereno drži to mesto.

Na poziciji štopera je jedno mesto sigurno, a to je ono što je zauzeo Seid Korać kada je stigao u klub, dok bi pored njega trebalo da se nađe iskusni Đorđe Crnomarković, koji će tako odmeniti Luku Drobnjaka koji je igrao u Superligi protiv Tekstilca.

Na levom beku bi trebalo da bude standardni Stefan Đorđević, dok je pozicija desnog beka prava enigma. Bandović na raspolaganju ima pridošlicu iz Crvene zvezde, Lazara Nikolića ali, on je tek stigao u klub. Pa su veće šanse da to mesto pripadne Mihaiju Buteanu iz Rumunije.

Par centralnih vezni će činiti Marko Poletanović i Njegoš Petrović, dok je levo krilo rezervisano za Serija.

Kao najistureniji bi trebalo da se nađe Aleksa Vukanović, iskusni fudbaler koji zna kako se igraju ovi mečevi, dok su dve enigme pozicija desnog krila, ali i "desetke".

U prvenstvu je na desnom krilu igrao Uroš Nikolić, ali, tu je takođe Bamidele koji je tek stigao iz Radničkog iz Niša. Međutim, kao rešenje na tom mestu zbog svoje brzine se nameće mladi Andrija Radulović, koji je sa klupe ušao u prvenstvu. Upravo ta činjenica bi mogla da bude i presudna u njegovom slučaju da sada počne.

Na kraju, pozicija desetke iliti ofaznivno veznog je nešto što je Marko Veličković odigrao sjajno protiv Tekstilca, ali se radi o mladiću koji ima tek 19 leta. Zbog toga, Badnović na raspolaganju ima i Vukana Savićevića, pa je samim tim pravo pitanje - da li će Bandović šansu dati iskustvu ili mladosti u ovom slučaju?

TIM VOJVODINE: Carević - Buteanu, Korać, Crnomarković, Đorđević - Petrović, Poletanović - Radulović, Veličković, Seri - Vukanović.

(Telegraf.rs)

Video: Vujadin Savić poveo navijanje, navijači mu skandirali ime

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA