Bruka kakva se ne pamti u Evropi: Najteži poraz Partizana u poslednjih 40 godina

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 34

Crno-beli poslednji put ovako poniženi pre četiri decenije u Londonu, ali su imali blistav odgovor

Kolika je bruku Partizan doživeo večeras u Lublinu protiv Dinama svedoči i činjenica da je to najteži poraz kluba iz Humske u evropskim takmičenjima u poslednjih 40 godina. Izabranici Aleksandra Stanojevića mogu da budu srećni, pošto su "samo" izjednačili negativan rekord, jer kako igrali, malo je nedostajalo da se crnim slovima upišu u klupsku istoriju.

Tog 7. nomebra 1984. godine navijači Partizana su gutali "knedle", jer su na gostovanju Kvins Park Rendžersu, u drugom kolu Kupa UEFA, poraženi sa 6:2 i već su bili prežaljeni pred revanš u srpskoj prestonici.

Ipak, druga su to vremena bila, tada su dres kluba iz Humske nosili istinski majstori, karakteri, koji nisu dozvoli da tako ostanu upisani u almanahe, te je meč u Beogradu imao blistavu epizodu i eliminaciju londonskog kluba(4:0), koju će postojeća generacija igrača crno-belih teško dosegnuti.

U svakom slučaju, prst na čelo treba da stave igrači, stručni štab, sportski sektor koji se krije iza trenera i svi u klubu, da se presaberu kako i šta rade, umesto što "love veštice", jer ovo što se večeras dogodilo Partizan jednostavno nije zaslužio.

(Z. Ivković)

Video: Saldanja doneo pobedu Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko&Slavko

    23. jul 2024 | 22:22

    Sad će Stanoje po staroj formuli da krivi sudije, Zvezdu, Terzu, Srbiju, Ukrajinu, UN... Samo neće sebe i svoju taktiku.

  • Mile

    23. jul 2024 | 22:27

    Kakva bruka ,franjevci da se pomire sa tim da je ovo svakodnevnica,tambura ih ko god stigne a oni puni teorija zavere o nameštenoj ligi umešanosti države i ko zna kojih faktora u njihove neuspehe pa evo Evropa vam je pokazatelj kako stojite u fudbalu!!!!

  • Šumadinac kg

    23. jul 2024 | 22:37

    Ma sudije su ih opet pokrale😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA